Max Payne

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Max Payne

Postprzez paintball_0 w 17 Maj 2012, 15:14

No cóż, gry na konsole przeważnie kosztują 2,5x więcej niż na PC, więc argument cenowy jest nietrafiony. Czekaj, chyba, że chodzi ci o starsze tytuły! No tak, wtedy gra na PC bywa tańsza nawet i o 10x.

Najpierw niech ktoś w MP3 zagra na pececie. Potem niech się wypowie. Jak ta gra działa na konsoli każdy może przeczytać w recenzjach w Sieci, albo zobaczyć na jutubie.

ps.:
:

pecet jest lepszy, bo mogę pograć za pomocą myszy i klawiatury, która będzie idealnie współpracować z resztą sprzętu i nie będzie kosztować 400zł
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Reklamy Google

Postprzez xionc w 17 Maj 2012, 22:43

No to miłego czekania życze. Będzie pewnie chodzić na pecetach tak samo świetnie jak gta4.
Btw przecież napisałem że gry są droższe na konsole, czytaj ze zrozumieniem.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez KoweK w 17 Maj 2012, 23:30

impulse_101 napisał(a):@xionc oczywiście ze hejt, przecież oni te 16GB skompresują 7zipem tak ze się zmieści w konsolowym 256ramu i nie będzie widać żadnej różnicy

Oczywiście na Xbox 360 masz 3D Vision oraz DirectX 11. Kompletnie nie wiesz, o czym gadasz i czego tyczą się te rekomendowane wymagania...

xionc napisał(a):Będzie pewnie chodzić na pecetach tak samo świetnie jak gta4.

To już jest raczej wina Rockstara, że dopiero po 4 patchu (dobrze mówię?) gra naprawdę dostała kopa wydajnościowego. Wtedy nie dość, że lepiej chodziło niż na konsoli, to i lepiej wyglądała. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 20:02
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez kis104 w 17 Maj 2012, 23:33

impulse_101 napisał(a):@Soviet Mówisz o tym zżółkniętym oświetleniu z przedpotopowym HDRem na bazie dx9? No widziałem :E Co do view distance to może i generuje obraz po horyzont tylko co z tego jak wszelkie szczegóły doczytuje się na 50m przed postacią (pisze na podstawie GTA4 bo RDR nie jestem w stanie porównać do wersji PC z oczywistych względów).
MP3 z takim poziomem graficznym jakie oferują konsole pójdzie na średniej klasie blaszaku bez żadnego płaczu wiec nie wiem czy jest sens kupować na konsole tylko z powodu obawy o płynność działania.

Wgl grales w RDR? Bo jak piszesz o tym doczytywaniu sie tekstur to jakos nie chce mi sie wierzyc. Nie wiem moze masz cos z konsola ; p? Ja akurat mialem szczescie i sam Red Dead pokazal mi swiat daleki, piekny, ze swietnymi barwami i bez wiekszych bledow technicznych. Poza tym pomimo tego ze RDR i GTA4 to te same silniki, zobacz jak wiele ich wbrew pozorom dzieli. Zupelnie inne rzeczy renderuja, inne rzeczy ukazuja, ulepszona wersja z RDR'a jest bliska idealu, bo nawet zwroc uwage jak malo bledow jestes w stanie dostrzec. I teraz moja uwaga, ktora jest oczywista. Ta gra nie powstanie na PC. Czemu? No wlasnie czemu? Nie sadzicie ze jedna z opcji jest to ze, udalo im sie tak podkrecic silniczek, ze nie mogli go zoptymalizowac na PC. Bo z GTA4 sie udalo .... tak, ze ze swoja maszynka nie moge nawet na najnizszych grac... Co z tego ze wiekszosc nowych gier odpalam na najwyzszych, ale GTA4 ma tak kiczowatą iptymalizacje (oczywiscie mam all patche, juz brak Social Clubu itp... Nawet słynny super wydajnosciowy patch nic nie dal...)ze nie daje sie grac. Mozliwe ze bali sie tego samego. A czemu teraz wypuszczaja jednak Maxa Payne'a? Musieli znalezc w koncu sposob na to, dzieki czemu tym razem silnik zostanie zoptymalizowany tak, ze bedzie latal jak ta lala. Tyle ze wedlug mnie pod wzgledem roznic konsolowki a PC, nie oczekiwałbym cudów. Z tego silnika ostatnie soki wyciskało RDR, a to co sie teraz musi dziac przy Max Paynie 3... Róznica zapewne bedzie polegala na tym, ze Konsole - Wysokie ustawienia, a PC - Bardzo wysokie.
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Postprzez paintball_0 w 18 Maj 2012, 01:51

xionc napisał(a):Btw przecież napisałem że gry są droższe na konsole, czytaj ze zrozumieniem.

"Tak se tłumacz" mnie zmyliło.

kis104 napisał(a):Róznica zapewne bedzie polegala na tym, ze Konsole - Wysokie ustawienia, a PC - Bardzo wysokie.
Od kiedy to na konsoli można zmieniać ustawienia w zakresie szerszym niż gra włączona/gra wyłączona?

Przy PC przeważnie siedzi się blisko monitora, więc rozdzielczość wszystkiego musi być większa. To samo się tyczy efektów graficznych. Muszą być bardziej skomplikowane, gęściej nałożone i ogólnie lepszej jakości, żeby nie wyglądać jak akwarele na deszczu. ;) Oglądałem filmiki i mnie to wszystko wygląda całkiem do rzeczy. Z wyłączeniem twarzy i animacji postaci w cut-scenkach. Wyglądają jak żywcem wyjęte z GTA...
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Postprzez KoweK w 19 Maj 2012, 04:00

[ http://tvgry.pl/?ID=2431 ]

Gra naprawdę świetnie wygląda. Technologia i mechanika walki jest niesamowita. :)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez meJKu w 20 Maj 2012, 15:25

http://www.cdaction.pl/news-26585/max-p ... h-dvd.html

Oh lol, wracamy do czasów gdy przekładanie płyt będzie standardem. O wielkie czytniki Blu Ray, ratujcie nas!

Ciekawe co oni tam wpakowali? Tekstury w .png czy co? :F
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez KoweK w 20 Maj 2012, 15:28

meJKu napisał(a):Ciekawe co oni tam wpakowali? Tekstury w .png czy co? :F

w końcu wydanie komputerowe otrzyma tekstury w wyższej rozdzielczości.

Czytać nie umiemy? :)
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Realkriss w 21 Maj 2012, 09:50

Mam pytanie, czy jak nie grało się w poprzednie części, fabułę znam, bo mi dokładnie opowiedziano, to grać w trójkę?
Zapowiada się fajna gra i kumpel na pewno kupi na peceta i już stosuje nacisk, żebym grała po nim.
Jakoś nie jestem przekonana.
Oglądałam też słabiutki film z Marky Markiem w roli głównej.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez caleb59 w 23 Maj 2012, 13:06

Image
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 18:17
Kozaki: 679

Postprzez paintball_0 w 23 Maj 2012, 20:00

Ciekawy wykres. Ale dlaczego nie uwzględniono kart graficznych pomiędzy 8800/9800GT a serią 5xx? Nadmiar danych zacierałby różnice w wydajności? Gdzieś czytałem, że Max Payne ma obsługiwać DX11 ale głowy nie dam. Ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć?

@Realkriss, z tego co widziałem na let's playu w grę wpleciono flashbacki z poprzednich części, żeby nowi chętni do poznania historii Maxa nie musieli się "męczyć" z przechodzeniem klasyków. Osobiście cały czas ubolewam nad faktem, że karta graficzna w moim netbooku nie obsługuje jedynki. :(

ps.: ciekawostka nr. 001: Wiedźmin 2 oferuje FXAA w miejsce "zwykłego". Z tego co wiem dodali to w Edycji Rozszerzonej. Daje radę, polecam.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Postprzez kis104 w 23 Maj 2012, 20:05

paintball, pamietam ze kiedys mialem podobny problem z jakas inna grą, ale nie przypomne tytułu, gra nie chciała sie odpalić i uparcie wmawiala mi ze mam za stara karte graficzna (ktora wtedy byla nowka funka niesmigana). Poradzilem sobie w ten sposob, ze zainstalowalem DosBoxa (i ten dodatek ktory ulatwia korzystanie z niego) i jakos mi odpalilo. Wiem ze ten program jest do odpalania naprawde starych gier, ale nie zaszkodzi sprobowac, a jedynke przed trojeczka zaliczyc po raz kolejny mozna : )
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości