Profesja

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Profesja

Postprzez Fr0zeN w 19 Maj 2012, 15:12

Poszukiwacz artefaktów, praca u naukowców, zabójstwa na zlecenie. Taki Najemnik :D

Początkowe wyposażenie :

WSS Vintorez + 300 sztuk amunicji 9x39 PAB-1
Makarov z tłumikiem + 100 sztuk amunicji 9x18.
5 Apteczek + 7 bandaży
Detektor Niedźwiedź.
Kombinezon STALKERA.

Późniejszy egzemplarz :

WSS Vintorez + 400 sztuk amunicji 9x39 PAB-1
Makarov z tłumikiem + 120 sztuk amunicji 9x18.
10 Apteczek + 15 bandaży
Detektor Niedźwiedź
Kombinezon ochronny SEVA.
Fr0zeN
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2012, 19:26
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 23:22
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Trep w 20 Maj 2012, 14:50

Byłbym samotnym podróżnikiem.Bym prowadził innych, ochraniał i znał się na robocie. W międzyczasie zbierał artefakty które bym sprzedawał u Naukowców.
Nie lubisz ciasteczek? Więc jak możemy się przyjaźnić skoro nie lubisz ciasteczek?
Awatar użytkownika
Trep
Stalker

Dołączenie: 04 Gru 2011, 20:24
Ostatnio był: 29 Mar 2013, 14:39
Miejscowość: Polish
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Szweminek999 w 01 Cze 2012, 15:14

Ja bym znalazł miejsce w jakiejś frakcji albo grupie stalkerów. Grupa jest bezpieczniejsza i skuteczniejsza, bo jak jesteśmy sami to przykładowo przeszukujemy pole w poszukiwaniu artefaktów, ale robi się ciemno i chcemy wrócić do obozu. Znajdziemy 2 mało warte artefakty, sprzedajemy je za kilka groszy, a będąc w grupie znajdujemy np: 10 artefaktów. Sprzedajemy je i dzielimy się zyskami, a więc zyskaliśmy podobną ilość kasy co w przypadku, gdy byliśmy sami, ale gdyby zaatakował nas mutant, nie byłoby tak różowo, prawda?
ps: Wybaczcie, że nadużyłem trochę słowa "artefakt". :polska:
S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Szweminek999
Stalker

Dołączenie: 09 Kwi 2012, 21:57
Ostatnio był: 01 Sie 2014, 13:12
Miejscowość: Baza Powinności
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 8

Postprzez Merhius w 07 Cze 2012, 01:04

Hmm... A ja bym założył firmę na spółkę z Noem i budował Arki na zamówienie :E

Za ten post Merhius otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik, Szweminek999, Aracz.
Awatar użytkownika
Merhius
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2012, 21:37
Ostatnio był: 27 Paź 2016, 02:55
Miejscowość: Gruzowisko koło reaktora
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 94

Postprzez Scorn w 07 Cze 2012, 22:58

Znając moje genialne życiowe powodzenie- po dwóch dniach od wejścia do Zony wylądowałbym w jakiejś anomalii...
A jeśli tak by nie było, to pewnie bo dłuższym czasie bycia kotem postarałbym się zorganizować jakąś grupkę "wzajemnej adoracji". Po prostu czterech czy pięciu stalkerów, którzy trzymają się razem, chodzą zbierać artefakty, wykonywać zadania i bronią własne tyłki. No co jak co, ale w kupie raźniej. Po dłuższym czasie takiej współpracy wyruszyłbym samotną ścieżką i wstąpiłbym do jakiejś frakcji, lub był po prostu wolnym stalkerem spędzającym dużo czasu w Barze 100 Radów i wykonującym jakieś drobne zadanka pozwalające zakupić konserwę, apteczkę, prochy na promieniowanie i amunicję.
Image

Scorn
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Kwi 2012, 18:20
Ostatnio był: 25 Lip 2012, 16:40
Miejscowość: Czeluście Mroku
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Dziki Napr w 08 Cze 2012, 19:09

Przemytnik - przemycanie z zewnątrz leków, żarcia, broni, amunicji itp.
bo:
- dużo kasy
- szacun :D
- zaopatrzenia do frakcji
UNIA ZNACZY ZWIĄZEK
Awatar użytkownika
Dziki Napr
Kot

Dołączenie: 29 Maj 2012, 18:33
Ostatnio był: 15 Gru 2013, 21:39
Miejscowość: stacja Janów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez kasjusz21996 w 11 Cze 2012, 23:07

Już mam! Rozgryzłem to! Wcześniej, niebyłem pewny kim bym chciał być w zonie. Odpowiedź jest o wiele prostsza, niż mi i komukolwiek mogłoby się wydawać! W zonie... Byłbym sobą! Haha, tak - Kasjuszem... Robiłbym to, co umiem, aby przeżyć. Znając życie na samym początku jako w profesji bycia Kasjuszem, zacząłbym się szkolić jako kot i zbierać potrzebne informacje. Naczytałbym się tyle książek, że wybrałbym osiadły tryb życia! Po przeszkoleniu, bezpośrednio zasiadłbym się gdzieś i pobawiłbym w technika! Naprawiałbym broń palną i ulepszał, no i również coś na komputerze bym sprawował - lapta bym od Sidorowicza ściągnął. Niezapomnijmy, że oczywiście na samym początku to bym się Ukraińskiego nauczył i Cyrylicy! Bez tego żyć by się niedało! Przewegetowałbym tak z półtora roku na hackowaniu PDA, ulepszaniu broni, robieniu użytecznych sprzętów no i słuchaniu o zonie i uczeniu się. Później, jeżeli tylko byłbym bardziej rządny przygód, wyruszyłbym żyć w zonie jako prosty stalker - gość od roboty i przetrwania! Poszukałbym przyjaciół itp. Oczywiście moje możliwości ograniczane byłyby P R A W D Z I W Y M światem i jego warunkami, oraz moimi własnymi możliwościami. Sprawność fizyczna ma wpływ - kondycja i siła. Psychika, charakter, przyzwyczajenia, wychowanie itp. Moje życie, o którym na forum opowiadać nie będę... I tak dalej, i tak dalej. Ogólnie, to pewnie sypiałbym w bezpiecznej bazie, a w wolnych chwilach myślał, gadał z kumplami i/lub przeglądał coś na PDA... Rano musiałbym umyć zęby i pewnie jakbym chciał się wybrać do zony, to byłbym dorosły, więc i ogolić. Uczesać "futro" - !Żadnego podtekstu seksualnego!, futro to czyli fryzura! Yyy... Śniadanie! Wyczyścić broń, sprawdzić ekwipunek i przygotować się na wypad z kumplami...

Życie: Życie... Jak w ostatniej linijce powyżej, no i przyroda... Błoto, błoto... Błoto błoto błotoooo! Anomalia! Rzucam jakimś szajsem i obchodzimy anomalię dookoła w trzech. Bam! Artefakt po trzech godzinach siedzenia koło jednej anomalii. I wracamy do bazy... Błoto, błoto, błoto... . W bazie: Opychamy artefakcik i kupujemy jakieś zapasy żarcia. Bawimy się i cieszymy w bazie... Godzina 19.00: Zostawiam plecak koło łóżka, w nim rzeczy elektroniczne i z nim broń... Zdejmuję "Świt" i biorę ze sobą. Łazienka! Strzepuję pierwsze ! B Ł O T O ! z nogawek moich bojówek. Jestem zziębnięty, przemoczony i ubłocony - cały dzień padało, kupa kałuż i masa błota. Ściągam ciuchy i te już brudne wrzucam do wanny, te czyste( mniejsza z tym, że zapocone i niezmieniane od trzech tygodni- swetry mam tylko dwa!) Wait! Wyjątek, majtki i skarpetki zmieniać minimum co 3 dni, najlepiej codziennie. Piorę co mam... Wyprałem... Yyy... Cholera, moja gówniana pamięć! Drzwi łazienki uchylają się powoli... Zza nich wystaje jedna moja machająca ręka. "Keeeen! Help! Podałbyś mi moją bieliznę i czyste bojówyyy?!! Z góry dzięki! " Reakcja Kena: "taa, jasne. " <Czekam dziesięć minut> "tak, dzięki" Dobra, te do ubrania - nowe i nieprane rzucić na lewo, a te co wyprałem to na prawo. <Wypłukujemy wannę> . Nalać wody. Myjemy się w zimnej - Po Spartańsku!!! Oki... Ubieram się i czyszczę "Świt" z drobnych tam plam błota itp. Potem idę do pokoju i wieszam mokre ciuchy na barierkę łóżka, do wysuszenia. Dzień minął.

Walka: Jaka walka? Stres przed walką na pięści w szkole, co dopiero na śmierć i życie przy użyciu karabinów, albo i gorzej - z mutantem! Strach, adrenalina, spierniczanie, zrzucanie z siebię chomików, strzelanie na ślepo z Walthera... Dzik? Jaaaa pierdziuuu Ratunku! Obrzyn napiernicza w dziczy brzuch, W tym czasie Kasjusz jednocześnie sprintuje na złamanie karku... Yyy pijawka? Tylko kilometr ode mnie? Przez lornetkę widzisz? No to dziękuję, wracam do bazy...
"Oddawaj łup stalkerze!" - "No chyba żartujesz..." -"Słuchaj koleżko... Oddawaj ten Jeb#^% artefakt." -"So... That`s it. You`re evil people." -"Co ty tam mamroczesz? Sluchaj - Podaj mi artefakt, albo cię zabiję... Zastrzelę cie, powinieneś się mnię bać..." -"I`m not scared of any human being, and I don`t respect you, you don`t deserve to live..." Koniec rozmowy, wyciągam pistolet i rozpoczynam walkę... Oddalam się od niego, aby powoli tak jakby uciec, ale w duszy mam ochotę go zabić i staram się dokładnie celować...

Charakter: Kawałek u góry... Wchodzę sobię spokojnie w ruinki z Hełpem, aż tu nagle ściana się zawala. Hełp może wyjść, ale ja zostałem sam na sam z pijawką w ciemnym pokoju... Ale nie ma wyjścia, nie ucieknę... Na początku wielki szok i strach. Ale powoli taktyka się zmienia... Wyciągam noż... -"Albo ty... Albo ja..." -<ryk> -"Aaaa! Giń &*^%!!!" Rozcięła mi skórę na klacie... Powaliła i siłuje się, jej macki są coraz bliżej... Coraz bardziej jej nienawidzę... Kopniak "Zdyychaj!!" Walka na nóż kontra łapy i macki. Bloki uniki kopniaki i cięcia. Tylko jedno przeżyje... Potraktować juz nie jak horror, lecz poprostu przeciwnika... tym razem godnego. Ból i zmęczenie? Tak, ale i adrenalina.

To był przegląd człowieka.
"Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you... By now you should've somehow realised what you got to do..." - Oasis
http://www.anarchifaq.most.org.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=Mrgh4eK9e5Q

Za ten post kasjusz21996 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive pan kozaq.
Awatar użytkownika
kasjusz21996
Stalker

Dołączenie: 24 Sty 2011, 16:51
Ostatnio był: 17 Lis 2020, 02:04
Miejscowość: Brody/Londyn
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez katsune24 w 11 Cze 2012, 23:14

Ja jako człowiek ciekawy zajmował bym się naturą zony i promieniowania, badał bym miejsca napromieniowane i zaznaczał a w razie artefaktu, zebrał i zbadał strukture, uczył bym też młodziaków jak wykryć promieniowanie niewidoczne oraz co powoduje.
Awatar użytkownika
katsune24
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2012, 10:35
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 18:19
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 0

Postprzez szaman9981 w 12 Lip 2012, 21:37

Mechanik Zwiadowca
-Dużo kaski
-Znajomość broni(Pasja)
-Darmowa naprawa/ulepszenia
-Dużo artefaktów
-Kombinezon SEVA ulepszony na 100%
-Handel brońmi
Czego chcesz Stalkerze?

Za ten post szaman9981 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44, Gro3a.
Awatar użytkownika
szaman9981
Kot

Dołączenie: 12 Lip 2012, 14:24
Ostatnio był: 21 Lip 2012, 19:55
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Gro3a w 12 Lip 2012, 22:28

Byłbym technikiem w zonie.Znam się trochę na broni palnej, jak i białej.
Umiem szyć na i naprawiać nawet buty (matka nauczyła mnie obsługi maszyny do szycia; miałem dziadka szewca).
-Zapotrzebowanie na ciągłe naprawy
-Dużo kontaktów w zonie.
Nie lecę na kasę, bo każdy stalker mało zarabia(tak, jak ja w rzeczywistości), wystarczy mi dobry napitek( jak Kardan w COP, tylko że ja aż tyle nie pije :E ) Czasami też wolałbym wyjść poza suchy i bezpieczny kąt, co doda mi trochę adrenaliny :D i rozprostuje kości.
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 20 Cze 2025, 00:23
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Merhius w 12 Lip 2012, 23:22

A ja bym uczył Monolitowców jak prawidłowo gibać się przy ognisku, czy tam stercie rupieci (jak to oni mają w zwyczaju), tak by obcy stalkerzy na nasz widok popadali w konsternacje, podczas gdy nasi snajperzy brali by ich na odstrzał.
Powody:
-Szacun u Monolitowców za epickie ruchy przed ich okoliczną kapliczką :E
-Od gibania byłbym wysportowany jak pstrąg.
-Od zabitych stalkerów brałbym sprzęt, jedzenie i pieniądze.
-Monolit byłby moim przyjacielem, przez co mógłbym bez problemu chodzić do centrum Zony na artefakty.
-Gdybym wymyślił jakiś legendarny taniec dla monoliciarzy, to Monolit zesłałby mi wizje, po których dostałbym fazy i odleciał w kosmos :)

Za ten post Merhius otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
Merhius
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2012, 21:37
Ostatnio był: 27 Paź 2016, 02:55
Miejscowość: Gruzowisko koło reaktora
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 94

Postprzez Gorianov w 12 Lip 2012, 23:31

A ja zajmowałbym się myślistwem, polowałbym na dziki/mięsacze/psy a czasem na coś groźniejszego aby się utrzymać. Nie brałbym udziału w żadnych wojnach frakcji, trzymałbym się bezpiecznych terenów w zonie i starał nie zginąć. Gdyby robota była dobrze płatna, to może przez jakiś czas popracowałbym dla ekologów w zamian za medykamenty bądź lepszy ekwipunek.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość