Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Lucjusz w 22 Maj 2012, 21:41

Owszem, spisują i wlepiają mandaty za byle gówno, ale to nie oni ustalają prawo

ale "oni" je interpretują i decydują o tym jak wygląda interwencja i to od nich zależy czy będą stróżami prawa czy zwykłymi pałami odreagowującymi kompleksy i stres. Jeżeli ktoś się nie nadaje do danej pracy to niech nie idzie na policjanta tylko dlatego bo emerytura po 15 latach, ja się nie pcham na np chirurga bo mi się ręce trzęsą ;)

:arrowd: I kto to mówi :D
Ostatnio edytowany przez Lucjusz 23 Maj 2012, 08:04, edytowano w sumie 2 razy
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 261

Reklamy Google

Postprzez xionc w 23 Maj 2012, 01:12

Normalnie padłem, po co pyskujesz do gliniarza? Pretensje możesz mieć tylko do siebie. Życie cie nauczy że czasami lepiej milczeć niż chlapać jęzorem bez pomyślunku.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Tajemniczy w 23 Maj 2012, 07:14

Ja też miałem ostatnio przygodę z policją. Wychodzę sobie ze szkoły i przechodzę koło komisariatu. Patrzę a tu prosto na mnie wyjeżdża policjant. Jakby tego było mało zapina pasy w czasie jazdy :E . Zauważył mnie, wyhamował ostro i od razu wyskakuje "Uważaj jak łazisz młody" powiedział. A ja do niego "Pan władza też by uważał a nie zapina pasy podczas jazdy". Spojrzał się tylko na mnie, bez słowa wsiadł do samochodu i pojechał w siną dal :P .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KOSHI w 23 Maj 2012, 10:04

:arrowu: - M3Fis70.

Nie wiem, po co żeś się do nich w ogóle odzywał, jak miałeś z nimi wcześniej do czynienia i wiesz, że przypieprzają się z powodu byle czego. Oczywiście dla nas, bo dla nich to są paragrafy. Ja miałem akcję (którą parę postów wyżej opisałem) i równie dobrze mogli mi dać mandat i zawinąć na izbę. Bo się darłem na nich i byłem solidnie nietrzeźwy. I wina leżałaby tylko po mojej stronie, po co tam piłem? Mogłem w domu i nikt by się nie czepiał.I tu to samo się kłania. Przeszedłbyś obok, nic się nie odzywał i nic by nie było. A tak to masz.

W dzisiejszych czasach najlepsza obrona jest chyba w myśl: "Broń się sam" tzn. broń (jak umiesz) albo spieprzaj, jak widzisz, że będzie sieczka i nie masz szans, albo nie umiesz. Na Policję bym zbytnio nie liczył w takich przypadkach, ale czasem mogą pomóc. Dlatego argumenty, gdzie byli jak mnie bili, są nietrafne. Wszędzie być nie mogą, zresztą u mnie w mieście, w centrum, na deptaku, też można wyłapać wpie*dol, były takie akcje, były. I nikt nie reagował. Jak przyjechał radiowóz to było już po fakcie. Nie to, żebym Policji bronił (bo sporo można im zarzucić), ale też nie hejtuje ich. Policja w państwie musi być i tyle, a jaka jest, taka jest. Nic do nich nie mam, to i nie muszę się z nimi użerać.

A tak na marginesie:
Wkurza mnie za to pokolenie JP. Bo to, kto jakie ma o Policji zdanie, to niech ma, jego brocha, olewam to. JP - młodzi gniewni. Argumenty - bo mnie spisali za piwo pod blokiem, za darcie ryja na osiedlu o 1 w nocy, za bójki pod dyskoteką, za rozwalony przystanek itp. Sami sobie winni. Nie dawać powodów, to się nie będą czepiali. Ja też sporo w życiu namieszałem za młodu, święty nie byłem, ale tylko miałem 2 razy styczność z mundurowymi. Oba przypadki z mojej winy. Jakbym nie burał, albo zachowywał się na mieście jak trzeba, tobym nie miał kontaktu z Policją. Tyle w temacie.
Ostatnio edytowany przez KOSHI, 23 Maj 2012, 12:08, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

Postprzez Przemek77 w 23 Maj 2012, 10:12

KOSHI, dokładnie. Odnoszę wrażenie, że - ogólnie mówiąc - osoby na bakier z prawem mają jakieś chore przeświadczenie, że im powinno być wszystko wolno, policja powinna zniknąć w ogóle, a ludzie mają się ustawiać do nich w kolejce do "skrojenia" i jeszcze być wdzięczni. Że jak cię napadną, pobiją i okradną to NIE WOLNO ci iść ze skargą na policję, bo będziesz "konfident" i "sprzedawczyk" - tylko masz się jeszcze cieszyć, że żyjesz.

Teraz i tak mają luksus, bo policjant i pałą nie może przyłożyć ot tak, i słów musi używać "parlamentarnych"... Za moich młodych czasów nie pieprzyli się z bydłem. Dostał taki pałą przez plery to wiedział za co i na drugi raz uważał. A dziś.... choćby sprawa z mojego miasta sprzed tygodnia - patrol chciał spisać pijanego dresika, ten zaczął skakać do nich z pięsciami, z kopytami, tak się miotał i szarpał, że oberwał w końcu pałą - a potem poleciał do gazety się posrazyć, że "siedział sobie grzecznie na murku, karmił gołąbki i przeprowadzał staruszki przez ulicę a tu policjanci podeszli i go z darma racji ciężko pałami pobili".
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, Gizbarus.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Pijawol w 23 Maj 2012, 11:29

Gościu z Jeden z Dziesięciu, który na pytanie prowadzącego: " W jakim kraju jest Katyń " odpowiedział: " W Polsce"

Ręce opadają... :facepalm:
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Kwi 2026, 08:51
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Tajemniczy w 23 Maj 2012, 11:44

:arrowu:
Image
Znajomość historii niektórych Polaków leży i robi pod siebie :facepalm: . Zawsze myślałem że w "Jeden z dziesięciu" biorą udział ludzie na pewnym poziomie wiedzy ale widać mylę się...
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Terminus w 23 Maj 2012, 11:55

A co się dziwisz? W szkole nie uczą historii tylko każą zapamiętywać daty. Więc ludzie czerpią wiedzę "historyczną" z 4 pancernych i Bitwy Warszawskiej ;-)
Co mnie wkurza, bo jak próbuję dyskutować o historii to zwykle bulwers. Spróbujcie jakiejś babci powiedzieć np. że pod Monte Cassino nasze oddziały delikatnie mówiąc się nie popisały.
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive AlexStalker.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Tajemniczy w 23 Maj 2012, 12:26

:arrowu:
No babcia ma się prawo burzyć na takie gadanie. Zza okupacji dla Polaków nie było ważne to czy popisali się czy nie ważne było to że walczą i chcą walczyć nawet jeśli nie mają szans na zwycięstwo. Ale z drugiej strony co się dziwić ,Polaków wysyłano na najcięższe pozycje niemieckie...
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Terminus w 23 Maj 2012, 13:37

Wiesz co, ja nawet nie mam na myśli pokolenia wojennego, bo tych, którzy w czasie wojny byli na tyle dorośli, żeby walczyć już jest niewiele i są to osoby zwykle solidnie po 80-tce. Mam na myśli raczej pokolenie, które już dojrzało po wojnie i albo się karmiło wizjami historii podawanymi przez komunistów albo znało historię IIRP i IIWŚ z relacji z 2-giej lub 3-ciej ręki. Dzisiaj jeszcze na to wszystko ponakładała się polityka, więc o historii lepiej nie dyskutować, bo jak powiesz coś co nie pasuje do wizji historii danej osoby to można skończyć wyzwany albo od żydo-komuny albo od moherów. Co mnie w...pienia.

A swoją drogą co do pokolenia żyjącego w IIWŚ; lubię słuchać ich opowieści, jak mam taką możliwość, ale też często ludzie chcą pamiętać to co stawia ich w dobrym świetle, pasuje do ich wizji. Byłem świadkiem jak taka osoba dopiero na łożu śmierci decydowała się opowiedzieć prawdę o ich wojnie.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Kuballa44 w 23 Maj 2012, 21:59

Bycie zazdrosnym mnie bardzo wku*wia.
A ponadto, bardzo, ale to bardzo irytuje mnie fakt, że nie daje rady panować nad sobą w stu procentach, a tym bardziej nad własną psychiką i uczuciami.
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.

Za ten post Kuballa44 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez runa w 23 Maj 2012, 22:06

Kuballa44 nie byłbyś człowiekiem, gdybyś umiał ;)

Mnie denerwują piesi na ścieżkach rowerowych. Za duży wysiłek przejść na drugą stronę ulicy?
Logic can take you from A to B, but imagination can take you anywhere.

Za ten post runa otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44.
Awatar użytkownika
runa
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2012, 13:21
Ostatnio była: 22 Lis 2015, 18:56
Frakcja: Monolit
Kozaki: 67

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości