Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez scigacz1975 w 31 Maj 2012, 22:36

A mnie wku..wia że taki popyszczy, narobi człowiekowi ochoty a potem jak chcesz dać w mordę to go nie ma :/
Car napisał(a):nadal cipo czekam aż mi podasz swój adres bo tak cwaniakowałeś peniasz cioto?

A jak wyślesz zaproszenie to się kolegami zasłania :mad:

Car napisał(a):spodziewaj sie kilku typy niedługo u siebie

i fantazję rozwija :E :E

Car napisał(a):ja od tego mam ludzi ja płace a oni jadą i łamią karki więc mnie tam nawet nie będzie, bo jak ja pojade skończy sie na twoim trupie

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive manash, vandr, szczypiorofix, Nieogarniający, Tajemniczy, M3Fis70, kapucha.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Reklamy Google

Postprzez Przemek77 w 01 Cze 2012, 06:47

Programy typu "interwencja", "uwaga", Jaworowicz etc.
Polegające z grubsza na tym, że pokazana jest jakaś jawna niesprawiedliwość (przeważnie urzędu względem człowieka), na początku bardzo emocjonalne wypowiedzi skrzywdzonych ludzi, potem pan redaktor grobowym głosem komentuje sytuację, na końcu zaś odwiedzamy z kamerą winowajców - przeważnie jakiś urząd - i albo zamykają nam drzwi przed nosem, albo jakiś "rzecznik prasowy" tegoż urzędu recytuje do kamery cytaty z jakiejś ustawy czy przepisu z wyrazem twarzy pt "Odpier... się ode mnie pismaku". Następnie pan redaktor zapowiada - "W kolejnym odcinku....".
I finał. Sprawa nie załatwiona a tylko wielu widzom podniosło się ciśnienie. Nikt nie poniósł konsekwencji, cierpiący cierpią nadal, sprawa wróciła do punktu wyjścia - ale za to jest "nius". Super.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez vandr w 01 Cze 2012, 07:08

Dodajmy, że programy tego typu nie zawsze są rzetelne, a dziennikarze odznaczają się momentami zwyczajnym brakiem/sklerozą na temat prawa prasowego.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 20:34
Kozaki: 1749

Postprzez xionc w 01 Cze 2012, 07:30

Przemek77 napisał(a):Programy typu "interwencja", "uwaga", Jaworowicz etc.
Polegające z grubsza na tym, że pokazana jest jakaś jawna niesprawiedliwość (przeważnie urzędu względem człowieka), na początku bardzo emocjonalne wypowiedzi skrzywdzonych ludzi, potem pan redaktor grobowym głosem komentuje sytuację, na końcu zaś odwiedzamy z kamerą winowajców - przeważnie jakiś urząd - i albo zamykają nam drzwi przed nosem, albo jakiś "rzecznik prasowy" tegoż urzędu recytuje do kamery cytaty z jakiejś ustawy czy przepisu z wyrazem twarzy pt "Odpier... się ode mnie pismaku". Następnie pan redaktor zapowiada - "W kolejnym odcinku....".
I finał. Sprawa nie załatwiona a tylko wielu widzom podniosło się ciśnienie. Nikt nie poniósł konsekwencji, cierpiący cierpią nadal, sprawa wróciła do punktu wyjścia - ale za to jest "nius". Super.

To co? najlepiej siedzieć cicho i nic nie gadać, nie informować? Co może dziennikarz? Iść i dać temu urzędniczynie w ryj? Z żalem za to musze stwierdzić że niestety red. Jaworowicz ma wielkie zasługi w zohydzeniu prywatyzacji i komercjalizacji. Zajmuje podium Ex aequo razem z durnymi politykami
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Tajemniczy w 01 Cze 2012, 09:08

Kiedyś w tym programie (Sprawa dla...) były naprawdę sprawy nie cierpiące zwłoki gdzie ludziom naprawdę dzieje się krzywda. A teraz 1/2 programu to reportaże o tym jak dziadzio Józwa za okupacji świniaka brata zarżnął i konflikt rodzinny i pokoleniowy jak w "Romeo i Julia". Przyjedzie wóz TVP1 dwie strony sobie pokrzyczą, poskaczą sobie do mord i pojadą :facepalm: . Zamiast tego mogliby się zająć ludźmi którzy naprawdę potrzebują pomocy :!: .

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez AlexStalker w 02 Cze 2012, 15:37

To mnie wpienia. Artykuły tego typu w dzisiejszych czasach są jak dla mnie czymś naprawdę porąbanym - ja rozumiem, wolność słowa i tak dalej, ale jak widzę tekst typu że dziewczyna miała wygoloną jedną skroń i spodnie zamiasdt sukienki, więc wyglądała jak faszystka, to mnie szlag trafia...
"Prawa strona" za bardzo dba o to żeby ludzie byli "tacy jak powinni" ...
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель

Za ten post AlexStalker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

Postprzez xionc w 02 Cze 2012, 15:49

Przeca to portal dla rasy panów, czego oczekujesz od takich ćwoków?
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Dżuz w 02 Cze 2012, 15:51

AlexStalker napisał(a):[...]jak widzę tekst typu że dziewczyna miała wygoloną jedną skroń i spodnie zamiasdt sukienki, więc wyglądała jak faszystka, to mnie szlag trafia...

Eee, ale przecież w tym artykule nie ma o czymś takim mowy :P
A pani Stępkowska ma trochę racji :caleb: Po imagu niektórych to naprawdę trudno płeć zidentyfikować i to jest wpieniające. A o tym, że niemiłe dla oka to już nawet nie mówię. Oczywiście nie jestem zdania, że spodnie tylko dla panów itd.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 10:54
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 255

Postprzez AlexStalker w 02 Cze 2012, 16:30

Eee, ale przecież w tym artykule nie ma o czymś takim mowy

Patrz na komentarze pod artykułem.
Tak, ale chodzi mi o to... Jak baba chce wyglądać jak facet to jej problem, niech tacy ludzie się nie czepiają, jest wolność słowa, jest wolność wyboru stylu i garderoby. Sama nie chciałabym wyglądać jak facet, nawet za bardzo nie przepadam za noszeniem spodni, ale mimo wszystko - każdy niech wygląda jak sobie chce...
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

Postprzez Dżuz w 02 Cze 2012, 16:56

Aż tak daleko się nie zagłębiałem w tę stronę :wink:

AlexStalker napisał(a):Jak baba chce wyglądać jak facet to jej problem, niech tacy ludzie się nie czepiają

Nie, nie. To bardzo dobrze, że się czepiają. Oczywiście pod warunkiem, że potrafią to czepianie się rozsądnie uzasadnić. Pani autorka artykułu podała jeden dobry argument - ten z kłopotliwą sytuacją w autobusie i tyle. To trochę za mało. Brak oryginalności mnie nie przekonuje, a w okresie wiosennoletnim wcale jakoś nie narzekam na deficyt pań w sukienkach czy spódnicach. Kobietą nie jestem, ale śmiem twierdzić, że spodnie prezentują większą wartość użytkową - choćby w czasie jazdy na rowerze :P więc znowu nietrafiony argument. A to, że panie zatraciły "pragnienie piękna kobiecego i oryginalności", to już wierutne bzdura - w obcisłych spodniach i koszulce na ramiączkach prezentują się o niebo atrakcyjniej :wink: Nawet z wygoloną połową głowy świetnie wyglądają :E :arrow: :arrow: :arrow:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem

Za ten post Dżuz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 10:54
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 255

Postprzez szm w 02 Cze 2012, 17:02

Odezwał się ten co nie jest ćwokiem.. Tak, tak, to do Ciebie xioncu.

Jak baba chce wyglądać jak facet to jej problem, niech tacy ludzie się nie czepiają, jest wolność słowa, jest wolność wyboru stylu i garderoby.

No to jak już jest? Bo nie rozumie... Mogę krytykować takie chłopki, czy też nie? Bo niby jest ta wolność słowa... Troszkę to dla mnie za bardzo kalistyczne, bądź też kalistowskie.
Ostatnio edytowany przez szm, 02 Cze 2012, 17:09, edytowano w sumie 1 raz
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Terminus w 02 Cze 2012, 17:09

Możesz, ale nie wypada. W końcu de gustibus non est disputandum...
Jak ktoś chce chodzić z wiadrem na głowie czy tak jak to coś z avataru Dżuza, to tylko jego sprawa.
Ostatnio edytowany przez Terminus, 02 Cze 2012, 17:13, edytowano w sumie 1 raz
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości