Call of Juarez

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Call of Juarez

Postprzez Darth ReX w 07 Wrz 2012, 13:46

vandr napisał(a):
paintball_0 napisał(a):szczelankę

Nie piszemy tak jak mówimy :(

To też jest niepoprawna wymowa, wymawiamy tak jak piszemy, z ubezdźwięcznionym "rz".

A co do serii, to nigdy mnie nie skusiła. A wręcz odrzuciła, jak pooglądałem gameplay z ostatniej części. Tak sztywnej strzelanki nie widziałem dawno.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||

Za ten post Darth ReX otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 07 Wrz 2012, 14:34

Ostatnia część nie ma nic wspólnego z CoJ. Nawet mechanika została całkowicie zmieniona i cały feeling broni. Wg mnie druga część jest najlepsza - świetna grafika, świetny gameplay i dwie postaci do wyboru, dzięki czemu gra nie jest na jeden raz.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez paintball_0 w 07 Wrz 2012, 17:52

Dokładnie. W jedynce jeśli nie lubiłeś skradankowych etapów Billym, przejście gry stawało się mordęgą. Dwójka jest na tyle zróżnicowana, że nawet jeśli lubisz grać Thomasem, prędzej czy później najdzie cię ochota na pogranie Rayem. Grając w Więzy Krwi miałem wrażenie, że tym razem Techland dał z siebie wszystko. No i indiańskie lasy (misja z ochroną karawany) wyszły im wręcz fantastycznie. Nie przypominam sobie gry, w której las iglasty wygląda aż tak dobrze.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Xen w 26 Wrz 2012, 11:05

W jedynce fantastyczny był multiplayer, było pełno klanów i się grało sparingi...
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez KoweK w 16 Gru 2012, 00:51

W CD-Action będzie najnowsza część tej serii bodajże we wtorek. Czy ktoś ma ochotę pograć w co-opa? Bo w sumie samemu grać nie chcę, a może fun ze wspólnej gry przysłoni trochę średnią jakość produkcji. :P Jakby co to pisać w temacie.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Outlaw w 16 Gru 2012, 22:30

Miałem okazję zagrać w dwie pierwsze części Call of Juarez. Jedynka była całkiem strawna, wiadomo, etapy z Ray'em były dla mnie zdecydowanie najbardziej grywalne, ale przy fragmentach z Billy'm też było całkiem w porządku - do dziś pamiętam zaczajanie się z łukiem pośród jakichś krzewów. ;) Dziś wystawiłbym tej grze ocenę 8/10, bo jednak miała parę niedociągnięć. Mordęgą był dla mnie etap, w którym trzeba było wspinać się po górze po pióro orła :)
"Więzy Krwi" pochłonęły mnie bez reszty. Kiedy tylko było można grałem Ray'em, raczej z sentymentu niż sympatii do tej postaci. Grę skończyłem w bodajże 6 godzin. Nie powiedziałbym, że po mnie spłynęła, ale jakoś nie chciało mi się już wracać i spojrzeć na różne wydarzenia z perspektywy Thomasa. Spodobała mi się możliwość wykonywania zadań pobocznych i kupowania broni, to dosyć ciekawy element, który można było w jakiś sposób rozwinąć. Grze wystawiam 9.5/10.
Został jeszcze The Cartel, na który, mimo wielu negatywnych opinii na temat tej gry, chyba skuszę się razem z nowym CD-Action. Mam nadzieję, że gra nie spłynie po mnie jak większość produkcji tego typu, w które ostatnio grałem. Jeśli mi się nie spodoba to wracam do Więzów Krwi :)
Nowy "Gunslinger" wraca do klimatów Dzikiego Zachodu i jestem pewien, że to wyjdzie grze na dobre. W końcu niewiele jest produkcji, które biorą pod lupę ten właśnie temat i CoJ powinno być rozpoznawane właśnie ze względu na okres, w którym osadzona jest gra. Trochę szkoda, że porzucony zostanie temat braci McCall, ale ich historia jest już zakończona i jakieś kolejne prequele nie wyszłyby serii na dobre. Co dostajemy w zamian? Legendarnych przestępców z Dzikiego Zachodu, czyli Billy Kid i tak dalej. Cóż, akcji na pewno nie zabraknie, może, ze względu na tych właśnie przestępców, wcielimy się w jakiegoś stróża prawa? Byłoby ciekawie.
Outlaw
Kot

Dołączenie: 16 Gru 2012, 20:18
Ostatnio był: 27 Gru 2025, 13:55
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 5

Postprzez KoweK w 16 Maj 2013, 12:53

Najnowszy CoJ będzie jednak dostępny w pudełku. 50 zł za pre-order: [ http://muve.pl/pc/akcja/call-of-juarez- ... pc-pl/7504 ]

Tutaj gameplay:

Image

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości