Chrome i shockwave

Chrome i shockwave

Postprzez Xen w 01 Sty 2013, 22:09

Witajcie, od jakiegoś czasu w sumie to prawie od kilku miesięcy co jakiś czas zawiesza się wtyczka shockwave nawet na kilka sekund przy filmach na YT, przy różnych stronach i teraz pytanie: przejść od razu na firefox'a :caleb: czy przeinstalować wtyczkę? jakieś rady? dam balantajsa rumcajsa :wódka:

Chciałem napisać ten temat, bo coraz częściej zaczęła się zawieszać i trzeba w końcu na to zareagować.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Reklamy Google

Re: Chrome i shockwave

Postprzez SkullDagger w 01 Sty 2013, 22:13

Mi też czasem zawiesza się nawet na tutejszych stronach( 1strona TFW). Ale na mozilli jest chyba to samo.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Xen w 01 Sty 2013, 22:41

Ale mi sie ta przeglądarka zawiesza jakby miała dałna, i nie czasem tylko co 10 sec na 2-3 sekundy, dopiero jak otworzę kilka kart i będzie lecieć jakiś utwór na YT otwarte alledrogo, i forum to przeglądarka szału dostaje i zawiesza się, nie mówię co dopiero jest jak siedze na facebooku :E
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Postprzez Sivert w 01 Sty 2013, 22:44

Nie wypróbowałem, ale komentarze prognozują dobrze:
http://www.howtogeek.com/103292/how-to- ... le-chrome/
Sivert
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2012, 13:24
Ostatnio był: 11 Gru 2018, 22:09
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 29

Postprzez Pangia w 01 Sty 2013, 23:11

SkullDagger napisał(a):Mi też czasem zawiesza się nawet na tutejszych stronach( 1strona TFW).

To akurat raczej wina przesytu multimedii na tej stronie - screeny, filmiki, opisy itp. itd. - mój FF też się tam zawiesza po jakiejś minucie, ale w dość dziwny sposób - nie mogę nic na stronie zrobić poza tym, że mogę ją zamknąć :D Ale ważne, że nie zwiesza całej przeglądarki.
No cóż, zaś Chrome i ta jego cudowna wbudowana wtyczka... Na Instalkach też trochę na ten temat pojawia się postów, że Chrome się czasem wysypuje, a aktualizacja Adobe'a nie pomaga - bo ludzie nie wiedzą, że Chrome ma własną wtyczkę :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Xen w 01 Sty 2013, 23:17

W dodatku to się dzieje tylko u mnie na kompie w domu, np. na starszym komputerze u babuni, albo na zdupczonym netbooku nie ma takiego problemu :|
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Postprzez djcycu w 02 Sty 2013, 00:23

U mnie tak się dzieje tylko w przypadku przeciążenia kompa np po wyjściu z ciężkiej dla mojego staruszka gry, Chrome się odnaleźć nie może bo pamięci mu brakuje. Tak wgl to się Chrome zepsuł moim zdaniem. Kiedyś lepiej to chodziło.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Wheeljack w 02 Sty 2013, 16:37

Mi też ta wtyczka siadała jak chrome używałem, dlatego wywaliłem tą chu*ową przeglądarkę i przesiadłem się na jeszcze chu*owszego firefoxa. Teraz jest inaczej, nie siada shockwave tylko flash. :caleb:
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 19:33
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez tomasz4815 w 02 Sty 2013, 17:00

Mi nie wysypuje shocwave'a na chromie. Już. Wcześniej też mi często wywalało tego typu odpały ale skorzystałem z poradnika, o stąd.
Od tamtej pory wszystko śmiga. Wywaliło mnie może ze 2 razy.
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: Wczoraj, 23:34
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez Pangia w 02 Sty 2013, 17:08

Jak dla mnie to im nowsze, tym ch♥♥owsze - ja miałem bardzo długo Firefoxa w wersji 3.0.18 (czy tam 3.0.19, nie pamiętam, jaka liczba była ostatnia) i zmieniłem go dopiero jakieś 2 miesiące temu na 3.6.3, bo przestały mi się wyświetlać obrazki na Wikiach, a to ostatnie wersje przed 4.x i tym gównianym plugincontainer.exe, który muli(ł) całego kompa, zawiesza Firefoxa i wywala się co 10 sekund. Teraz nie wiem, jak jest i nie chcę wiedzieć, bo część dodatków nie obsługuje najnowszych wersji.
Chrome'a miałem przez pewną chwilę. Owszem, szybki, ale nie ma AdBlocka Plus - i to wystarczyło, żebym wrócił do poczciwego liska - pierdyliard reklam na każdej stronie poza Google naprawdę potrafił zepsuć humor.
Wheeljack napisał(a):Mi też ta wtyczka siadała jak chrome używałem, dlatego wywaliłem tą chu*ową przeglądarkę i przesiadłem się na jeszcze chu*owszego firefoxa. Teraz jest inaczej, nie siada shockwave tylko flash. :caleb:

Bo masz dziadowskiego flasha :caleb: Mi się nigdy on nie wywalił (i mam na myśli nigdy, czyli od 7 lat)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Kpuc w 02 Sty 2013, 17:16

A jaki jest niby niedziadowski ? Mnie również się flash pieprzy na FF co mnie doprowadza do białej gorączki. Jak by tego było mało sam ff się zawiesza i to z systemem na ssd :facepalm:
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Pangia w 02 Sty 2013, 17:38

Ja wam mówię, bracia i siostry, porzućcie ten nowoczesny i bezwartościowy zarazem chłam i wróćcie do przeszłości, gdzie wszystko było prostsze, szybsze i nie tworzyło 1 procesu na każdą otwartą kartę w przeglądarce (bo niby ma to zapobiegać zawieszeniu się przeglądarki przy zawieszeniu się tylko 1 karty). Ja mam Firefoxa 3.6.3 i nie mam żadnych problemów z działaniem. Odpalam tyle kart, ile chcę i nic nie muli, nic się nie zawiesza, działa po prostu tak, jak należy. Czasem tylko zwleka z uruchamianiem się, ale tylko, jak włączam FF zaraz po wyłączeniu jakiejś gry (specjalnie podziękowania dla Steama za synchronizację nie-wiadomo-czego z ch♥♥-wie-czym)
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Powróć do Oprogramowanie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości