Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Gospodziej w 24 Sty 2013, 20:19

A mnie nurtuje ostatnio jeden drobiazg. Jakiej orientacji są bohaterowie naszej ulubionej gry. Jak myślicie? Gram, czytam i śledzę newsy i plotki z zony od 2007 roku, ale nigdzie się nie spotkałem z informacją, że przykładowo pierwszy z brzegu profesor Krugłow ma żonę lub chociaż żyje w wolnym związku z jakąś panienką, powiedzmy ze studentką biologii. On tu, rozumiecie, w pracy uskutecznia naukową wiedzę, ale na weekend jedzie do domu i spędza czas z rodziną. A tu ni chu chu. Siedzi w tym swoim bunkrze z Sacharowem. I kaplica. Czyż to nie są ewidentni kryptogeje?

Albo Brodacz w Skadowsku. Ktoś słyszał, że poza łajbą ma tradycyjną rodzinę czyli kobieta, dwie córki i pół syna w produkcji? Nikt. Martwa cisza. Całe dni, tygodnie a nawet miesiące spędza z samymi facetami na handlu, gadaniu i piciu kozaków po pracy. Jeżeli to nie gej, to co najmniej onanista.

A Traper w swojej piwnicy to co? Niby poluje na pijawki i chwała mu za to, bo lubię faceta, ale na pijawkach życie się nie kończy. Czasami trzeba użyć innego sprzętu niż karabin. Zwłaszcza, gdy żyje się w stresie, w zagrożeniu, trzeba od czasu do czasu się zrelaksować z kimś innym niż Burer.

Oczywiście nie oczekuję, że gra powinna być jakąś historią o życiu rodzinnym i erotycznym bohaterów. Nic z tych rzeczy. Chociaż taki mod byłby mile widziany. Uważam jednak, że wplecione w fabułę informacje że Kardan ma syna z trzeciego małżeństwa, a Nowikow jest w trakcie rozwodu z Tamarą Iwanowną bardziej by urealniły stalkerowy świat.

Przecież ci ludzie nie spadli do zony z kosmosu. Mają gdzieś matki, siostry, kochanki czy nawet wnuki. I robienie z nich herosów potrzebujących do egzystencji tylko pistoletu, plecaka, wódki i artefaktów w kieszeni nijak ma się do realizmu.

Dlatego uważam, że jak na razie to zona jest pełna gejów, onanistów ewentualnie impotentów lub nie bójmy się tego słowa, kastratów. Zastrzelić kogoś, wypić flaszkę to tak. Pomyśleć o biuście już nie.

Pozdrowienia zimowe.
Pisze człowiek, pisze, a po co pisze - nie wiadomo (Michał Zoszczenko 1895-1958)

Za ten post Gospodziej otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Slovik.
Awatar użytkownika
Gospodziej
Kot

Dołączenie: 15 Sty 2012, 16:36
Ostatnio był: 31 Sty 2013, 17:42
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez scigacz1975 w 24 Sty 2013, 20:21

Universal, pisanie takich artykułów podzielonych na części to idiotyzm i tylko nabijanie odsłon. Jak coś takiego widzę to od razu wyłączam stronę - to tylko świadczy o chu*owości strony.

Ciekawe Kowek. A jak będę chciał znajomemu podesłać ten temat (ledwie 100 stron z okładem ale ch*j z tym) - i powie "ale chu*owa strona - pie*dolę - nie czytam, nie będę im nabijał odsłon" - to będzie pewnie miał taką rację jak Ty i Xionc - nie? pie*dolić treść jaka jest w artykule, ważne że strona chu*owa. Paaanie :facepalm: :/
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Woland w 24 Sty 2013, 20:26

Dla debili info małe, nim głupie teksty w głupi łeb wpadną- gejem nie jestem. Wolę z góry zaznaczyć bo poziom intelektualny co poniektórych internautów zostawia wiele do życzenia. Nie jestem też "politycznie poprawny", nie lubię tego określenia, każdy ma swój łeb i niech ten łeb sam myśli a nie jakiekolwiek linie polityczne za niego. Linie polityczne które zresztą w zależności od sytuacji lubią się bardzo zmieniać.
Nie lubię się identyfikować z lewicą, prawicą, polityczną poprawnością czy jakimikolwiek pojęciami z zakresu poglądów.

scigacz1975 napisał(a):Czy para homoseksualna może w naturalny sposób "zajść w ciążę"?? - Nie nie może. Z tego związku nie może być dzieci. I niech tak zostanie.

Co z parami bezpłodnymi?

MeZZerschmitt napisał(a):A jak dziecko wychowuje się w patologi?

Tak tak... to oczywiście od razu trzeba takie dziecko zabrać i dać tacie nr 1 i tacie nr 2 albo jeszcze lepiej...

Lepsza patologia a więc?

MeZZerschmitt napisał(a):dwóm les, które z małego chłopca (załóżmy) zrobią pantofla do przyszłej dziewczyny (załóżmy).

A czemu by miały?

MeZZerschmitt napisał(a):Znając nasz wspaniały Kraj (chwała Polsce! ale nie sprawującym władzę), dziecko kiedy już zacznie chodzić do szkoły będzie zajebistym punktem zaczepnym dla innych rówieśników, którzy będą chcieli wyżyć się emocjonalnie (fizycznie:)). Tak zwane Vipy szkolne hehe i chojracy nie zostawią takiego dziecka w spokoju, a już tym bardziej nie powiedzą:
- wiesz masz dwóch starych ale szanujemy cię

Akurat w szkole kłopoty do kogoś mogą mieć o wszystko. A nawet za nic.
Taki problem potencjalnie mógłby mieć miejsce (w dużej mierze zasługa polityków i kościoła) ale pytanie: czy w takim razie należy tworzyć prawo tak by było ono dostosowane do potrzeb patologii??

Terminus napisał(a):Jedyny ale i najważniejszy argument odnośnie adopcji to fakt, że do prawidłowego rozwoju emocjonalnego dziecka są potrzebne zrównoważone wzorce ojca i matki. W rodzinie hetero gdy te relacje są zachwiane dzieci mają różne problemy ze swoją osobowością, akceptacją, umiejętnością przystosowania się w społeczności, umiejętnością budowania trwałych relacji z innymi.

Mądry Terminus z mądrym cytatem z mądrej książki mądrze tłumaczy jak mądrze wygląda ten nasz mądry świat i mądra psychologia. Psychologie w 90% to ludzie którzy poszli się "óczyć" na takie studia bo na inne szans by nie mieli a przecież "no jak to tak? Wykształcenia wyższego nie mieć?". A potem tworzą rzeczy niestworzone. Eksperyment Rosenhana, zobacz co to było. Cała prawda o tym jak wygląda psychologia.
Swoją drogą zastanawia mnie jedno- czy przeciwnicy adopcji rozumieją fakt że w domu dziecka dzieci rodziców ŻADNYCH NIE MAJĄ? Czy rozumieją że tam się dzieje wiele patologii?

-----
A ciekawa sprawa co to znowu wyciągnęli te związki partnerskie (btw. ciekawe co nowego zamierzają tak mimochodem wykorzystując szum medialny przepchnąć bo znając życie i tak pokłócą się, nic nie wyjdzie i tak a przy okazji przepchną jakieś gówna. Co nowego nasz czeka? Co przepchną?). Bo teraz mondre ludki mondrze gadają iż jest to atak na rodzinę. Poza tym brak sensownej argumentacji. A co najciekawsze- mondre ludki konsekwentnie zapominają o kwestiach prawnych związanych z związkiem partnerskim lub małżeństwem. Co chyba wiadomo, ogólnie wiele rzeczy których brak utrudnia życie. Tak btw. do tych rzeczy należy wychowywanie dziecka (bo już teraz są dzieci w związkach jednopłciowych- wczorajszy reportaż w TVN24 o tym mówił w "Czarno na białym"). Tylko jedna osoba wtedy to jest biologiczny rodzic jest prawnym opiekunem. [ironia on]A tak przy okazji - co robić by ocalić takie dzieciątka przed traumą psychiczną? Może odbierać?[/ironia off]

Universal napisał(a):dąc tym tropem popierasz np. prawa zoofilów, chociaż nie ich i ich czyny?

Choć to do nelsona to ja się wypowiem- co ma jedno do drugiego?? To są nadinterpretacje, celowe zresztą.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez StalkerCiastek w 24 Sty 2013, 21:12

Skoro mowa o homo wychowujących adoptowane potomstwo. Bo zauważyłem, że zlecieli się tu obrońcy rodziców homoseksualistów.
Kiedy mam wątpliwości zadaję sobie pytanie: jak ja bym się czuł na tym miejscu? No właśnie, panowie tolerancyjni, jak wy byście się czuli, gdyby wychowywała was para tatuśków pedałów? Bo przecież dziecko kilkuletnie nie ma wpływu na to, co się z nim dzieje. Jest całkowicie zależne od innych. Załóżmy więc, że wy, biedaczyska, zostalibyście porzuceni, a sąd oddał by was pod opiekę właśnie dwóm tatusiom. Bo w Polsce już się całkiem popierdo**ło i nawet takie coś można.
Dalej jest tak fajnie? Jakbyście się czuli w szkole? Co byście powiedzieli, gdyby pani powiedziała: Kubuś, a teraz powiedz nam o swoim domku. Jak się nazywają twoi rodzice? No właśnie.

Druga sprawa. Nie mam lat dużo, ale wiem już, jak bardzo rodzice wpłynęli na to, jakim człowiekiem dziś jestem. A jestem z siebie zadowolony, jestem prawie taki jaki chciałbym być i dalej nad sobą pracuję. Wiele z moich lepszych stron to zasługa wychowania, nieświadomie wchłonąłem część moich rodziców, ich zachowania, poglądy, charakter. Pod tym względem wiele się od nich nie różnię. Podobnie podchodzę do pewnych spraw i tak dalej.
Załóżmy teraz, że, niestety, dosięgło mnie te nieszczęście i miałbym ojca geja. Właściwie to dwóch ojców. Jaki bym teraz był? Na pewno nie taki jaki jestem teraz i z pewnością nie chciałbym być tym, kim mógłbym zostać. Czemu małe, nieświadome niczego dziecko, pozbawione możliwości samodzielnego decydowania o swoim życiu, z góry na coś skazywać i piętnować je na całe życie?

Tego już nie powiecie. Bo dla was ważniejsza od dobra dziecka jest ta śmieszne tolerancja. A z dupy wzięte argumenty, że można tak krzywdzić dzieci, bo bezpłodna normalna para=para gejów, bo przecież oboje, z punktu widzenia biologii, nie mogą mieć dzieci, to szczyt idiotyzmu.

Na szczęście żyjemy w takim kraju, gdzie wasze szalone pomysły długo nie dojdą do skutku.
LOL

Za ten post StalkerCiastek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, r_populik, scigacz1975, Universal, Realkriss.
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez Woland w 24 Sty 2013, 21:18

StalkerCiastek napisał(a):Na szczęście żyjemy w takim kraju, gdzie wasze szalone pomysły długo nie dojdą do skutku.

Żyjemy w takim kraju- gdzie kto może to ucieka za granicę bo w tym kraju nie ma życia. Pensja przeciętnego Polaka ledwie starcza na sznur by się powiesić i skończyć swą marną egzystencję.

Image
Woland
Legenda

Postprzez r_populik w 24 Sty 2013, 21:41

StalkerCiastek napisał(a):bo bezpłodna normalna para=para gejów, bo przecież oboje, z punktu widzenia biologii, nie mogą mieć dzieci, to szczyt idiotyzmu

Otóż właśnie to. Mnie również takie porównania wydają się co najmniej nieładne. Powiem więcej - takie porównania są obraźliwe dla normalnych, lecz bezpłodnych par. Nikt przy zdrowych zmysłach nie powinien takich porównań przytaczać.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez Voldi w 24 Sty 2013, 21:55

Woland napisał(a):Pensja przeciętnego Polaka ledwie starcza na sznur by się powiesić i skończyć swą marną egzystencję.

Wybacz, że spytam, ale co Ty możesz o tym wiedzieć? Owszem, może gdzieś tam dorabiasz, jakoś wspierasz rodziców, to godne pochwały, choć nie wiem, czy w takim wieku biorą do pracy (a przynajmniej niektóre Twoje posty wskazują na niezbyt odległy rok urodzenia). Zmieniając temat - u mnie w domu wygląda to tak, że oboje rodzice pracują, ja dorzucam jeszcze 2/3 co wypłata jednego z nich i obecnie od kilku dni w portfelach jest znów pusto... A do wypłat kawałek jest. A niby wszyscy pracują...

Bardzo fajny temat zaczął StalkerCiastek, podsunąłeś mi pewien pomysł.
"Jak wy byście się czuli[...]?" to bardzo dobre pytanie, ale spójrzmy na nie z innej strony. Załóżmy, mamy małe dziecko, w wieku do 12 m-cy. Zostaje ono adoptowane przez 'dwóch tatusiów' i (przy pomyślnych wiatrach) wychowywane w kulturze "gej-okej". Uważa to za normalne, no bo to jego rodzice, innych nie widział, nie wie, nie zna pojęcia słowa 'mama' itd. I w tym momencie idzie do przedszkola/szkoły i okazuje się, że słowo 'mama' istnieje i jest wręcz przytłaczająco częste. Dziecko w wieku 5-8 lat jeszcze nie do końca 'ogarnia', ale starsze - owszem. Więc zaczyna zadawać pytania. A potem co jest? Przychodzi dorosłe życie (jeśli dziecko wcześniej nie odbierze sobie życia, bo jest 'inne'...) i uaktywniają się wzorce przejęte od? No właśnie od RODZICÓW. A taki, dorosły już, człowiek, wychowany od maleńkości wśród dwóch mężczyzn/dwóch kobiet nie wyobraża się w innej roli jak bycie ojcem do kwadratu. I błędne koło powtarza się.
Trochę z innej perspektywy - rodziny, jak tu nazywacie, 'patologicznej', w jakiej się wychowałem. Może nie powinienem o tym mówić na otwartym forum, ale przecież my stalkerzy to jedna rodzina. Pochodzę z rodziny, w której nie było ojca. To zawiła sytuacja, z tego co ja wiem, jego rodzice byli bardzo 'ortodoksyjnymi' (by nie powiedzieć dosadniej) wyznawcami prawosławia, moja mama zaś pochodzi z rodziny katolickiej. I wg. jego rodziców o ślubie nie mogło być mowy, bo to 'inna wiara' (tak, dewotyzm). Pamiętam mojego ojca jako tako z wieku 3-4 lat, kiedy sporadycznie przychodził, potem słuch po nim zaginął. Voldi sobie rósł, rósł, aż w końcu zaczął słyszeć, że wygląda jak ojciec. Istotnie, jak zobaczyłem jego zdjęcie, gdy był w moim wieku powiedziałem w duchu: "No ku*wa, ja.". Ba! Nawet poglądy i gusta mamy dość podobne. I dopiero w na przełomie wieku 16-17 lat Voldi zechciał poznać swojego ojca, na żywo, usiąść, pogadać, wypić piwo, zapalić itd.
To tak samo jak z adopcją przez pary homo - dziecko w pewnym momencie i tak zacznie zadawać pytanie, nawet jeśli okres szkolny, dorastania, buntu młodzieńczego przejdzie w miarę stabilnie, w końcu i tak zacznie pytać 'Dlaczego?'.
Image

Za ten post Voldi otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojas21, StalkerCiastek, Kudkudak.
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Universal w 24 Sty 2013, 23:40

nelson82 napisał(a):Dzięki, że nie przylepiłeś mi poparcia dla praw pedofilów.

Ok, przegiąłem, przepraszam. Mam tylko nadzieję, że wiesz, o co mi chodziło.

[zdezaktualizowane poglądy z których nie chce mi się po latach tłumaczyć] + [niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał]
Ostatnio edytowany przez Universal, 30 Paź 2025, 19:53, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Voldi.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Woland w 24 Sty 2013, 23:49

Voldi napisał(a):Wybacz, że spytam, ale co Ty możesz o tym wiedzieć? Owszem, może gdzieś tam dorabiasz, jakoś wspierasz rodziców, to godne pochwały, choć nie wiem, czy w takim wieku biorą do pracy (a przynajmniej niektóre Twoje posty wskazują na niezbyt odległy rok urodzenia).

mam 15 lat a w lutym 16, jestem w III gimnazjum rzecz oczywista. Nie pracuję. Nie wiem co to ma do rzeczy. Co z tego? Wiek 15 lat oznacza że automatycznie mój mózg ma wyłączone dostrzeganie tego co się dzieje? Mając tyle a tyle lat automatycznie czyni mnie istotą niezdolną do rozumienia otaczającego go świata i co się dzieje? Co?
Co do postów- problem dotyczy iż te posty o których napisałeś w 99% dotyczą problemów z komputerem. Nie wiem co to ma do kwestii wieku ale to co tam opisuje bierze się w związku z kompem z dwóch powodów:
1. Nie interesowałem się wcześniej komputerem od strony technicznej. Ot po prostu maszyna do grania i przeglądania internetu i nic ponadto.
2. Mam komputer kiepski i kłopotliwy. Kiepski- stare gry mają za stare sterowniki, "średnie" uciągnie na niskich/średnioniskich, stare ledwo na niskich. I muszę jakoś spróbować dowiedzieć się jak na takim czymś przetrwać bo do nowego kompa kupa czasu jeszcze :/

Problem poruszony przez stalkerciastek a rozwinięty przez ciebie natomiast jest czysto fikcyjny moim zdaniem. Po pierwsze- otoczenie (no bo jak w imię Chrystusa [a nowym Chrystusem jest zrodzony z dziewicy* Rydzyk] co bardziej bogobojni będą go tępić to jasne że będzie miał wymuszone jakieś poczucie inności). Jakby społeczeństwo uparcie twierdziło że posiadanie np. leworęcznej matki szkodzi rozwojowi to też zapewne by człowiek potem cierpiał "jak to jest mieć nieleworęczną matkę?".

Eeee, odpowiem też na post powyżej co się pojawił Universala
"I to zdanie jest bronią obosieczną, bo takiego argumentu można by użyć w dyskusji nt homoseksualistów i ich praw."
Tylko że druga strona nigdy nie podaje sensownej argumentacji...

"Jeśli chodzi o prawo, to o małżeństwie osób homoseksualnych w Polsce nawet nie ma co dyskutować - Konstytucja RP, art. 18."
I co z tego? Co to jest konstytucja właściwie? Papierek które przy gdzieś chyba 2/3 poparcia posłów można zmienić.
Papierek od 20 lat istniejący w tej formie co obecnie. Zbiór praw które stworzył taki sam pełen wad i mylący się człowiek jak my. Nie są to święte uniwersalne i wieczne prawa dane nam przez istoty wyższe.

""Choć to do Ścigacza to ja się wypowiem- co ma jedno do drugiego?? To są nadinterpretacje, celowe zresztą" - tu też to pasuje. Co mają "pary bezpłodne" do homoseksualistów? Mi zarzucasz odwracanie kota ogonem, sam robisz to samo."
To iż jeśli kryterium do czegoś jest naturalna możliwość posiadania dziecka- to jest nim naturalna możliwość posiadania dziecka. Ta koncepcja absurdem śmierdzi na kilometr.

*Pewien telefon do radia z ryjem podobno, ktoś tak tam gadał.
Ostatnio edytowany przez Woland, 25 Sty 2013, 01:06, edytowano w sumie 1 raz
Woland
Legenda

Postprzez KoweK w 25 Sty 2013, 00:00

scigacz1975 napisał(a):Ciekawe Kowek. A jak będę chciał znajomemu podesłać ten temat (ledwie 100 stron z okładem ale ch*j z tym) - i powie "ale chu*owa strona - pier*olę - nie czytam, nie będę im nabijał odsłon" - to będzie pewnie miał taką rację jak Ty i Xionc - nie? pierdo*ić treść jaka jest w artykule, ważne że strona chu*owa. Paaanie :facepalm: :/

Hehe, ktoś tutaj nie widzi różnicy. Mi chodzi o strony, gdzie tekst, który spokojnie można umieścić na jednej stronie, dzielą na 10 stron. Już lepiej jakbyś dał cytat z tej strony i to wkleił do posta, bo nie każdemu się chce klikać uj wie ile.

Btw. pokaż mi stronę, która pisze artykuły na 100 stron - jeżeli już to zamieszczają to do PDF-a. ;)

StalkerCiastek napisał(a):Druga sprawa. Nie mam lat dużo, ale wiem już, jak bardzo rodzice wpłynęli na to, jakim człowiekiem dziś jestem. A jestem z siebie zadowolony, jestem prawie taki jaki chciałbym być i dalej nad sobą pracuję. Wiele z moich lepszych stron to zasługa wychowania, nieświadomie wchłonąłem część moich rodziców, ich zachowania, poglądy, charakter. Pod tym względem wiele się od nich nie różnię. Podobnie podchodzę do pewnych spraw i tak dalej.
Załóżmy teraz, że, niestety, dosięgło mnie te nieszczęście i miałbym ojca geja. Właściwie to dwóch ojców. Jaki bym teraz był? Na pewno nie taki jaki jestem teraz i z pewnością nie chciałbym być tym, kim mógłbym zostać. Czemu małe, nieświadome niczego dziecko, pozbawione możliwości samodzielnego decydowania o swoim życiu, z góry na coś skazywać i piętnować je na całe życie?

A skąd ty wiesz, co by bylo gdyby? Nostradamusa widzę mamy. Btw. ten koleś jakoś nie narzeka na to, że wychowali go homoseksualiści, a reprezentuje wyższy poziom wypowiedzi niż niektórzy wychowani w "normalnych" rodzinach. :E

Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez xionc w 25 Sty 2013, 09:37

Scigacz fajnie że bierzesz za pewnik jakiś głupawy tekst który ma na celu tylko podbicie ilości odsłon i nie jest nawet podpisany. To sie nadaje tylko do spuszczenia w sraczu.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez nelson82 w 25 Sty 2013, 10:46

Pomijając formę tekstu, jego wartość polega na tym, że pokazuje inny punkt widzenia. I wcale nie muszę się z tym punktem widzenia zgadzać, ale... dobrze jest go znać.
łatwiej już nie będzie
Awatar użytkownika
nelson82
Łowca

Dołączenie: 16 Paź 2011, 00:09
Ostatnio był: 13 Paź 2019, 11:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 130

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości