Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez Tajemniczy w 29 Kwi 2013, 16:53

Taki artykuł przy okazji zalegalizowania we Francji związków partnerskich i dania homoseksualistom możliwości adopcji:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/36178-co ... -socjologa
Ja powiem tak- to jest koniec cywilizacji białego człowieka a początek różowego :/ .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 29 Kwi 2013, 16:58

Miło by było, gdyby jeszcze człowiek znał liczbę badanych - jak to było coś pokroju sondażu poparcia dla partii politycznych (próba max 1500 osób), to ja dziękuję za takie wyniki badań.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Woland w 29 Kwi 2013, 17:35

Pomijając trafną opinię Pangii trzeba wziąć poprawkę na fakt manipulacji. Ten na R. jak mu tam to kato-beton a kato-beton=manipulant :E

Poza tym tak, statystyki... Cóż, statycznie ja i mój pies mamy 3 łapy i pół ogona...

20 proc. wychowywanych przez matkę lesbijkę i 25 proc. przez ojca geja podawało, że nabawiło się infekcji przenoszonych drogą płciową. Odsetek takich przypadków w odniesieniu do dzieci z rodzin tradycyjnych wyniósł 8 proc

I co w związku z tym?

19 proc. wychowanych przez matkę lub ojca homoseksualistów przechodzi lub ostatnio przechodziło psychoterapię. Tymczasem o potrzebie konsultacji z psychoterapeutą mówiło 8 proc. wychowanych w rodzinie biologicznej

A w związku z czym były te terapie? Czy ktoś pomyślał że jedno z drugim może nie mieć nic wspólnego?

Kolejna zatrważająca statystyka dotyczy sytuacji, kiedy osoby w pewnym momencie zostały zmuszone do seksu wbrew ich woli. Dotyczy to 31 proc. tych wychowanych przez matkę lesbijkę, 25 proc. przez ojca geja i 8 proc. z pełnych rodzin biologicznych.

Chodzi o molestowanie przez rodziców czy o gwałt/molestowanie przez osobę trzecią?
Jeśli o osobę trzecią to... co ma jedno do drugiego?!
28 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę podawało, że nie ma obecnie pracy. Do braku zatrudnienia przyznawało się 20 proc. dzieci wychowanych przez ojca geja, a tylko 8 proc. z kompletnych rodzin biologicznych i 13 proc. wychowanych przez jednego rodzica.

:facepalm: Co ma jedno do drugiego? :facepalm:

61 proc. wychowanych przez matkę lesbijkę i 71 proc. wychowanych przez ojca geja określało siebie jako „całkowicie heteroseksualnych”. Do takiej tożsamości przyznawało się natomiast 90 proc. tych wychowanych w pełnej biologicznej rodzinie.

Tylko tym tokiem rozumowania skąd są homo z rodzin heteroseksualnych???

12 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę i 24 proc. tych, którymi opiekował się ojciec gej przyznawało, że myślało ostatnio o popełnieniu samobójstwa. Dla porównania w przypadku kompletnych rodzin i samotnego rodzica biologicznego odsetek dzieci rozważających odebranie sobie życia wyniósł 5 proc.

Perunie! :facepalm: CO MA JEDNO Z DRUGIM po raz setny chyba to piszę...
23 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę mówiło, że było „dotykane seksualnie” przez ich rodzica lub jej partnerkę. Odsetek ten w przypadku pełnej rodziny biologicznej wyniósł 2 proc., w przypadku ojca geja – 6 proc. natomiast pojedynczego rodzica – 10 proc.

Czy tylko mi to jedzie kłamstwem na kilometr?

BTW. Nasz Dziennik Wpolityce nie jest wiarygodnym źródłem informacji ;)

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative szm, Tajemniczy, tomasz4815.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Universal w 29 Kwi 2013, 18:07

Rypnąłeś jak łysy grzywką o beton fragmentem:
Ten na R. jak mu tam to kato-beton a kato-beton=manipulant

Wspólny mianownik rewelacji tego faceta jest jeden - według niego dzieci homoseksualistów nie radzą sobie w życiu. A właściwie nie mam powodu by mu nie wierzyć, bo jest równie wiarygodny co zwolennicy homo.

Tylko tym tokiem rozumowania skąd są homo z rodzin heteroseksualnych???

Posłużę się tym co sam pisałeś: Co ma jedno do drugiego? Nie napisano przecież, że to jedyna przyczyna występowania homoseksualizmu.
Czy tylko mi to jedzie kłamstwem na kilometr?

Jestem ciekaw, czy jakby było napisane, że 1 na 3 księży gwałci małe dzieci to byś łyknął bez popijania?

NaTemat.pl, Wyborcza i TVN24 to też nie są wiarygodne źródła informacji. W drugim rządku (mniej opresyjne) stoi cała reszta - Onet, WP, TVP, Polsat itp. Przecież to oczywiste, że każdy z nich przedstawia to, co mu wygodne. Jeśli okaże się, że homoseksualizm jest tożsamy z pedofilią, to GW/TVN24 tego nie opublikuje, lub da to gdzieś między pogodą a nekrologami. Jeżeli okaże się, że Kaczyński strącił swój samolot, to Nasz Dziennik ani GPC to pominą lub stwierdzą, że to niewiarygodne i kłamliwe. Znasz jakieś rzetelne media?
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez Woland w 29 Kwi 2013, 18:14

Universal napisał(a):Rypnąłeś jak łysy grzywką o beton fragmentem:

Ten na R. jak mu tam to kato-beton a kato-beton=manipulant

W czym niby się mylę?

Universal napisał(a):Posłużę się tym co sam pisałeś: Co ma jedno do drugiego? Nie napisano przecież, że to jedyna przyczyna występowania homoseksualizmu.

Ale on tym chce udowodnić że jest to jedna z przyczyn- co jest obalone już od dawna.

Universal napisał(a):Jestem ciekaw, czy jakby było napisane, że 1 na 3 księży gwałci małe dzieci to byś łyknął bez popijania?

Nie
Universal napisał(a):NaTemat.pl, Wyborcza i TVN24 to też nie są wiarygodne źródła informacji.

NaTemat.pl nie czytam nawet (btw. zawsze sądziłem że to jest taki "babski" portal- to jednak nie jest???)
Wybiórczej nie czytam
TuskVisionNetwork
Universal napisał(a):Przecież to oczywiste, że każdy z nich przedstawia to, co mu wygodne. Jeśli okaże się, że homoseksualizm jest tożsamy z pedofilią, to GW/TVN24 tego nie opublikuje, lub da to gdzieś między pogodą a nekrologami. Jeżeli okaże się, że Kaczyński strącił swój samolot, to Nasz Dziennik ani GPC to pominą lub stwierdzą, że to niewiarygodne i kłamliwe.
24? Telewizora ja nie mam :P
Universal napisał(a):W drugim rządku (mniej opresyjne) stoi cała reszta - Onet, WP, TVP, Polsat itp.

Zgadza się, to oczywiste i nigdy inaczej nie powiedziałem. "Aby poznać prawdę musisz odrzucić wszystkie prawdy które dotychczas znałeś" (mniej więcej jakoś tak) jak to ujął F. Nietzsche.

Universal napisał(a):Znasz jakieś rzetelne media?

Tak. Ta strona jest jedyną w pełni rzetelną stroną informacyjną: http://www.rzetelnemedia.pl/
Woland
Legenda

Postprzez Universal w 29 Kwi 2013, 18:26

1. Nie, że się mylisz, tylko już zaczynasz jechać retoryką prosto z "Polska nie jest państwem wyznaniowym".
2. Co jest obalone? Daj no jakieś rzetelne badania.
4. Nie, NaTemat.pl to portal Lisa. Kilkaset blogów, z czego większość to lewicująco-populistyczny chłam.

Zaskakuje mnie trochę fakt, że nazywasz Wyborczą Wybiórczą, TVN telewizją Tuska, a jednocześnie sprawiasz wrażenie osoby, która ma zbieżne poglądy z tymi, które oni prezentują. No nic, nieważne.

PS Nie wiem po co cytat z Nietzschego - zresztą nie mogę go znaleźć.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 26 Lut 2025, 20:23
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Postprzez xionc w 29 Kwi 2013, 18:30

Woland jest najwyraźniej antymainstreamowy i antyestablishmentowy. Okres buntu, mutacja i buzujące hormony
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Woland w 29 Kwi 2013, 18:36

Universal napisał(a):1. Nie, że się mylisz, tylko już zaczynasz jechać retoryką prosto z "Polska nie jest państwem wyznaniowym".

eee, z czego? Coś na twarzoksiązce znowu?
Po prostu beton to beton- beton kłamać będzie bo musi. Bo gdyby powiedział prawdę- zaprzeczył by swoim poglądom które stawia ponad prawdę.
Universal napisał(a):2. Co jest obalone? Daj no jakieś rzetelne badania.

Coś na wiki chyba było
Universal napisał(a):4. Nie, NaTemat.pl to portal Lisa. Kilkaset blogów, z czego większość to lewicująco-populistyczny chłam.

Hehe a ja zawsze myślałem że to plotkarski portal dla bab :E
Universal napisał(a):Zaskakuje mnie trochę fakt, że nazywasz Wyborczą Wybiórczą, TVN telewizją Tuska, a jednocześnie sprawiasz wrażenie osoby, która ma zbieżne poglądy z tymi, które oni prezentują. No nic, nieważne.

1. Drobne zbieżności co mają tu do rzeczy?
2. A ja sądzę iż te stacje koniec końców nie mają żadnej ideologii. Gdyby trzeba było to pierwsi by poszli z prawicowym betonem.
Universal napisał(a):PS Nie wiem po co cytat z Nietzschego

Bo pasowało mi
Universal napisał(a): - zresztą nie mogę go znaleźć.

Z pamięci odtwarzany. Zresztą różne wersje trafiałem co do sformułowania tego. Było gdzieś na pewno. Zresztą kwestia przekładu jeszcze pamiętaj.

A xionc to w ogóle o co mu kaman?
Ostatnio edytowany przez Woland, 29 Kwi 2013, 18:42, edytowano w sumie 1 raz
Woland
Legenda

Postprzez Pangia w 29 Kwi 2013, 18:41

Universal napisał(a):Znasz jakieś rzetelne media?

Jedynymi rzetelnymi mediami są własne oczy ;)
Woland napisał(a):Tak. Ta strona jest jedyną w pełni rzetelną stroną informacyjną: http://www.rzetelnemedia.pl/

OK, albo nie załapałem dowcipu, albo "404 Not Found" było niezamierzonym failem.
Woland napisał(a):2. A ja sądzę iż te stacje koniec końców nie mają żadnej ideologii. Gdyby trzeba było to pierwsi by poszli z prawicowym betonem.

WRONG!
Media nie mogą mieć ideologii, bo to świadczyłoby, że musiałyby także opowiedzieć się za którąś ze stron politycznych, a to zaprzecza definicji mediów, które powinny być bezstronne i po prostu informować społeczeństwo o tym, co się dzieje.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Woland w 29 Kwi 2013, 18:44

Pangia napisał(a):OK, albo nie załapałem dowcipu, albo "404 Not Found" było niezamierzonym failem.

To pierwsze, przeze mnie pogrubione ;)

Pangia napisał(a):Media nie mogą mieć ideologii, bo to świadczyłoby, że musiałyby także opowiedzieć się za którąś ze stron politycznych, a to zaprzecza definicji mediów, które powinny być bezstronne i po prostu informować społeczeństwo o tym, co się dzieje.

Niby nie mogą a jakoś wejdź na Faktyimity.pl, na stronę wyborczej, na stronę Fronda.pl, na NaTemat.pl, na Wpolityce.pl i tak dalej poskacz a się zdziwisz...
Woland
Legenda

Postprzez Pangia w 29 Kwi 2013, 19:00

Woland napisał(a):To pierwsze

I tak się zaśmiałem. :P
Niby nie mogą a jakoś wejdź na Faktyimity.pl, na stronę wyborczej, na stronę Fronda.pl, na NaTemat.pl, na Wpolityce.pl i tak dalej poskacz a się zdziwisz...

A czy ja powiedziałem, że w Polsce mamy rzetelne media? No właśnie. Woland, nie martw się, nie każdemu trzeba wszystko literka po literce tłumaczyć i pokazywać, bo samemu nie wie i się nie domyśli.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Woland w 29 Kwi 2013, 21:30

A teraz pytanie za 100 punktów:
czy w tamtym poście choć raz użyłem słowa "racjonalista.pl" portalu który odwiedzam średnio raz w tygodniu i czytam przez góra 10 minut?
Woland
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości