Kryjówki przed "cynkiem"

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Kryjówki przed "cynkiem"

Postprzez Pand9 w 01 Maj 2013, 19:35

Cześć wszystkim.
Bez ogródek:
Czy w kryjówce fanty znaleźć mogę z równym prawdopodobieństwem przed, co po dowiedzeniu się z czyjegoś palmtopa, że w danym miejscu jest kryjówka?
Czy jeśli odpowiedź brzmi "nie", to otworzenie takiej skrzyni automatycznie pozbawia ewentualnych fantów po dowiedzeniu się, że to kryjówka?
Czy każda skrytka znika z radaru po wzięciu fantów z niej?

Z góry dzięki.
Pand9
Kot

Dołączenie: 01 Maj 2013, 19:26
Ostatnio był: 08 Lut 2014, 03:52
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Kryjówki przed "cynkiem"

Postprzez Kudkudak w 01 Maj 2013, 19:41

Każda skrytka zniknie po zabraniu zawartości, ale jeśli otrzymasz info o schowku znów się tam pojawi odpowiedni przedmiot. Ponadato schowek może kumulować swoją zawartość.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Pand9 w 01 Maj 2013, 19:46

Super, lepiej to nie mogło zostać rozwiązane.
Jeszcze jedno - czy radar zawsze wskazuje DOKŁADNIE miejsce skrytki, czy może być np. gdzieś obok?
Dzięki za odpowiedź.
Pand9
Kot

Postprzez Pangia w 01 Maj 2013, 19:51

Cholera, wygląda to jakby ktoś tłumaczył z angielskiego Tłumaczem Google... Ale dobra, rozumiem pytanie.
Fanty w schowku pojawiają się tylko, jeśli masz już o nim informację tj. jest on oznaczony na mapie - w innym wypadku będzie on pusty. Możesz tam zaglądać, ile chcesz - nic się nie stanie, ba, możesz nawet włożyć tam własne graty i po ewentualnym odkryciu informacji o schowku rzeczy, które tam włożyłeś tam pozostaną.
Czy zawartość może się dublować - tego nie wiem, wydaje mi się, że tak się nie dzieje, ale schowek może się pojawić na mapie więcej niż raz. Akurat schowki w Cieniu Czarnobyla są bardzo fajnie zrobione, bo wszystko masz opisane w plikach konfiguracyjnych - w jakiej lokacji ma być gracz, jaka frakcja zabitego NPC, jaka ranga itd. - dzięki temu zazwyczaj schowki będą w lokacjach, w których jeszcze nie byłeś i nie będziesz musiał zapieprzać pół mapy, żeby wyciągnąć jakąś Meduzę czy innego Makarowa.
Tak, każda skrytka znika, gdy ją opróżnisz. Możesz to wykorzystać i np. wstawić tam swoje rzeczy i wyjąć z niej to, co chcesz - dzięki temu schowek wciąż będzie oznaczony na mapie.

P.S.: Tak, radar wskazuje dokładnie miejsce. Wyjątkiem są miejsca, których nie ma na mapie (X-18 i X-16) i jakiś pojedynczy schowek w, zdaje się, Barze, którego ikonka jest nieco przesunięta względem jego rzeczywistej lokacji. A co do laboratoriów to schowki z X-16 będą widoczne na mapie w miejscu wejścia do niego w Jantarze, a te z X-18 to nie wiem, bo jeszcze nigdy nie wyłapałem info o schowku w tamtym miejscu :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Pand9 w 01 Maj 2013, 20:05

OK, dzięki. Najważniejsze, że schowek się nie "zepsuje" gdy do niego zajrzę :P
Pand9
Kot

Postprzez Kudkudak w 01 Maj 2013, 20:09

Pangia, kumulują się - gdy kiedyś nie wiedziałem gdzie jest plecak na Jantarze, znalazłem go kiedyś przez przypadek bawiąc się w madafakę i skacząc z wysokości na zombiaki. W plecaku było 41 kulebiaków zbieranych przez całą grę ;)
Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Postprzez Pangia w 01 Maj 2013, 22:05

Znaczy się 41 razy znalazłeś ten sam schowek (swoją drogą wcale nie taki popularny)? Ile Ty grałeś na tym zapisie? Pół roku? :o
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Kudkudak w 01 Maj 2013, 22:25

Powiem Ci że bardzo długo, około roku męczyłem ten zapis, ale za każdym razem czyściłem Jantar z turystów stąd te nagromadzenie w tamtym schowku. Aż się sam zdziwiłem jak go znalazłem, kiedy wyjąłem 41 kulebiaków. Oczywiście ich nie sprzedałem tylko moim głupim zwyczajem wrzuciłem do skrzyni w Barze gdzie kolekcjonowałem artefakty :P Musiałem wyrzucić całą amunicję i zapasowy pancerz by je zabrać :D
Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Postprzez Pand9 w 01 Maj 2013, 22:55

Kurcze, gdzieś w połowie czyszczenia Kordonu lokalizacje kryjówek przestały pojawiać się na mapie. Znajduję notatki, są w karcie "Notatki", ale na mapie ich nie ma. Miał ktoś tak? To celowe czy bug?
Wersja 1.0000000005.
Pand9
Kot

Postprzez Kudkudak w 02 Maj 2013, 10:01

Notatki w karcie PDA to nie schowki. Schowki to takie fioletowe znaczki z trzema trójkątami. No i są randomowe - raz znajdziesz, a raz nie. Do tego zależy to od poziomu trudności na jakim grasz.
Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Postprzez Pand9 w 02 Maj 2013, 19:33

Za dużo skrótów myślowych użyłem :P
Chodzi o to, że jak znajdę przy trupie informację o schowku, to on pojawia się normalnie na mapie, a do "notatek" trafia krótka notka (np. "Informacje o schowku: skrzynia rządowa"), która nic nie mówi.
U mnie się zrobiło tak, że na mapę nic nie trafiało. Przyjrzałem się całej mapie i nie znalazłem nic. Po restarcie jednak okazało się, że już schowki normalnie zaczęły się pojawiać, a poza tym znalazłem na mapie informacje o schowkach gdzieś w Dolinie Mroku :P Coś się chyba zepsuło, bo nigdy poza tą sytuacją nie pojawiały się w Dolinie Mroku schowki.
Pand9
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość