Najstraszniejsze gry w jakie graliście

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Najstraszniejsze gry w jakie graliście

Postprzez jalkavaki w 17 Maj 2013, 00:11

Space Hulk, kiedy Genokrady napierają falą a karabin plazmowy się zaciął. Straszniejszego momentu nie wyobrażam sobie.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez Tormentor w 17 Maj 2013, 00:50

Amnesia - tłumaczyć nie trzeba :D Na widok Grunta mam pełne gacie.

Za gnoja bardzo bałem się gry Gorky 17. Było tam sporo motywów, które wzbudzały grozę.

Dead Space - za słabe nerwy mam. Odłożyłem po dłuższym czasie bo pikawa za bardzo szalała.

Silent Hill 1 i 2 rzecz jasna.

SCP 087 też w jednym momencie szargało psychikę.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez pan kozaq w 17 Maj 2013, 05:55

Z mojego pierwszego przejścia to pamiętam że z ostatnim bossem (Henryk I, opancerzone bydle) to była walka na miecze- on ma miecz, ja noż. A kojarzycie możliwość zabicia szeregowca od tyłu kopniakiem??

Drugą, najbardziej straszejną grą jest SLENDER. Grrr... Najbardziej się chyba przestraszyłem, jak mi w kiblu wyskoczył
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez Pangia w 18 Maj 2013, 11:57

Hm... Jak pierwszy raz grałem w Half-Life, to jak wpadłem do wody i zaatakował mnie ichtyosaur, to do dziś pamiętam, jak mnie poty oblały, bo w panice wywaliłem cały magazynek Glocka, a stwór wcale się nie zatrzymał... Ale najbardziej to wystraszyłem się fragmentu po trzecim ichtyosaurze, w rozdziale "Forget About Freeman!", co przechodzi się przez tą całą machinerię. W pewnym momencie przepływa się pod dziurawymi rurami, które wydzielają gorącą parę, która parzy i trochę uszkadza kombinezon, dlatego przepłynąłem bez wynurzania się. Nagle coś zaczęło mnie ciągnąć do góry, złowieszczo się śmiejąc. Chociaż barnacle ginie po 4 trafieniach z Glocka, ja wywaliłem w niego cały magazynek. Później wstałem od komputera i spróbowałem wyrównać oddech - myślałem, że dostanę zawału. Pograłem jeszcze ze 3 minuty i stwierdziłem, że jednak nie dam rady. Zapisałem i wyłączyłem grę, nie grałem chyba przez tydzień. Ale za to też pokochałem Half-Life'a. Kuźwa, 19 listopada minie 15. rocznica wydania gry, a wciąż jest jedną z najlepszych produkcji w historii.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez khelthazar w 20 Cze 2013, 18:25

Ostatnio to faktycznie najbardziej mroczny był dla mnie Dead Space 2. Niestety nie miałem okazji grać w inne części.
W każdym razie... wyskakujące potwory znikąd w ciemnych pomieszczeniach i z naprawdę wkręcającymi dźwiękami w tle... nieźle ryje banie :-)
Rzućcie okiem na te witrynę o zdrowiu:
leczymysie.pl/dni-plodne-kalendarzyk/
khelthazar
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2013, 18:20
Ostatnio był: 08 Kwi 2014, 17:35
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 0

Postprzez Merhius w 21 Cze 2013, 06:05

Najstraszniejsze gry mego żywota...
Cry of Fear
Ten psychodeliczny horror, którego jeszcze nie ukończyłem, to najbardziej posrana gra w jaką nerdziłem. Przerażający, wynaturzeni przeciwnicy wyskakujący z każdego kąta, zasadzki, różnego rodzaju akcje grające na pierwotnych ludzkich lękach, klimat i zaszczucie to rzeczy... Którymi normalnie muszę się podzielić :E Namówiłem już Krisskę żeby zagrała, już sobie wyobrażam lęk w jej oczach gdy spotka pierwszego bossa, albo później - pana o trzech twarzach... Do dzisiaj go przeżywam :caleb: Także, drogie usery, polecam gierkę. Do pobrania za darmo na steamie.

Dead Space
Cóż nie jest to mocny horror, ale powiem szczerze, że jak się w niego gra na najwyższym poziomie trudności to ręce się trzęsą :E
Awatar użytkownika
Merhius
Stalker

Dołączenie: 24 Maj 2012, 21:37
Ostatnio był: 27 Paź 2016, 02:55
Miejscowość: Gruzowisko koło reaktora
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 94

Postprzez Kałach w 03 Lip 2013, 21:02

Ja panikowałem jak pierwszy raz grałem w Slendera (nie śmiać się :| ) Niby banalna gra z brzydką grafiką a portafi wystraszyć, niestety za którymś razem już tak nie straszy.

Inną grą która doprowadziła mnie do zawału serca jest Amnesia Mroczny Obłęd - Moim zdaniem jest to najstraszniejsza gra na świecie.
Awatar użytkownika
Kałach
Stalker

Dołączenie: 06 Sty 2013, 13:39
Ostatnio był: 24 Lis 2025, 21:24
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 27

Postprzez T-man w 23 Lip 2013, 23:43

No fakt amnesia jest dość straszna. No chyba że grasz z kolegami bo wtedy Grunt jest śmieszny a nie straszny :E
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Poprzednia

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość