Ja mam od około roku i jestem zadowolony, w punktach będzie jaśniej:
- Szybki: Max 1.2 Mb/s [do stacji mam około 500m]
* W około 20 minut ściągniesz 1.5 GB, czyli w godzinę około 4.5 Gb, nie jest tak źle. Kiedyś ściągałem na "test" około 45 GB przy max prędkość [1.2 MB/s] i zajęło do nie całe 12 godzin
- Router z Wi-Fi: Standard w tych czasach
* LiveBox [nie ma żadnych problemów]
* Wi-Fi działa bezproblemowo
- Zmienne IP [włącz i wyłącz]
* W przypadku ograniczonej ilości pobrań, która pozwala na pobranie w czasie 1 godziny przykładowo dwóch plików, wystarczy wyłączyć i włączyć router, odczekać około 2 minut [tyle się włącza] i możemy pobierać kolejne pliki.
Ogólnie jest dla mnie ok, nie było jakiś większych problemów, prócz aktywacji, która zajęła ponad tydzień, ale warto było czekać. Miałem może dwa razy, że Internet wolniej chodził, ale ten spadek długo nie trwał.
Tajemniczy...
Parę lat temu zmieniali u nas te takie "słupki telefoniczne" (kiedyś były takie cementowe teraz takie plastikowe cylindry) czy to też może mieć wpływ na jakość internetu zmodernizowanie tego?
Tak, wymiana kabli i "słupków" poprawia szybkość łącza.
Kpuc...
Livebox to totalny chłam, zamiast niego do 10Mb Neostrady lepiej wziąć TP Link TD W8960N -170zł
Nie zgadzam się z tym ja problemów żadnych z tym routerem nie mam. Może to zależy od nowych kabli oraz skrzynki, która jest nie daleko [około 500m].
Celeb59...
prędkość pobierania i wysyłania zależy od synchronizacji modemu/routera z linią telefoniczną
J/w napisałem do @ Kpuc'a
Co do pingów [...] teraz trzeba mieć albo dobrą jakościowo linię telefoniczną albo mieszkać w jakimś newralgicznym punkcie Polski by pingi na kraj i świat nie były zbyt wysokie - u mnie oscylują w granicach 35-60ms [...]
Mieszkam na wsi. U mnie ping jest w okolicach 35-65 ms. Gram cały czas w DayZ [Mod do ArmA 2] na różnych serwerach.
ostatnio pojawił się problem z Youtube i buforowaniem na łączach ADSL
Owszem zdarzały się z buforowaniem problemy, ale po czasie ustąpiły.
synchronizacja stabilna jak skała, pełny transfer pobierania/wysyłania zawsze
Potwierdzam, brak rozłączeń i pełne prędkości odbierania/wysyłania.
Dorian...
Mam to wsio j/w na modemie Livebox 02 jak tu
Mam ten sam i nie ma z nim problemów.