Postapo PBF

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Postapo PBF

Postprzez Universal w 07 Cze 2013, 08:04

1. To na pewno PKiN a nie jeden z jego "braci" w byłym ZSRR?
2. Logo logiem, będzie pacnięte na środku strony nie pasując do reszty, czy też ktoś wszystko to dopasować, żeby to wyglądało tak, jak np. tutaj?
3. Weźcie nie róbcie z tego pomysłu odkrycia Ameryki, na Wojnach Frakcji już coś takiego było, tylko przesadziliśmy trochę z pewnymi elementami i się nie przyjęło :P

:

Image Takie my mieliśmy, prototyp był Piłata. Z dwa razy podjęliśmy próby reanimacji i teraz już szlus, nikt się tym nie zajmuje. Proponuję wybrać tę wzorzystą czcionkę, jak na mój gust jest dobra do czegoś takiego, plus jedna z dwóch następnych jest tą "prostą", nie pamiętam która:

http://www.dafont.com/stenstreet.font
http://www.dafont.com/skyfall-done.font
http://www.dafont.com/redux.font
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 07 Cze 2013, 14:25

Po ostatnich "wojnach frakcji" nie ma i nie będzie żadnego PBF na forum. Załóżcie sobie swoje forum tak jak zrobili ci Panowie: http://forum.wojnyfrakcji.org/

...albo dołączcie do nich. ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Universal w 07 Cze 2013, 14:55

Nie mają co dołączać przez najbliższy miesiąc lub dwa, bo jest restrukturyzacja i remanent kompletny.

Innymi słowy - tyle minie zanim się zmobilizuję, ruszę dupę i postawię wszystko od nowa :( Więc raczej proponuję założenie własnego forum (odradzam jun.pl, pun.pl i inne tego typu gówna) z ftp.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Salciarz w 07 Cze 2013, 15:37

Damn, ja grałem do końca na Metrze :D W sumie mogę pomóc z jakimiś cennikami, opisami mutasów, lokacji, czy tym podobnych rzeczy. Robiłem to już i jeżeli świat mnie wciągnie (a lubię postapo), to... Może nawet coś ciekawego wyjdzie ;)

Kombinowałem nad nazwą. Myślę, że coś z motywem drogi, bądź odbudowy byłoby najlepsze, ale nie jestem w stanie sklecić nic sensownego. Z kolei PostWar jest chwytliwe, proste do wpisania w przeglądarkę i kojarzy się z tym, o czym będzie te forum.
Awatar użytkownika
Salciarz
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2012, 20:55
Ostatnio był: 05 Lut 2017, 14:09
Miejscowość: Dlaeko.. daleko...
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 13

Postprzez Royaliste w 07 Cze 2013, 19:11

PostWar - mamy zwycięzce :D
Na prawdę dobra nazwa, i ją weźmiemy.

Jeśli chodzi o wizytówkę, to wystarczy, że będzie w klimacie. Znajdzie się skórkę forumową, która będzie do klimatu wizytówki pasowała i nie będzie przeszkadzała w czytaniu (Coś w stylu tej skórki z tego forum, bo jest na prawdę bardzo przyjemna. Jakby ktoś znalazł coś podobnego, to byłoby fajnie)

Nie ma co dołączać - stawiamy własne forum. Ale też szukam osoby, która ogarnia sprawy techniczne bardziej niż ja, i mi trochę pomoże.

Co do obrazka - to jest Warszawa, ewidentnie, bo w Moskiwe budowali z większym jajem te pałacyki. Można je wykorzystać jako logo, jeśli komuś wyjdzie, to czemu nie. Ale jeśli znajdziecie coś lepszego, i dodacie stylowy napis PostWar albo Posterunek Warszawa, i wyjdzie to ''fajowo'', to wtedy bierzemy to. A, Uniwersal - wszystko będzie jak najbardziej dopasowane ;) I byleby to logo było na prawdę dobre - w końcu po tym będziemy rozpoznawalni.
No i tak myślałem, że tutaj gry nie zaczniemy :) Ale może Stalker.pl pozwoli nam wcisnąć tutaj jakąś informację, że istniejemy :)

Reasumując - PostWar.cba.pl to będzie nazwa. Postawię serwer na cba.pl, bo jest to najlepsza z darmowych opcji według mnie. Najwyżej potem się przeniesiemy na lepsze serwery. Potrzebuję ochotnika, który ma doświadczenie i jest dobry w tych internetowych sprawach.
Awatar użytkownika
Royaliste
Stalker

Dołączenie: 09 Gru 2012, 15:42
Ostatnio był: 16 Gru 2013, 20:20
Miejscowość: Wandea
Frakcja: Grzech
Kozaki: 22

Postprzez Universal w 07 Cze 2013, 19:17

Na 90% nie znajdziesz takiej skórki, u siebie musiałem sam robić, bo darmowe są gówniane. Musisz znaleźć chętnego, nauczyć się, albo znaleźć przynajmniej stówę by to komuś zlecić :E
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Voldi w 07 Cze 2013, 19:18

Przygotować logo na bazie poprzedniego? Oczywiście, postaram się bardziej :P
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Royaliste w 07 Cze 2013, 19:30

Może jesteś chętny, Universal? Bo widzę, że masz doświadczenie, a to cenna rzecz :)
Voldi - działaj działaj :) Fajne są czcionki, które Universal podesłał.
Awatar użytkownika
Royaliste
Stalker

Postprzez Domianos w 07 Cze 2013, 22:16

Ach, Wojny Frakcji na Stalker.pl! To było coś... Po pierwsze świetna ekipa(Cienias, Uni, Adam, Piłat, SVD Striker i nieskromnie mówiąc ja) i napływ nowych ludzi. Ludzie pisali mnóstwo postów, że nie można było tego ogarnąć i nas wyrzucono(szczerze mówiąc zrobiłbym to samo, jeżeli naprawdę niemożliwe było ukrycie tych postów na stronie głównej). Później przenieśliśmy się na inną stronę. Grałem przez jeszcze dwie edycje naszej Zony i powróciłem dopiero do Wojen Frakcji(ok 2012). Wkrótce zaczął się robić syf i matura zbliżała się nieubłaganie. Pasożyt zdychał przez rok, ale szczerze mówiąc wszystko co można było opisać zostało opisane... Teraz spora część forum siedzie na http://www.stalkerium.pun.pl/forums.php . Niby fajnie na pierwszy rzut, ale po przyjrzeniu się można ujrzeć syf i gimbusiarnię :| Jak na razie mam mieszane uczucia to tego...

Rada do twojego PBF'a: moim zdaniem jedną z ważniejszych przyczyną upadku WF był brak napływu świeżych ludzi i wszystko umarło śmiercią naturalną.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez Royaliste w 08 Cze 2013, 16:34

:

Image

Po kilku godzinach ciężkiej, umysłowej pracy postawiłem forum!
Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, jak kiepskim informatykiem jestem :c Ale forum jest, więc teraz możemy powoli zaczynać zabawę. Ale tak bardzo powoli. Pierwszym krokiem jest wasze zarejestrowanie się na forum i potwierdzenie swej chęci do gry w odpowiednim temacie. Wiem, skórka jest tragiczna, bo z jakiegoś Battlefielda chyba, ale i tak się ją zmieni.
Tutaj macie linka: http://postwar.cba.pl/index.php
Wszystkich chętnych i ciekawych świata postapo zapraszam :)

Za ten post Royaliste otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Merhius.
Awatar użytkownika
Royaliste
Stalker

Postprzez Adam w 25 Cze 2013, 13:56

Sorry, ale usunęło mi się :)

Jakiś czas temu utworzyliśmy PBFa w klimatach stalkera, niestety doszło do niewielkiego upadku. Teraz planujemy restrukturyzację i wielkie zmiany. Zachęcam do rejestracji. Planujemy rozgrywkę w 2009 roku, jest to o tyle ciekawy okres, ponieważ seria gier nie daje nam wielu informacji. Chcemy ukazać, jak powstawały wielki frakcje, mamy też w planach ciekawe wydarzenia czyli eventy. Serdecznie zapraszam :D

http://www.stalkerium.pun.pl/forums.php
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Dementorin w 25 Cze 2013, 13:58

Forum już ruszyło pełną parą. Fabuła jest następująca. Jest rok 2009 i Zona dopiero co jest odkrywana przez stalkerów oraz wojsko. Frakcji nie ma jako takich, ale gracze zaczynają coś w tym kierunku działać. Potrzeba nowych graczy, bo starzy się tym trochę znudzili. :D
Dementorin
Tropiciel

Dołączenie: 17 Cze 2009, 10:25
Ostatnio był: 30 Paź 2014, 20:05
Kozaki: 261

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości