Кто тебе сказал, что мы враги? Молчаливы и немы Припяти пути. Эй, куда спешишь? Сталкер, брат, погоди! Выпей чарку на двоих Со снайпером моим.
Монолит не любят, В Монолит стреляют, Только Зов нам выжить помогает. И когда у нас наступает ночь Все Сталкеры бегут от центра Зоны проч!
Монстры рядом ходят - не выйдешь погулять. Ей, чувак, харe стрелять, лучше дай поспать! Рация трещит - Долг на штурм бежит, Кинь ты им гранату сверху Чтоб бежали от души!
Монолит не любят, В Монолит стреляют, Только Зов нам выжить помогает. И когда у нас наступает ночь Все Сталкеры бегут от центра Зоны проч!
Слева аномалия. Что скажешь мне мой брат, Счетчик Гейгера, зашкаливая, отступлю назад. Я болтами обкидаю это место, чтоб пройти - Монолиту помечаю безопасные пути!
Hymn wszystkich stalkerów - transkrypcja:
Gimn wsiech stalkerow
Kto tiebie skazał szto my wragi, Mołczaliwy i niemy Pripiati puti Ej, kuda ty spieszysz, stalkier brat, pagadi Wypiej czarku na dwoich So snajperom moim
Ref. Monolit nie lubiat, w Monolit strieljajut Tolka zow nam wyżyt’ pomagajet I kagda u nas nastupajet nocz’ Wsie stalkery biegut ot centra zony procz
Monstry riadam hodziat – nie wyjdzjosz poguliat’ Ej czuwak hare strieliat’, luczsze daj pospat’ Racyja trieszczit – Dołg na szturm bieżyt Kin’ ty im granatu swierchu Sztob bieżali ot duszy
Ref…
Sliewa anomalia. Szto skażesz mnie moj brat Sczjotczik Geigera zaszkaliwaja, otstuplju nazad. Ja bałtami obkidaju eta miesto, sztob prajti Monolitu pomieczaju biezopasnyje puti
Ref...
Hymn wszystkich stalkerów:
Kto tobie powiedział, że jesteśmy wrogami. Milczące i nieme Prypeci drogi Ej, dokąd zmierzasz, stalkerze bracie, poczekaj Wypij kielicha na dwóch ze snajperem moim.
Ref. Monolitu nie lubią, do Monolitu strzelają Tylko zew nam przeżyć pomaga, I kiedy u nas nadchodzi noc Wszyscy stalkerzy uciekają od centrum Zony precz.
Potwory obok chodzą – nie wyjdziesz pospacerować Ej stary, w mordę strzelił (?), lepiej daj pospać. Radiostacja trzeszczy – Powinność biegnie do ataku Rzuć im granat z góry, żeby biegli z sercem
Ref...
Z lewej anomalia. Co powiesz mi mój bracie? Licznikowi Geigera brakuje skali, wycofam się. Śrubami obrzucę to miejsce, żeby przejść. Monolitu oznaczę bezpieczne ścieżki.
Ref...
Ostatnio edytowany przez wobes, 29 Lut 2012, 21:07, edytowano w sumie 1 raz
Za ten post wobes otrzymał następujące punkty reputacji:
Bracie... pokłon dla Ciebie. Wspaniała robota! Co do błedów, to zależy co kto gdzie usłyszy. Ja na przykład, gdzie ty słyszysz "Zew", ja słyszę "Zona" (ablo wolę usłyszyć ). Innych błedów nie znalazłem, oprócz jednego, a jest nim słowo "pagadi", co znaczy "pokażę Ci " ( u ciebie : "pogadajmy" , ale ja także mogę się mylić). Ale ta usterka tonie w całości tej wielkiej pracy, jaką wykonałeś. Dziś wypijesz na mój koszt.
PS 20:25 : nie ma sprawy
Ostatnio edytowany przez Jachu, 29 Lut 2012, 21:26, edytowano w sumie 1 raz
wobes napisał(a):Może zawierać (i pewnie zawiera) błędy...
I zawiera jak np: "Gimn wsiech stalkerow". Rozumiem twój błąd bo tłumaczysz to na rosyjski natomiast to jest ukraiński i czyta się to jak po polsku HYMN
Za ten post Werewolver otrzymał następujące punkty reputacji:
Hmm w sumie Werewolver możesz mieć rację że to nie rosyjski, ale ukraiński. Podobne języki, ale jednak różne. Trzeba zaznaczyć jednak, że Stlaker dzieje się na Ukrainie. Więc chyba masz rację. Chyba...
Ostatnio edytowany przez Jachu, 01 Mar 2012, 22:28, edytowano w sumie 1 raz
Wiesz wobes w sumie nie da sie rozgryść czy po rosyjsku, czy po ukraińsku. Dla nas Polaków są to zbyt małe różnice. No chyba, że ktoś ma tak wyczulone ucho, że gdzie ukraiński słyszy ukraiński, a gdzie rosyjski tam rosyjski. Ja niestety do tych ludzi nie należę.
Tak przy okazji odkopania tematu, to na cholerę stalkerom "chymn"? Co my, jakaś sekta religijna czy osobne państwo będziemy zakładać, że nam hymn potrzebny? Myślę, że każdy ma parę piosenek, które wpłynęły/kreują jego życie, ale z tego co wiem, hymn może być albo pochwalny albo państwowy.
Moim zdaniem to raczej coś w stylu pokazanie że stalker z samej definicji już jest bezpaństwowcem więc może dla otuchy został stworzony hymn. Coś niby piosenka do marszu żeby się łatwiej szło między anomaliami i gdyby w jakiś krytycznych chwilach podupadał na duchu, żeby sobie przypomniał to i nabrał więcej woli walki.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.
Za ten post Dark Dante otrzymał następujące punkty reputacji: