djcycu napisał(a):Tylko ciężko dostać tu GSX w dobrym stanie bo sam szukałemBa, ogólnie ciężko dostać i sam GSX jest troszkę droższy niż zwykłe Eclipse. Supry znów też fajne ale te tanie to zwykle z UK i kierownica z drugiej strony. Niezbyt to wygodne a przekładka będzie kosztować nie wiem czy nie sporo... Supra z USDM znów to kolosalne koszty no i spalanie Supry też nie zachwyca.
To o Bugatti kiedyś w TV widziałem - przy pełnej prędkości bak opróżniony w 12 minut.StalkerCell napisał(a):To weź zobacz, ile Mustang GT500 2013 żłopie. Przy 180 - 200 km/h około 20 litrów. Wiem, że to inna klasa samochodów (5.4 litra, V8 ponad 500 koni mocy
), ale lubię porównywać
. Albo Bugatti Veyron - 120 litrów, przy maksymalnej prędkości (t.j 420 km/h).
djcycu napisał(a):@GTR
Cała sprawa z kierownicą po prawej stronie rozchodzi się raczej o wyprzedzanie i omijanie. Na autostradzie nie ma większych trudności ale na zwykłej drodze owszem. Siedząc z lewej strony omijając czy wyprzedzając ciężarówkę/traktor jesteś w stanie podglądnąć czy coś nie jedzie z naprzeciwka a tu z prawej niestety nie. To wielka wada z którą żyje się trudniej. Z rejestracją takich aut w Polsce też robili problemy, nie wiem jak jest teraz. Oczywiście nie jestem wrogiem aut z taką konfiguracją ale sam bym się nie chciał z tym katować.
Supra i 18 litrówWiem, dużo ale nie sugerujmy się że mniej palą Hummery... To są gazetkowe sprawy bo większość raportów jest z muskania gazem na trasie. Miasto czy też ujowa droga pokazuje nieco wyższe spalanie. Mój kochany RAM kiedy przymierzałem się że kiedyś kupię był opisywany że pali w granicach 15 -18 z silnikiem HEMI 5.7 (z mniejszym silnikiem niewiele mniej ze względu na ogromną wagę)... Wszystko mi nawet podpasiło bo jestem w domu raz na jakiś czas więc mogę zabulić za to paliwo by się powozić z 5 dni na dwa miesiące w aucie które doprowadza mnie do arytmi
Oczywiście max 18 litrów a nie 30 jak się okazało po wnikliwym przeczytaniu relacji posiadaczy... Szczególnie automatów których jest więcej niż manuali. Jazda po mieście jest tym autem niewygodna ani ze względu na gabaryty ani ze względu na paliwo. Tak że uważam iż Supra nie pali aż tak wiele.
Trzeba też pamiętać że wyższe spalanie powoduje obecność turbiny. Co prawda generuje większą moc co przekłada się na mniejsze używanie gazu ale spalanie to spalanie. Auto na samym powietrzu nie pojedzie, musi dostać też i odpowiednią ilość paliwa. Kto ma nawet zwyczajnego Rovera z turbiną to wie co się dzieje kiedy zaczyna już lekko gwizdać (kuzyn posiadał).
GSX jest moim dawnym westchnieniem. W wieku 7 lat widziałem go w mieście niedaleko mojej wiochy. To była nówka wtedy. Jeśli chodzi o samochody to jestem na tym punkcie uczulony. Jak mam coś kupić to porządne i... Unikatowe. Eclipse dziś to nie rzadkość. Niestety to w większości słabe wersje z silnikiem Chryslera i napędem na przód. Bądź co bądź dla większości to pełnoprawny sportowy wóz mimo iż to GSX zasługuje na to mianoMiałem okazję pooglądać dwie takie... Jedna za blisko 30 000 którą z przypadku mogłem pomacać w komisie (jak szukaliśmy auta dla rodziców). Ładna, zadbana, zdrowa ale za droga dla mnie w tamtych czasach. Później, jakieś kilka miesięcy potem znalazłem za 15 000... Pomyślałem że wezmę ale jak koleś to odpalił to się rozstaliśmy. Auto zajechane, niezadbane, szkoda gadać i przy tym grzebać by nie okazało się studnią bez dna. Mało tego autka u nas. Szkoda bo to naprawdę miły samochodzik - i zadziorny.
Podsumowując moje wypociny... Dużo fajnych aut kupujemy dziś w postaci żyletek, ramek na lustra, drutów zbrojeniowych. Kiedy się te auta po Polsce rozjechały kupowały je najpierw bogate dzieciaki, potem szpanerzy mający z motoryzacją tyle do czynienia co ja z kaskaderstwem... Kupili, szpanowali, zajechali. Opieram to na niejednym filmie znalezionym w sieci i po tym co widziałem u siebie w okolicy
PS: Widział ktoś filmik jak chyba nowe EVO IX "polaczki" zmasakrowali? Wrzałem ze złości jak to widziałem. Do lasu palant nim wjechał na końcu i próbował wyjechać aż powyrywał zderzaki, poobrywał wydech itd...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości