The Elder Scrolls

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: The Elder Scrolls

Postprzez Woland w 26 Sie 2013, 14:58

Jeśli z góry masz potrzebę założenia złych intencji albo co bardziej prawdopodobne zjechania Wolanda, pudło. Wszystkie screeny są mojego autorstwa.

W sumie nie mam ci tego za złe- nawet mnie to cieszy. Oznacza to że te screeny naprawdę mi się udały. Lepszej pochwały niż to, nie da się napisać. No bo jeśli ktoś z góry nie wierzy że ja w ogóle mogłem dać radę coś takie zrobić?

Najlepszy fail twój to to, że zawyrokowałeś że wszystkie poza ostatnim są na nexusie, a w szczególności pierwszy i drugi.

W czym tkwi fail? Moderacja na nexusie jest niezwykle wręcz konserwatywna i pruderyjna jeśli idzie o tego typu screeny czy mody. Takie coś mogłoby być dodane tylko do zdjęć danego moda, nie mogłoby być do ogólnych grafik- nawet +18. Gdyż na nexusie grafika +18 nie może prezentować części intymnych- bez żartów. Oto co głosi regulamin:
regulamin wrzucania grafik na nexusa napisał(a): NO NUDITY ALLOWED
Do not post any images of nudity including breasts, genitalia, buttocks or characters that are wearing so little that they might as well be naked (like 1 pixel wide thongs that cover nothing up).

If you do not heed this warning it is very likely you will be banned.

Podaj link screena, nigdzie takiego nie podasz bo albo nie ma w grafikach bo regulamin albo w screenach do modów bo nikt tego nie wrzucał jeszcze- znajdzie się to dopiero jak ja to wrzucę gdyż to moje :P

Jak tak ważny jest dla ciebie mój zestaw modów:
90% tego co widzisz to ENB. Ten konkretnie, wersja real http://skyrim.nexusmods.com/mods/15425/?
A jeszcze konkretniej to przy okazji Boris każe ENB ustawiać tak:
Boris napisał(a):bFloatPointRenderTarget=1 must be set in SkyrimPrefs.ini file to make this mod work. Start SkyrimLauncher.exe to configure your video options again.
To work correctly, sky lighting require rendering objects to shadow, so edit manually following lines in file SkyrimPrefs.ini:
bTreesReceiveShadows=1
bDrawLandShadows=1
bShadowsOnGrass=1

A ja ustawiłem tylko to: bFloatPointRenderTarget=1
Gdyż reszta to tylko obciążające grę dodatki w zasadzie niewidoczne a żrące nieźle komputer.
Poza tym palecie barw optimizer zmienił rozszerzenia, coś namieszałem, coś reinstalowałem ale wyszło jakoś inaczej, coś tam inaczej zrobiłem i ENB wygląda inaczej niż wygląda w założeniu :E
Moim zdaniem-lepiej grafika łagodniejsza trochę, tamta za ostra że to tak określę, a w jaskiniach kiepsko widać cokolwiek było.
Jeśli idzie o ciało to UNPB (sevenbase za ciężki na mój komputer, używam stare dobre UNPB które autor skasował- ja jednak mam cały czas plik moda w formacie .zip chyba już od ponad roku- jak to dobrze że zawsze trzymam mody w folderze pod ręką- samo UNP zbyt kiepskie graficznie [a wręcz tragiczne- bardzo niska jakość tekstur] a wobec UNP poza sevenbase niema innej alternatywy).
Włosy- Apachiiskyhair+ natural retexture
Tatuaż- http://skyrim.nexusmods.com/mods/13904//? z zakładki optional just tattoo wziąłem
W trzecim screenie ten mod widać: http://skyrim.nexusmods.com/mods/28099//?
A animacje stąd: http://skyrim.nexusmods.com/mods/28978//?
Ten mod określiłbym mianem Pinup pose-miniaturka. Zawiera o wiele mniej animacji- ale łatwiej ogarnąć co gdzie jest przynajmniej.
Wybrałem ten mod a nie Pinup pose jednak z innego powodu- po zainstalowaniu moda działało wszystko ok, ale kiedy chciałem wrócić do gry wczytanie zapisu- czy po z po wgraniu moda czy sprzed wgrania- powodowało CTD.
Lepiej zrezygnować z moda czasami.
Zbroja z piątego screena pochodzi z moda Bosmer Armor.
Przedostatni screen to Smoczy Most. Jak to Smoczy Most spytasz pewnie- wieś ta inaczej wygląda.
No ale ja używam Immersive Settlements który rozbudowuje wsie i miasta i dodaje nowe NPC (żadnych questów, ignorują nas, tylko coś tam dadzą komentarz swój, czasem handlarze- chodzi o to by "ożywić" wsie i miasta- mod cały czas rozwijany)
A zbroja z ostatniego moda to rzemieniowa jednak z reteksturą pochodzącą od Cabala120.
W kwestii moich dawnych problemów z tym że komputer nieogarniał gry- sprawa tylko tak że tak ustawiłem że jednak mój- pozornie- słaby i stary komputer bez problemu jest w stanie udźwignąć to. Mało tego- mogę dalej modować.
Wrzuciłem screeny mojej postaci bo co? Same krajobrazy wstawiać? Ukazuję po prostu jak świetnie da się zmodować Skyrima. Moduję moją postać akurat z prostego powodu: bo mogę.
Ustawiłem tekstury na średnie, zmniejszyłem zasięg trawy odrobinę, zedytowałem cienie to primary 512 secondary 1024, wyłączyłem ślady na obiektach i coś jeszcze, przejechałem grę optimizerem.
Antyaliasing i filtrowanie anizatoporowe na x4, FXAA obowiązkowo musi być włączony gdyż niewielkim kosztem wspaniałe efekty daje.
W efekcie zwolniło się sporo miejsca. I trzeba było pomodować.
Krajobraz- ENB. Nic więcej nie trzeba, jest naprawdę pięknie. Wszelkie retekstury krajobrazu sporo żrą komputer a efekt niewielki, naprawdę niewielki. Po prostu aż uwagi człek nie zwraca. Dobrze na jakichś nowszych komputerach, ale na tym zbędna strata zasobów.
Postać- na postaci wszelkie zmiany od razu widać, mało pobierają mocy komputera. Z postacią się jest stale, z przeciwnikami czy w miastach nie zawsze ;)
Postanowiłem więc "ożywić" postać, jak najwięcej modów na zbroje, bronie, ubrania, wszelkie pierdoły jak pióra we włosach czy kwiaty, tatuaż, animacje, możliwości robienia różnych rzeczy etc.
No ogólnie "ożywić" postać, uczynić bardziej realną.

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive snoork.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez k4r00 w 26 Sie 2013, 15:17

Aleś wysmażył poemat. Interesuje mnie jak użyłeś niestandardowych animacji na postaci, a o modowaniu nie musisz mnie uczyć drogi kolego. Sam robiłem własne enbki ; )

Owszem, moderacja zabrania wstawiania czegoś takiego jak nude pics. Jest jedno ale. Jeśli posiadasz konto - możesz wstawiać obrazki tego typu. I nie krzacz mi, że nie, bo jestem tam stałym bywalcem. Poszukaj przykładowo, bo ja wiem... "sexy armor" albo coś w ten deseń. Gwarantuję, że znajdziesz fotki nadające się na niejedno tubexxx.com.
Zazwyczaj przy takich obrazkach, widnieje jedynie ostrzeżenie +18.

Poszukam wspomnianych skrinów na nexusie, mam je gdzieś na starym kompie. Jeśli nie ściągałeś obrazków stamtąd to wybacz pomówienie, widocznie BARDZO mocno się wzorowałeś tamtymi. Jeśli się mylę, jak twierdzisz, postawie kozaka na przeprosiny.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Woland w 26 Sie 2013, 15:23

Owszem, są nude fotki. Ale-w dziale grafiki- wskaż mi jedną gdzie widać goły tyłek, cycki czy coś. Nie ma ;) A na pierwszym i drugim jest tyłek widoczny. Admin albo by skasował i upomniał wraz z ostatnią szansą że jeśli przeskrobię jeszcze raz to ban albo od razu ban- widzisz co tam pisze, najczęściej banują, sami to przyznają.
Trzecia fotka jest zgodna z regulaminem już- zakryta dupa- i wrzuciłem na nexusa dostając dwa endorsy.
Przeczytaj uważnie regulamin który przytoczyłem. Jest on przy wrzucaniu screenów. Ktoś na Skyrim.pl pisał nawet o banie za widoczność... pół cycka :E Tak, za to ban.

Powiem więcej- ja nigdy nie pobierałem screenów z nexusa na komputer.

Moje screeny mogły być podobne ale cóż, nie był to oryginalny motyw, przyznasz sam ;)
Użyłem go gdyż:
-Prezentuje tył kobiecego ciała
-Tatuaż
-animacje z moda
-Sceneria w tle
Ogólnie taka kompozycja świetnie ukazuje co dzięki modom uzyskałem.
Woland
Legenda

Postprzez k4r00 w 26 Sie 2013, 15:28

Co z tego, że w dziale grafiki nie ma... Ja pier*olę, wejdź w pierwsze lepsze dark fantasy enb i jakiś mod dodający ciuszki dla pań i masz nude obrazki i graficzkę... Równie dobrze można je ściągnąć z tamtego działu. Zresztą nieważne, gratuluję super skrinów, mam nadzieję, że jakoś poprawiają Ci humor, bo inteligencji niestety nie, co wnoszę po próbach interpretacji postów... :/
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez Woland w 29 Sie 2013, 19:36

Chciałem się pochwalić że ogarnąłem mimikę twarzy.
Femal Facial Animation nie działa (swoją przez standalone followers miałem sporo roboty by doprowadzić do ładu po tym modzie).
Ale do screenów muszę zarządzać twarzą!
Choć Bethesda- jak zwykle- narobiła gnoju i zablokowała mimikę twarzy jedno pominęli.
Otwieramy konsolę.
Wpisujemy mfg expression
enter
zamykamy konsolę.
Jest 16 możliwych wyrazów twarzy.
Na przykład możemy wpisać mfg expression 10 100
Albo 16 100 albo 15 100 albo 5 100.
Pierwsza liczba to numer miny. Druga liczba- procent.
Nie musimy stówy dawać. Możeby dać 10 45.
Oznacza to że dajmy na to dziesiątka to uśmiech, przy 100% będzie na maksa nienaturalny. A 45 damy- to będzie 45% tego uśmiechu. Możemy więc zarządzać jak mocno mamy wyraz twarzy mieć.
Ale zaraz. Która mimika twarzy jest neutralną, vanillia?
Na to nie ma kodu. Co ten Woland znów odwalił?"Popsuł mi postać, wyżyję się i kozaka mu wypiję!!!!111oneoneone :( :("
STOP!
Rada na to jest. Kod.
Konsola
mfg reset
enter
zamykamy konsolę.

Były trzy wersje w zasadzie, expression, mouth i phoneme.
Tak samo, tylko zamiast expression pisaliśmy phoneme. Ale tylko expression zostało- dzięki Bethesdzie i geniuszowi ich programistów.
My, gracze Skyrima- DZIĘKUJEMY!
Aha- oczywiście autorowi Female Facial Animation popyskowałem już w komentarzach za nie podanie info o niedziałaniu moda.
Tyle chciałem. I tak zostanę tylko wyśmiany i wyzywany. Niepozdrawiam.

@Dark Rex- mimika dodaje natomiast do screenów.
Co do chamstwa- robię to samo co wy ;)

Aha, drobne wtrącenie. Ostrożnie z komendą. Jak kiedyś wpiszecie mfg expression a potem wyjdziecie z gry i będziecie chcieli wrócić a przy wczytywaniu save w po chwili gdy już mniej więcej powinna odpalić się gra gra może w teorii zareagować CTD. Jeśli gra zareaguje CTD możecie sprawdzić spójność plików- gra powinna odpalić. Jak odpali wszystko będzie ok ale wtedy więcej tej komendy nie używajcie bo to ona to wywołuje.
Co ciekawe- w logu nic konkretnego nie ma. Problem jest na zasadzie może być ale nie musi. Mi nie działa, ktoś natomiast wręcz próbował wymusić CTD a nic mu nie wychodziło by to zrobić.
Przypuszczam że swojej strony winę niekompatybilności moda/modów. Przypuszczalnie meshes twarzy.

Positive SkullDagger,
Negative Darth ReX.
Woland
Legenda

Postprzez GTR w 29 Sie 2013, 22:22

Kolega wyżej piszę poezję, że post w wersach?

Tak czy siak, mam do was pytanie. Zebrałem sporo środków i chciałem się nauczyć kowalstwa, oraz od razu walić z grubej rury do mistrza - Eorlund Gray-Mane. Problem w tym, że nie ma opcji dialogowej do owej nauki. Ktoś wie co zrobić?
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:09
Miejscowość: Nordschleife
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 83

Postprzez SkullDagger w 29 Sie 2013, 22:37

On chyba nie uczy kowalstwa.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit

Za ten post SkullDagger otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Woland.
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez GTR w 29 Sie 2013, 22:56

A jednak uczy.

Chodź dzięki tej stronie, teraz zauważyłem (bo oczywiście na polskich portalach nikomu się nie chce tego aktualizować) że mistrzem w tej dziedzinie jest jeszcze jakiś nord w Forcie Dawnguard. Mimo to, jeżeli ktoś wie czemu Eorlund nie chcę uczyć kowalstwa, niech napisze.

A nuż zdarzy się to komuś, kto nie ma dodatków do tej gry.
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:09
Miejscowość: Nordschleife
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 83

Postprzez Woland w 16 Lis 2013, 20:59

Wrzucam bo GTR mnie uprzedził ale szkoda mi czasu poświęconego na ten post.

@SD nie słuchaj bo nie wie a się wypowiada.

Tak, Eorlund uczy. Warunek- przynależność do Towarzyszy. Jak po dołączeniu do towarzyszy taka opcja nie zaistnieje to zrób jeden- dwa questy. Jeśli po kopcu Pylarza dalej uczyć nie będzie - mamy buga. Ale Eorlund uczy, musi uczyć.
Mało tego- jest trenerem na poziomie mistrz czyli uczy bodajże do 90 poziomu.
Ewentualnie ściągnij to:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/39355/?
lub
http://skyrim.nexusmods.com/mods/25393/?

Na tym można ćwiczyć świetnie, z kasą na plus wyjdziesz a i jeszcze fajne to itemy. Pierwszy fajny miecz, drugi poprawia role-playing.

Ktoś powie ułatwienie- ale dla mnie normalny rozwój kowalstwa na postaci stworzonej po 650 godzinach gry wcześniejszymi postaciami to męka i katorga.

Przerobiłem wygląd postaci komendą Showracemenu (btw. tak wyglądała moja pierwsza postać którą granie to zakończyłem rok temu- jednak ta pierwsza najpiękniejsza mi wyszła) i nowe screeny ^.^

:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Woland
Legenda

Postprzez Gizbarus w 12 Gru 2013, 16:28

Cóż... Pograłem trochę w tą grę, która wywołuje u Wolanda mokre sny. Zacznijmy od plusów...

Na pewno gra ma klimat. Klimat wyspy, na której są praktycznie same góry, wiatr gwiździ jak w Kieleckiem na przystanku i ogólnie jest zimno, mroźno i do dupy. Do tego wyblakłe kolory dzięki odpowiednim filtrom to coś, co mi bardzo odpowiada. Zasięg horyzontu również daje radę. Po pierwszych 20-tu godzinach gra zaczyna powoli dawać jakąś satysfakcję z rozgrywki, o ile olejemy główny wątek. Ciekawą sprawą są też umiejętności, a konkretnie to przypisane do każdej z nich perki - dobra rzecz, przydatna. Kolejna rzecz, to fakt, że w końcu przydaje się umiejętność skradania się - choć momentami niestety jest dość nierówna.

Co na minus? W cholerę rzeczy, zwłaszcza dla morrofaga :caleb:

Idiotę, który w przypływie "geniuszu" usunął podstawowe atrybuty i gwiazdozbiory wybierane na początku powinni końmi rozprostować. Albo lepiej, zamknąć w jednym pokoju z Wolandem. Na tydzień. Niby są jakieś kamienie, z których można uzyskać bonusy niby_podobne do tego, co było w Morrowindzie, ale mimo wszystko takie uproszczenie do strzał w plecy. Kolejne - żałośnie słabe shouty. Po co dodawać coś, czego skuteczność nie wykracza ponad zastosowanie mokrej chusteczki jako ochrony przed kulą ognia? Jedziemy dalej. Mechanika walki - szału można dostać. Broń biała to jakiś żart, w ogóle nie można wyczuć dystansu ataku, przez co połowa trafień się marnuje (całą grę przechodzę praktycznie z łukiem...:-/ ). Uczta się od Arkane i twórców Dark Messiah, tępaki z Bethesdy :facepalm: Następne - towarzysze. Fajnie mieć kogoś, kto będzie gotów wspomóc cię w walce. Ale niestety, ich przydatność spada o 90% z racji totalnie nieprzemyślanego sposobu dowodzenia, którego praktycznie brak. Ileż to razy mędliłem w ustach przekleństwa, kiedy mój ochroniarz stanął (stanęła?) w drzwiach i nie miał najmniejszego zamiaru RUSZYĆ SWOJEJ UŁOMNEJ DUPY, ŻEBYM MÓGŁ PRZEJŚĆ. Albo fakt podchodzenia pod wystrzeloną strzałę. Atakowania wroga z dystansu, kiedy zadaniem jest związać wroga w zwarciu. Przeszkadzania w skradaniu się na każdym kroku. Braku wydawania jakichkolwiek - choćby podstawowych - komend.

Z byków to pi razy oko tyle, acz nie żebym specjalnie się zastanawiał nad tym, co jeszcze wpisać... Słowem - znalazłoby się jeszcze wiele rzeczy, które wkurzają.

Jednak mimo wszystko muszę przyznać, że gra potrafi dać jakąś satysfakcję i potrafi zauroczyć widokami, tudzież mroźnym klimatem. Gdyby nie była częścią znakomitej serii TES, byłbym w stanie wybaczyć błędy i ocenić nawet na pięć :soviet: , ale w takiej sytuacji są dodatkowo dwa karne ku... Atiki :ati: :ati:

Czekam na bul dópy, Wolandzie :caleb:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Woland w 14 Gru 2013, 11:04

Kamienie według mnie dobry pomysł choć z tym zmienianiem to za dużo można zmieniać (jak wynika z książki Gwiazdozbiór symbolizują one okres kiedy ktoś się urodził, coś jak to spod jakiego ktoś jest znaku zodiaku).
Do towarzyszy pełna racja. Dorzuciłbym bym jeszcze problem kiedy w jakiejś lokacji jest wróg ale jest za ścianą bądź piętro niżej ale pojawia się na radarze- follower głupieje i albo leci go nawalać i trzeba za nim ganiać albo stoi w miejscu i próbuje przejść przez ścianę z marnym (bo zerowym) rzecz jasna efektem. Ataki z dystansu?
To albo mag albo po co więc dałeś followerowi łuk?! Ma łukiem po głowie wroga bić? A... chyba że wiem... moda
na zarządzanie followerami nie masz? Conajmniej UFO to podstawa, jest jeszcze jeden lepszy ale że mam już UFO nie chcę robić zmian w plikach gry.
Krzyki są generalnie słabe ale dla mnie uzasadnione gdyż:
- Klimat, fabuła etc.
- Ściągnięcie smoka na ziemię
- Od biedy ten na szybsze atakowanie mieczem
- I ten że lecimy do przodu po krzyknięciu
- I ten na osłabienie że przeciwnika szybciej można zabić
Za to nie ogarniam Fus Ro Dah który wręcz już traktowałbym jako easteregg i jakby wiedzieli że gracze będą mieć
z okrzyku po prostu niezłą bekę

Positive Gizbarus.
Woland
Legenda

Postprzez Gizbarus w 14 Gru 2013, 11:38

No właśnie dlatego znaki gwiazdozbioru miały kiedyś sens - urodziłeś się pod danym znakiem, więc dawał ci bonus. A teraz to nie wiem, co to ma być - zmiana metryki? :suchar:

Z towarzyszami taka sprawa, że biegałem jedynie z Lydią, czyli ochroniarzem, którą dostajemy za zasługi w... No, w tym pierwszym mieście. Jakiś czas temu zostawiłem ją w cholerę i niech siedzi pilnować mi domu. Lepiej jednak biega mi się samemu - zwierzęcia jucznego i tak nie potrzebuję.

Ze wszystkich tych okrzyków używam jedynie spowolnienia czasu (rzeczywiście potrafi się przydać, zaskoczenie!) i okazjonalnie zamrożenia (chociaż te dwie-trzy sekundy i tak niewiele dają...) - reszta to po prostu jakieś zapychacze paskudne.

Same walki ze smokami to również tragedia - ileż do razy miałem, że pojawiający się totalnie z dupy smok przeszkodził mi w wykonaniu questa (spalił npca odpowiedzialnego za zadanie i takie tam...), polatał jak kretyn wokoło, po czym uciekł za góry i tyle szmaciarza widzieli. Irytujące jak cholera.

W każdym razie, nadal gram i nadal jestem urzeczony chociaż klimatem.

I nie spodziewałem się rzeczowej odpowiedzi, Woland, gratuluję ;)
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości