Straszne momenty!

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Straszne momenty!

Postprzez Dommy w 16 Lis 2013, 00:17

Pamiętam wiele strasznych momentów między innymi w CoP. Pamiętam pierwszą emisję, złapała mnie niedaleko stacji benzynowej. Było (w realu) gdzieś koło północy, pierwszy raz uruchamiałem grę, Pokazuje mi jakąś dziurę w którą mam wskoczyć. Wskoczyłem, jestem w jakiejś jaskini, ciemno jak nie powiem gdzie. Czekam aż emisja się skończy, obraz na zmianę jaśnieje i ciemnieje. Nagle, w słuchawkach podgłośnionych na 75%, słyszę jakieś ryczenie, czy coś, serce wali mi jak młot, i nagle widzę jak leci na mnie jakiś stwór z gumowym paskiem dyndającym przy twarzy. Spadłem z krzesła. :D . Straszna było także moja pierwsza "herbatka" z kontrolerem. Podczas jakiejś roboty dla naukowców, wychodzę z pomieszczenia z gibającym się grzybkiem w kieszeni... A tu nagle stalkerzy w tunelu padają na kolana, obraz przybliża mi się na zmutowanego gościa, w spodniach rodem z horrorów o szalonych drwalach, i na ekranie pojawia mi się czaszka. To, w połączeniu z sielankowym nastrojem spowodowanym cennym znaleziskiem doprowadziło do ponownego upadku :D . Mam także świeże wspomnienie spotkania z Burierem w labo x8 chyba. Wchodzę ostrożnie, rozglądam się, zbijam chomiki... I słyszę płacz małej dziewczynki. Wierzcie mi, takie coś może być straszniejsze niż cokolwiek innego. Masakruje psychikę jak obrzyn. W pierwszej chwili myślałem że się przesłyszałem, ale upewniłem się że to gra. Otwieram drzwi toalety... Jak nie zaatakuje mnie grubas w czarnym płaszczu... Znów musiałem razem z krzesłem podnosić się z podłogi :E .

Za ten post Dommy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M3Fis70, zaqgt, Ernest4990.
Awatar użytkownika
Dommy
Kot

Dołączenie: 15 Lis 2013, 23:47
Ostatnio był: 20 Lut 2014, 00:46
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez zaqgt w 16 Lis 2013, 02:46

Może to co napisze nie będzie zbyt oryginalne, ale cóż poradzę. Ja się najbardziej bałem grając w Cień Czarnobyla. Chodzi mi o podziemia, głównie o te Agropromu. Te emocje i niepewność co wyskoczy zza rogu... Naprawdę się bałem, i w sumie to do dziś budzi to u mnie duże emocje. A potem jeszcze były inne labolatoria. Oczywiście one robią wrażenie, ale nie takie jak pierwsza wizyta w podziemiach.
Awatar użytkownika
zaqgt
Kot

Dołączenie: 24 Gru 2011, 09:29
Ostatnio był: 11 Lut 2016, 15:54
Miejscowość: Iława
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez Dovak w 17 Lis 2013, 01:16

Cień Czarnobyla - Po epickiej i głośnej bitwie z bandytami w dolinie mroku schodzę do piwnicy w której znajdują się drzwi do X18. Wchodzę tam bez żadnego strachu i przejęcia z myślą że baraszkują tam kolejne zastępy bandytów... myliłem się. Jest cicho, bardzo cicho. Schodzę ostrożnie po schodach z bronią gotową do strzału i wypatruje wroga. Nagle ten dźwięk... jakby jakieś beczki skądś spadły. Wystraszyłem się lekko ale dzielnie szedłem dalej. Dotarłem do pierwszego poziomu i rozglądam się. Nagle lecą na mnie skrzynie! Co się dzieje?! Czemu przedmioty lewitują?? Przeszukuje pomieszczenie z szafeczkami metalowymi, wychodzę i nagle JEB! Wyskakuje na mnie snork znikąd i spanikowany zużyłem na niego z 15 pestek do strzelby (ku**a zawał normalnie). Schodzę niżej i dotarłem do pomieszczenia z nibyolbrzymem. Sądziłem że nie da się go zabić (nie mam pojęcia skąd wziął się u mnie ten pomysł) więc szybka przebieżka po pokoju i zobaczyłem... RPG-7! Szybko biorę tego niszczyciela i strzelam! Nibyolbrzym padł a ja ucieszony z samego siebie! W końcu dotarłem do końcowego pokoju. Drzwi się zatrzasnęły a na mnie lecą jakieś płomienie! Nie wiedziałem co się dzieje i próbowałem strzelać w te drzwi i granatami rzucać! Skoro coś je blokowało z drugiej strony to może granaty by to lekko poluzowały... ale nie! Szybko wbiegam po dokumenty i zastanawiam się jak stąd wyjść. Zaczynam strzelać do wszystkiego co się rusza aż w końcu zabiłem... coś! Zemdliło mnie, wstałem i usłyszałem w radiu coś co powinno mnie jeszcze zaniepokoić. Żołnierze idą do X18 i zaczynają przeszukiwać każdy kąt. Bardzo mnie ucieszyło pikanie mojego PDA. Ludzie! Szybko stamtąd wybiegłem zostawiając jednego z nich przy życiu. Postanowiłem nigdy tam nie wracać.

Cholera... chyba rozpisałem się aż nadto ^^
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

Postprzez Szagart w 21 Lis 2013, 00:09

To było w CoP. Pierwszy raz włączyłem grę chodzę po Zatonie znajduje jakaś jaskinie, gra się zapisuje automatycznie, idę korytarzem i nagle..."Człowieku odejdz stad" zaniepokojony idę dalej , mysle że pewnie bandyci , chcą mnie przestraszyć wchodzę do pieczary a tam kontroler normalnie na maxa się wtedy wystraszylem gdyż to było moje pierwsze spotkanie z tym stworem, emocje na max. Drugi raz to było w Żelaznym Lesie gdy szukaliśmy dokumentów na temat Gaussa. Wchodzę do dużego pomieszczenia nagle podłoga zaczyna się trzasc i szarżuje na mnie jakieś wielkie bydle, znow się przestraszyłem jak zobaczyłem po raz pierwszy Nibyolbrzyma. Trzeci raz to X8, Burery i na koniec... znow Kontroler.
|| i7-9700K 5.00GHz | 16GB DDR4 RAM | Asus Strix RTX 2070 Super Advanced 8GB GDDR6 | Windows 10 x64 ||
Szagart
Ekspert

Dołączenie: 30 Paź 2013, 00:54
Ostatnio był: 05 Maj 2025, 21:35
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez snorek64 w 03 Gru 2013, 16:31

ide se z głuszcem a tu zgraja pijawek smacznie spiacych na stojąco skradam sie i przez przypadek szczelilem głuszec zdążyl uciec a ja zesrałem sie ze strachu ale w koncu je wybiłem chyba poszło na nich ze 5 :+:

Za ten post snorek64 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Realkriss, vandr, majorek22, Gość, A_D_H_D, Dommy, Dovak, Gray Fox.
snorek64
Kot

Dołączenie: 15 Cze 2013, 12:12
Ostatnio był: 03 Mar 2018, 17:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: -19

Postprzez A_D_H_D w 14 Gru 2013, 21:36

Najstraszniejszym momentem było chyba pierwsze spotkanie z Kontrolerem. Pijawkę mój mózg jeszcze jakoś udźwignął, ale spotkanie z tym bydlakiem zaowocowało skrzywieniem psychicznym i ponownym odpaleniem gry,dopiero za 2 dni. Nic mnie nigdy w tej grze tak nie wystraszyło.

Za ten post A_D_H_D otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Koleś,
Negative snorek64.
Awatar użytkownika
A_D_H_D
Kot

Dołączenie: 14 Gru 2013, 19:18
Ostatnio był: 05 Lut 2014, 19:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Koleś w 19 Gru 2013, 18:21

Miejsce, w którym najbardziej się bałem to laboratorium x8 w Zew Prypeci. Nienawidzę kontrolerów, a po zebraniu wszystkich dokumentów właśnie on się tam pojawia. Dodatkowo w jednym z pomieszczeń są aż 3-4 burery. Chyba dopiero za 50 razem udało mi się je pokonać.
Ostatnio edytowany przez Koleś, 25 Sty 2014, 22:13, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Koleś
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2013, 18:27
Ostatnio był: 05 Lip 2017, 14:20
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 16

Postprzez Spell406 w 01 Sty 2014, 19:46

Podziemia w SoC, czyli Jak zwrócić twoją wyobraźnię przeciw tobie.
Perfekcja.
Jedno od drugiego bardziej przerażające, do wejscia do X18 dwa dni się zbierałem. Szkoda tylko, że takie było ich tak mało... Genialny klimat.
Pamiętam sobie jak idę sobie korytarzem w podziemiach Agropromu, a tu jakiś piekielny świst i ekran mi wariuje... Nie wiem jak temu kontrolerowi uciekłem. Pijawkę też jakoś ominąłem.
Druga rzecz - pijawki. Pierwsze czy tysięczne spotkanie, ten ich ryk przeraża tak samo, poza tym co kolejny dodatek to wredniejszy z nich przeciwnik.
Spell406
Kot

Dołączenie: 28 Gru 2013, 23:48
Ostatnio był: 30 Mar 2015, 08:41
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 1

Postprzez CrosSs w 01 Sty 2014, 20:04

Pamiętam że najbardziej się bałem kontrolera w podziemiach Agro w Soc i wioski pijawek . W CS natomiast wystraszyłem się tego krzyku pijawki w czerwonym lesie. A w Zewie przestraszyłem się tego kontrolera w jaskini co potrafi gadać :D
Udanych łowów Stalkerze .
Awatar użytkownika
CrosSs
Stalker

Dołączenie: 08 Sty 2012, 19:08
Ostatnio był: 21 Sie 2022, 16:11
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 9

Postprzez TheKapiozo w 01 Sty 2014, 22:26

Hmm... W Clear Sky (moja pierwsza gra z serii) porażający był kontroler w podziemiach agro - Gówno się lało piętrami!
TheKapiozo
Kot

Dołączenie: 04 Lip 2013, 18:16
Ostatnio był: 12 Mar 2014, 17:23
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Specnaz w 25 Sty 2014, 19:27

Po zebraniu ostatniego, szóstego dokumentu w X-8 wygrzebuję się z windy, aż tu nagle kontroler... Oczyściłem cały lab, a on się uchował. A najlepsze, że wcześniej na tym forum czytałem o kontrolerze respiącym się po zabraniu wszystkich dokumentów.
Specnaz
Kot

Dołączenie: 25 Lis 2013, 18:28
Ostatnio był: 27 Lip 2014, 19:54
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

Postprzez Hornik w 31 Sty 2014, 21:42

Momentów w których miałem mokro w gaciach w Stalkerze było sporo, ale do takiego które najbardziej zapadło mi w pamięć było pierwsze spotkanie z kontrolerem, pijawką i z burerem. Za każdym następnym razem byli już oni dla mnie czymś normalnym ale ten pierwszy raz, brr.
Awatar użytkownika
Hornik
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2014, 23:32
Ostatnio był: 07 Lip 2014, 14:19
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości