[Config Broni]

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[Config Broni]

Postprzez Geralt327 w 14 Lut 2014, 22:16

Znalazłem w sieci kilka broni lecz nie mają configu! Jest jakiś sposób aby to uzupełnić ? Jak napisać taki config,jest do tego jakiś program ? POMOCY ! Z GÓRY DZIEKI ZA POMOC :(
Awatar użytkownika
Geralt327
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2013, 20:30
Ostatnio był: 29 Lis 2015, 09:09
Miejscowość: Sarkofag
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -3

Reklamy Google

Re: [Config Broni]

Postprzez Pangia w 14 Lut 2014, 22:52

Geralt327 napisał(a):Jak napisać taki config,jest do tego jakiś program ?

Start --> Uruchom… --> notepad.exe --> wciskasz Enter.
A na serio to masz chociaż wypakowaną gamedatę? Bo najprościej jest oprzeć się na configach waniliowych broni (najwygodniej z reguły na LR-300, bo jego klasa ma tryb serii).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez mCq w 15 Lut 2014, 00:46

Pangia napisał(a):Start --> Uruchom… --> notepad.exe --> wciskasz Enter.

Powodzenia w stworzeniu pliku konfiguracyjnego przez notepada.
Awatar użytkownika
mCq
Tropiciel

Dołączenie: 26 Sty 2012, 18:15
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 19:48
Miejscowość: Brooklyn, New York
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 69

Postprzez Geralt327 w 15 Lut 2014, 08:02

No nie jak zwykle rób sb sam :mad: !
Problem mam z M-134 ponieważ x i y nie potrafię ustalić i teksture w ekwipunku mogę zrobić sam.A przy konfigu pomógł by mi ktoś ?
Awatar użytkownika
Geralt327
Stalker

Postprzez r_populik w 15 Lut 2014, 12:34

Geralt327 napisał(a):No nie jak zwykle rób sb sam :mad: !

Rzeczywiście bezczelność. Jak można w ogóle wymagać od Ciebie, żebyś coś zrobił sam. W głowie mi się to nie mieści.
Tu masz paczkę z minigunem, powinna być pomocna przy napisaniu nowego configu. Swoją drogą dziwi mnie to parcie na "nowy" config. Dodawałem do stalkerów mnóstwo różnych broni (zarówno wycinając, jak i robiąc od podstaw) i nigdy nie napisałem żadnego nowego configu.

Za ten post r_populik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Geralt327.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez Pangia w 15 Lut 2014, 12:59

mCq napisał(a):Powodzenia w stworzeniu pliku konfiguracyjnego przez notepada.

Po pierwsze, nie wychwyciłeś ironii, a po drugie – mając do dyspozycji jakiś porównawczy config można śmiało nawet w głupim Notatniku coś zrobić, bo polega to głównie na zmienianiu wartości w poszczególnych liniach, nic samemu się z reguły nie dopisuje (chyba, że np. zmieniasz klasę z MP5 czy Wała na AK74, wtedy trzeba jeszcze dopisać linie o lunetach i granatnikach, bo inaczej będzie ci wywalało BugTrapa na starcie, że masz niepełny config danej broni).
Geralt327 napisał(a):Problem mam z M-134 ponieważ x i y nie potrafię ustalić i teksture w ekwipunku mogę zrobić sam

Przynajmniej się określiłeś, co ci trzeba. Jakbyś se poszukał, to byś znalazł, ale ok, miej już ten link do potrzebnego tematu.
viewtopic.php?f=68&t=14301&p=166723&hilit=ikona+w+ekwipunku#p166723
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Geralt327 w 15 Lut 2014, 20:35

r_populik To działko jest za......e .Nigdy nie widziałem tak dobrze zrobionego modelu.Lecz kilka rzeczy jest do poprawienia!!! Przekopałem google i nie znalazłem tego :D Poprawie większość ale przy texturach to ktoś musi mi pomóc? Wyjdzie fajny modzik :E. A to dla cb :wódka:
Awatar użytkownika
Geralt327
Stalker

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości