[SZUKAM] co-op fantasy dla 3 osób

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

[SZUKAM] co-op fantasy dla 3 osób

Postprzez marcel w 12 Maj 2014, 21:20

W ostatnie wakacje z dwójką znajomych przesiedzieliśmy dwie noce o pizzy i piwie grając w LotR: War in the North. Później trochę pykaliśmy w WoTa, teraz znajomi przenieśli się na LoLa, ja zostałem przy tankach i jakoś nie możemy się dogadać w co by tu razem pograć. MMO odpadają, poszukuję gry na max kilka wieczorów, tak żeby usiąść sobie razem, napić się, pogadać i pozabijać jakieś orki czy inne gobliny.

Najlepiej, by była to gra fantasy, bo koleżanka raczej nie przepada za "wojennymi" klimatami. Ostatni wymóg: gra musi dać się płynnie pociągnąć na dwuletnim laptopie.

Za ciekawe sugestie stawiam wódę na koszt firmy :kotek:
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Reklamy Google

Re: [SZUKAM] co-op fantasy dla 3 osób

Postprzez Darth ReX w 13 Maj 2014, 01:57

Z fantasy to ciężko, nie przychodzi mi nic do głowy poza serią Diablo i grami pochodnymi, Torchlighty, czy inne Sacredy. Poza tym jeszcze jest Dark Souls (chyba tylko 2), ale to nie jest dobry wybór, będziecie się głównie wku*wiać i ginąć.
Poza fantasy jest sporo coopów - strzelanek i to niekoniecznie w wojennym wydaniu. Np. Left 4 Dead, Serious Sam, albo polski survival horror - Dead Island (ale to nie strzelanka, po prostu gra FPP). Nie wiem jeszcze, jak wygląda multiplayer do Just Cause 2, ale tam też może być fajnie. Albo krzyżówka Diablo ze strzelankami, czyli Borderlands. Coopa ma także utrzymany w podobnej konwencji, ale innej stylistyce RAGE.
Z gier kompletnie wojennych jest jeszcze Spec Ops: The Line, czy kampania z zombie w Call of Duty. Poza tym Return to Castle Wolfenstein otrzymał moda na coop, ale jeszcze go nie testowałem, w przyszłym miesiącu sprawdzę z dziewczyną.
Zawsze pozostaje Heroes III :D
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||

Za ten post Darth ReX otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive marcel.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 28 Wrz 2025, 11:12
Kozaki: 224

Postprzez Gizbarus w 13 Maj 2014, 02:10

W sumie z fantasy to też nic mi nie przychodzi do głowy... Jest Dark Messiah, ale tam nie ma coopa, tylko dość rozbudowane multi :-/ No, ale w sumie chętnie jakąś propozycję bym wysłuchał, jeśli komuś przyjdzie coś do głowy - sam bym pograł w coopa z kimś. Oczywiście w kolejce czeka Resident Evil 5 z Gusią :caleb:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez frosth w 13 Maj 2014, 03:13

Baldury i tym podobne icewin dale ale to typowe crpg w 2D nie wiem czy tego szukacie
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Pangia w 13 Maj 2014, 12:36

Ooo, Left 4 Dead na pewno. Znajdziecie czwartego i możecie w to grać do usranej śmierci, bo z randomami to gra się gorzej niż w singleplayerze.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez marcel w 13 Maj 2014, 19:01

@Darth,
W Torchlighta już graliśmy, po jednym wieczorze poszedł do kosza - no po prostu nie podpasował. Sacred brzmi ciekawie, zagrywałem sporo w obie części i mi się bardzo podoba, może coś z tego być.
Dark Souls jest owiane tak złą sławą, że z miejsca mogę powiedzieć: na spokojny, rekreacyjny wieczór się nie nadaje. :E
Dead Island mnie znudził strasznie po kilku godzinach, ale z drugiej strony, co innego eksterminować zombolce samemu, a co innego w dobrej kompanii, pomyślimy. Na L4D kumpel kręcił coś nosem, ale propozycja też jak najbardziej trafna.
Borderlandsom i RAGE się jeszcze przyjrzę.
No a Hirołsy - wiadomo. :D H3 i Age of Empires 2, w to z koleżką zagrywaliśmy dniami i nocami.

@frosth,
W sumie nie przyszły mi one do głowy. Gry tyleż klasyczne co znakomite, ale trochę zbyt czasochłonne. Chodzi o coś bardziej nieskomplikowanego, jak np. wspomniana w pierwszym poście Wojna na Północy. Jeśli zachce nam się rpga to poszukamy mistrza, odkurzymy karty postaci i stare podręczniki do d&d i... hej przygodo. ;) Tym niemniej - dzięki za sugestię.

EDIT:
:arrowd:
sure will ;)
Ostatnio edytowany przez marcel 13 Maj 2014, 20:32, edytowano w sumie 2 razy
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez Gizbarus w 13 Maj 2014, 19:58

Jeśli będziesz planować grę coop w pierwszego Burdellands, to dawaj znać, Marcelku - chętnie odkurzę stare czasy i znów postrzelam z jakąś kompanią do bandytów na pustkowiach :E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez KOSHI w 13 Maj 2014, 20:24

Na pierwszego Borderlandsa mogę się i ja skusić. Do 2 nigdy się jakoś nie przekonałem...
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 22 Sty 2025, 10:25
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości