Stacjonarny RPK obok NPP - badziew!

Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym gry, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha\appdata\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Stacjonarny RPK obok NPP - badziew!

Postprzez caleb59 w 14 Sie 2014, 19:57

Chodzi o zadanie z odparciem fali mutantów obok Elektrowni - na workach koło wagonu na torach stoi sobie rozmieszczony stacjonarny RPK gotowy do użycia (dzięki @ati za cynk) ale problem jest jeden - coś jest nie tak z widokiem (FOV?) i celowaniem kiedy zacznę z niego strzelać - RPK jest jakby schowany w prawym dolnym rogu ekranu, widać tylko malutką, białą kropeczkę i nie da rady trafić ani razu w mutanty bo broń strzela gdzieś z boku...

Pytanie kieruję do osób, które przebiły się jakoś przez bugi i ukończyły to gówno... :caleb:
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 12:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Reklamy Google

Re: Stacjonarny RPK obok NPP - badziew!

Postprzez Pilot w 14 Sie 2014, 20:42

Wcale nie badziew, ale też nie można powiedzieć, że jest mega ułatwieniem. To jak kamera się ustawia(prawidłowo i nie prawidłowo) jest dla mnie wielką tajemnicą i być może reinstal coś zdziała, albo nowa gra. Przed "paczem" miałem podobnie tylko, że kamera ustawiała się o 180 stopni w drugą stroną tak jakby Naznaczony postanowił obsłużyć broń pośladkami.

Szczerze ci powiem, że i tak nie opłaca się z niego strzelać, bo być może uda się ubić chimerę, albo dwie i kilka psów, ale reszta rozszarpie cię na miejscu. Lepiej zgarnąć RPG i kilka głowic od jednego z wielu monolitowców w tamtym rejonie i po ustawieniu się tam na górze gdzie ustawia się zawsze ten wojskowy co daje nam rozkazy i stamtąd prowadzić efektowny i efektywny ostrzał zmutowanych gadzin.

Za ten post Pilot otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez siersciucho w 14 Sie 2014, 22:30

Ten RPK nie warta nic, podobnie jak działko w BTR, można strzelać i strzelać i strzelać a ciężko coś ubić. I jeszcze te krzaczory zaraz naprzeciwko co blokują widok, porażka. RPG jest kiepskie moim zdaniem do tej misji, nie ma czasu zbierać amunicji z poległych, lepiej przytaszczyć ze sobą Bulldoga i 50 sztuk amunicji, to jest dopiero zabawa.

Swoją drogą zastanawiam się czy dałoby się pociągnąć fabułę niedokończoną linią Powinności, misja w której zlecają podłożenie nadajnika pod BTR jest fajna, szkoda tylko ze po jej wykonaniu nie można porozmawiać z kapitanem :( Kod do labu można potem uzyskać z martwych Powinnościowców na terenie elektrowni, swoją drogą i tak warto ich "odwiedzić", ponad 900 pestek do Thundera brzmi bardzo smakowicie :E

Za ten post siersciucho otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive caleb59.
Awatar użytkownika
siersciucho
Stalker

Dołączenie: 20 Lip 2014, 15:11
Ostatnio był: 22 Lis 2015, 13:25
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 14

Postprzez Pilot w 15 Sie 2014, 02:16

I tu się panie sierściuch mylisz. Można ukończyć ścieżkę "Powinności", a wystarczy tylko pozbawić życia wyznawców monolitu daleko na drodze po lewej od BTR którego mieliśmy zniszczyć, bo nikt z Powinności nie spocznie puki w pobliżu znajduję się mutant, anarchista, albo bandyta. Wtedy to kapitan daje nam misję odnalezienia tego oddziału i po odnalezieniu, niestety kończy się przygoda z tą frakcją.

Ja jednak uważam że lepiej jest posługiwać się RPG. Nie dość że jest tam tego sprzętu na pęczki, to jeszcze się nie zacina i do tego na samej elektrowni zebrałem około 60 głowic do wyrzutni. Trzymałem je w bagażniku do starcia z tym "bossem" który okazał się żałosnym, małym mutantem. Buldog i ta horrendalna ilość granatów do niego to obciążenie rzędu 10-20 kilo, a nie używając egzoszkieletu to bardzo dużo, bo jest tam trochę biegania z unikaniem kul i kłów, oraz pazurów.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez siersciucho w 15 Sie 2014, 08:43

A to jeśli tak to dzięki za info, po prostu tak szczerze to dopiero wczoraj odkryłem tych Powinościowców i zobaczyłem że dają taką misję, nie miałem dużo czasu na testy.

Zestaw Bulldog + 50 sztuk amunicji to 6.20kg +50x 0,08kg co daje 10,20kg, pusta wyrzutnia rakiet to 6.30kg, a głowice to waga 1kg. Tego nawet się nie da porównać. Z Bulldogiem niosłem także GP 37 z 400 pestkami, na zestaw misji przy elektrowni moim zdaniem idealna kombinacja, i waga mojego ekwipunku nie przekroczyła 50kg. Osobiście wole prowadzić spokojny ostrzał z góry stojąc przy wojskowym niż latać na dole przeszukując trupy w poszukiwaniu głowic i tracąc co chwilę czas na przemieszczanie się. A strzelać z RPG da się też tylko przy wojskowym bo nie ma sensu strzelać w te krzaki na oślep, a jak podbiegnie chimera to i tak RPG jest bezużyteczne. Oczywiście mówię tutaj o odpieraniu fali mutantów. No i faktycznie, teren elektrowni to prawdziwa uczta dla zbieraczy, podjechałem UAZem i spokojnie z niej wywiozłem 100 głowic do RPG i różnych innych dóbr ;D
Awatar użytkownika
siersciucho
Stalker

Dołączenie: 20 Lip 2014, 15:11
Ostatnio był: 22 Lis 2015, 13:25
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 14

Postprzez caleb59 w 15 Sie 2014, 21:59

Temat można zamykać - jakoś się przebiłem na resztkach naboi i kombinowaniu z bieganiem po trupach monolitowców i podnoszeniem ich resztek naboi lawirując niczym baletnica między mutantami... :facepalm:
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |

Za ten post caleb59 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive LECH.
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 12:54
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 679

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości