Polityka

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Polityka

Postprzez Universal w 10 Paź 2015, 07:09

Na facebooku mają kontrstronę - "Partia rakłem". Co z tego, że ruszyli dupy, skoro w sumie lepiej jakby ich nie ruszali? Jedyny pozytyw z ich działalności to potencjalne przetarcie drogi dla nieco normalniejszych ludzi.

1. "Państwo po stronie pracowników i pracownic"
:

- płaca minimalna - wzrost bezrobocia
- umowa o pracę - pójście na łatwiznę i "zakaz" - który i tak będzie obchodzony, a nie mają pomysłu na zrobienie tego "po bożemu"; ja też nie, ale nie bawię się w takie propozycje
- 35-godzinny dzień pracy - skończy się na obniżeniu płac i niczym więcej; samo "mniej pracy" jest kuszące, ale interesują mnie konsekwencje tego posunięcia
- związki zawodowe, ppkt. 6 - "W przedsiębiorstwach, w których nie ma związków zawodowych, zapewnimy wybieranym przez pracowników reprezentantom załogi te same uprawnienia, które mają zakładowe organizacje związkowe." - czyli wszędzie mają istnieć te zorganizowane bandy trutni?
- zakaz darmowych staży - jak nie będzie darmowych staży, to nie będzie ich prawie wcale
- półroczne finansowanie absolwentów z budżetu - z dziurawego budżetu, który od dwudziestu paru lat jest karykaturą samego siebie, chcą wyszarpać jeszcze trochę dla niebieskomigdałowców; super partia ku*wo :tm:

2. "Sprawiedliwe podatki dla wszystkich"
W kontekście ich propozycji to je*łem na plecy i się turlam.
:

- podatek 75% "dla prezesów" - Hollande wprowadził i się wycofał, bo nie działa; u nich na pewno by zadziałało
- wszyscy działający w Polsce mają płacić podatki w Polsce - lepiej byłoby ich zachęcić do płacenia podatków w Polsce niskimi stawkami, niż zmuszać do płacenia wysokich danin - konsekwencją będzie omijanie przepisów
- likwidacja podatku liniowego, wprowadzenie "sprawiedliwej" skali podatkowej - ci debile nie potrafią liczyć, ale poczucie "sprawiedliwości" mają z pewnością dobre
- zniesienie górnej granicy dochodów od której odprowadzane są składki ZUS - chcą topić pieniądze w trupie, super partia ku*wo :tm: 2.0
- podatek progresywny dla firm - niby się zgodzę, że korporacje mogłyby płacić większe podatki niż mikroprzedsiębiorstwa, ale to i tak teoretycznie - najpierw bym ujednolicił i zobaczył czy wystarczy, potem kombinował;
- podatek dla korporacji - żeby "firmy nie przetrzymywały nadwyżek na kontach" - skąd będą wiedzieć o nadwyżkach? Dla mnie to ukryty postulat ścisłej kontroli bankowej co mi się bardzo nie podoba
- likwidacja przywilejów podatkowych w SSE - czyli SSE tracą rację bytu; no, zgodziłbym się, żeby wszędzie było łatwo i prosto prowadzić firmę, a nie doj*bać dla zasady, żeby nikt nie miał łatwiej
- podatek kapitałowy - wiara w to, że UE może cokolwiek naprawić u banksterki siedząc u niej w kieszeni
- klauzula przeciw unikaniu opodatkowania - szumlewiczyzm - wzbogacić państwo ustawą

3. "Państwo, które buduje mieszkania"
Tu w zasadzie wystarczyłoby stwierdzić, że ich inicjatywa zaje*ie rynek deweloperski i wynajmu.
:

- państwowy program budowy mieszkań pod wynajem - "koniec z dofinansowywaniem deweloperów" - ok, dofinansowanie deweloperów można skończyć o ile ma miejsce, ale nie widzę sensu nacjonalizacji rynku mieszkań; łatwo napisać, że spadną ceny - trudniej to zrealizować
- ustawa reprywatyzacyjna - niby wyrugowanie kupowania roszczeń jest ok, ale na papierze; w rzeczywistości sobie tego nie wyobrażam
- zakaz eksmisji na bruk - no jasne, żulerka musi dostać dobre mieszkanie do spie*dolenia
- zwiększenie dostępności dodatków mieszkaniowych - dorżnąć budżet, tak jest!

4. "W służbie zdrowiu, a nie zyskom"
:

- likwidacja składki zdrowotnej - nieźle...
- finansowanie z budżetu - ...no i po zawodach; jakkolwiek mam wątpliwości do prywatnego finansowania leczenia nowotworów, bo grabarze się tylko na tym dorobią, to jakoś w przypadku dentystów prywatne wizyty działają... im się to najwyraźniej nie podoba. No i nie mam ochoty się składać na detoksykację ćpunów.
- "zatrzymanie komercjalizacji" - finansowanie działalności z budżetu skończy się przewałami; zawsze tak się kończy
- [...]
- "zapewnimy powszechny dostęp do antykoncepcji" - poje*ani. Ktoś chce, to idzie do apteki, kupuje co trzeba i używa. Ja potrzebuję kebabów w czwartek po zajęciach. Niech mi ku*wa zrefundują! Świat stanął na narządach rodnych - seks najwyższym dobrem człowieka :E
- decyzja o macierzyństwie w rękach kobiety - było się nie ruchać; zawsze mi się wydawało, że seks wiąże się z odpowiedzialnością a z zarodka nie powstanie dętka rowerowa tylko człowiek
- propagowanie aktywności fizycznej - ta, proponuję dodatek do płacy za jazdę rowerem; ciekaw jestem ile kasy chcą utopić w nieefektywnych programach

5. "Edukacja i kultura które łączą"
:

- powiązanie nakładów na edukację z PKB - pięść do nosa, lepiej łączyć procentowo z budżetem, jeśli już; sam się zastanawiam, czy stawiać na edukację państwową czy prywatną, bo jeśli państwowa ma wyglądać jak teraz...
- bezpłatne podręczniki - Joanna Kluzik-Drożdżówka wprowadziła bezpłatny podręcznik. Który krytykują wszyscy prócz PO, czyli coś musi być na rzeczy
- Karta nauczyciela - super ustawa ku*wo :tm: z 1982, środa stanu wojennego; zarzuty znaleźć można na wikipedii, a oni chcą to jeszcze rozszerzać
- zatrzymanie likwidacji i prywatyzacji szkół - jeśli szkoła ma mieć przerośniętą biurokrację to jaki sens ma topienie kasy na te nowotwory w mikroszkółce na 20 osób? Lepiej już sprywatyzować, czemu oni sprzeciwiają się najwyraźniej dla zasady
- edukacja seksualna - jestem ciekaw jak się rozmnażano bez niej
- asystent nauczyciela - zmniejszenie liczebności ok, ale asystent nauczyciela? A jak będzie różnica zdań to będą drzeć koty na forum klasy?
- wsparcie socjalne dla studentów - sam nie wiem; z jednej strony robota zabiera czas na naukę co pośrednio odbija się na wynikach, z drugiej: rozdawnictwo pieniędzy rzadko kiedy kończy się dobrze
- lol, TVP finansowana z reklam emitowanych przez telewizje prywatne - b/k
- "wszechstronne, obywatelskie wychowanie" - już widzę tematykę apeli...

6. "Koniec podziału na Polskę A i B"
:

- przeniesienie części urzędów centralnych poza stolicę - ten postulat pojawia się często u tzw. wolnościowców i prawdę mówiąc nie bardzo widzę sens; rzekomo przeniesienie urzędasów na "prowincję" (w opozycji do stolicy) ma w czymś pomóc, ja osobiście nie wiem w czym
- "Państwo przestanie się wycofywać z obszarów wiejskich. Sąd, szpital i szkoła średnia powinny znajdować się w zasięgu szybkiego dojazdu z każdej miejscowości" - taki ogólnik, że ja pier*olę. Nie zdefiniowano szybkiego dojazdu, więc co to znaczy? Sąd co dziesięć kilometrów? Szkoła średnia co pięć? Lokalizacja musi być kompromisem między opłacalnością a przydatnością, a co oni to ja nie
- odtworzenie sieci lokalnych połączeń kolejowych i autobusowych - brzmi pięknie, ale czy znów nie zostaną wywalone pieniądze w błoto na nierentowne połączenia? PKP/PKS kurą jest i gdacze, ale postulat ryzykowny

7. "Inna polityka jest możliwa"
:

- ograniczenie płacy poselskiej - śmieszy mnie stwierdzenie, że to ich czegoś nauczy i nie wzięcie pod uwagę tego, że zarabiają też gdzie indziej
- ograniczenie ilości kadencji - mam dylemat: z jednej strony "polityk z zawodu" musiałby się pożegnać z ciepłym stolcem, z drugiej: eliminuje to ogarnięte osoby, których jest mocny niedobór

8. "Państwo naprawdę opiekuńcze"
Czyli "nie ma pieniędzy, ale sfinansujemy z powietrza". Cudzego powietrza. Jedyne co zasługuje na jakieś bardziej przyjazne przyjrzenie się to emerytura obywatelska, chociaż nie finansowana z podatków progresywnych.

9. "Aktywne państwo, nowy przemysł"
:

- budowa nowego przemysłu - większość może być spokojnie prywatna. Zostawiłbym tylko tzw. sektory strategiczne, a to i tak z dużym udziałem prywatnym - np. jedna spółka energetyczna państwowa, reszta prywatna; jest i konkurencja, i ewentualne zabezpieczenie
- twierdzenie, że z definicji spółdzielnie są lepsze od mikrofirm, lol
- plan transformacji energetycznej: "interesy osób obecnie pracujących w górnictwie" - czyli dalsze tuczenie związkowców, mówiąc wprost, do tego spore odszkodowania dla górników wywalonych z roboty, bo jak wynika z części o ochronie środowiska, będą chcieli OZE

Myślenie życzeniowe mocno. Drugi raz czytałem ten ich, pożal się Boże, program. Zrefunduj mi raka :suchar: Wymyśliłem im nowe hasło wyborcze, które mam nadzieję zrealizują po wyborach - "pie*dolcie się. Razem".
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 10 Paź 2015, 09:00

Ale co wy się towarzyszu martwicie :caleb: . Przecież to i tak partia lewicowa więc wynik będzie miała jak większość lewicy - jak dostaną 3% to im z radochy powinna kupa po majtach popłynąć, na więcej niech nie liczą. A jeszcze z takimi pierdołami w programie, mod Kudłatka zdobyłby większe poparcie niż to...
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Universal w 16 Paź 2015, 16:08

#szybkaodpowiedź

W program mogliby wpisać nawet "kosmodrom dla każdego" i "0% dla podatków, 100% dla socjalu, 40% dla Kwacha", to i tak nie ma znaczenia :caleb:

Jak wspominałem jakiś czas temu, całkiem niezłym kandydatem do Sejmu - ale w okręgu 19., warszawskim, jest Rafał Otoka-Frąckiewicz. Deklaruje, że zapisał się na listę Kukiza dla eksperymentu i nie liczy na mandat, no ale cóż - nawet mimo jest kilka lig wyżej niż dowolny z obecnych parlamentarzystów. A orania w Sejmie byłoby zdecydowanie więcej niż ze strony JKM - również jazdy po samym Korwinie.

A do senatu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater - Piotr Waglowski, znany również jako Vagla. Jest sporo rzeczy z którymi się u niego nie zgadzam, ale i tak... Jakby porównywać Inter Mediolan i Inter Gnojnicę. Gdybym mógł się teleportować, teleportnąłbym się do okręgu 45 (też Warszawa).

Obaj są generalnie bezpartyjni, więc powinni pasować każdemu :caleb:
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez caleb59 w 17 Lis 2015, 11:40

Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 23:36
Kozaki: 679

Postprzez Tajemniczy w 17 Lis 2015, 13:47

Czyli Polaczki to nie są fe rasisty i faszysty?
http://telewizjarepublika.pl/glowne-med ... 26196.html
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Universal w 03 Kwi 2016, 20:01

https://www.isidewith.com/elections/201 ... &fb_send=1

Test na wybory prezydenckie w Stanach. Jestem trochę zaskoczony wynikami, m.in. "zgodnością" z Sandersem na sprawy wewnętrzne, rzekomym pacyfizmem (widać wg. Amerykanów każdy kto nie wpie*dala się bez zapowiedzi czołgiem do sąsiada jest pacyfistą) i libertarianizmem (nie uważam się nawet za liberała, o libertarianizmie nie wspominając).
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Alchemik w 03 Kwi 2016, 21:05

O kurde, to podejrzewam, że stary Bernie byłby i moim kandydatem. Szkoda, że i tak każdy polityk jest na sznureczku. Podejrzewam, że Trump też ma jakieś słabe punkty, podobno jedna z rodzin rządzących Stanami go popiera, ale nie pamiętam która, bo to info było krótkie i dawno. W każdym razie Trumpa nie wiem, czy bać się, czy nie. Wiecie, tam gdzie polityk dogaduje się z ruskim, może być dla nas nieciekawie.
Lizać stópki, niuchać stópki
Awatar użytkownika
Alchemik
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: Dzisiaj, 05:45
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 209

Postprzez Universal w 03 Kwi 2016, 22:22

Bać to się możesz wpie*dolu na ulicy, którego jesteś w stanie uniknąć, a nie prezydenta obcego państwa, na wybór którego nie masz najmniejszego wpływu. I który na życie przeciętnego Polaka też nie rzutuje :P

Jakąś drastyczną zmianę mógłby wprowadzić chyba tylko Sanders. Z jego poglądami m.in gospodarczymi byłby pierwszym gwoździem do gwieździstej trumny :E
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez hunt w 06 Kwi 2016, 13:06

Trump jednak wydaje się być spoza establishmentu politycznego. Zresztą widać jak wszyscy po nim jadą i to nawet Republikanie. Trump to biznesmen, więc on patrzy na USA jak na wielkie przedsiębiorstwo, które musi zarabiać. Dlatego wykazuje się taką niechęcią do tego, aby amerykańskie wojska gdziekolwiek stacjonowały, bo niby dlaczego podatnik amerykański ma płacić za obronę Europy? Nam się to nie podoba z oczywistych względów, ale dla Amerykanów to byłby dobry prezydent. To dogadywanie się z Rosją to też nie tak do końca. Trump chce traktować Rosję jako partnera, co moim zdaniem jest dobrym podejściem (dla Ameryki!). Trump po prostu zdał sobie sprawę, że sojusz USA z Rosją będzie bardzo pomocny w perspektywie potencjalnej konfrontacji z Chinami i tak myśli wielu analityków Amerykańskich. Rosja to nie jest przeciwnik dla USA, ale Rosja może być ważnym sojusznikiem i to jest kwestią czasu aż nastąpi ocieplenie stosunków na linii USA - Rosja i to bez względu na to czy wygra Trump czy nie.

Za ten post hunt otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
hunt
Stalker

Dołączenie: 06 Kwi 2016, 12:10
Ostatnio był: 15 Sie 2017, 09:38
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 5

Postprzez Mito w 09 Kwi 2016, 21:49

Ustawa "antyaborcyjna".

Nazwa brzmi podobnie żałośnie do nazwy ustawy "antyterrorystycznej".

Rozumiem, Polska jest państwem chrześcijańskim. Rozumiem, według (dużej części) Kościoła człowiek otrzymuje duszę już w momencie zapłodnienia. Rozumiem, aborcja jest traktowana jako zabójstwo - i to własnego dziecka - ale często traktuje się je, jakby nim nie było, bo "płód to jeszcze nie człowiek" itp.
Rozumiem też, że jest to (razem z programem 500+) część planu PISu mającego na celu zwiększenie liczby baranów, które będą ku zadowoleniu władz zapie*dalać w brudzie, trudzie i znoju.

Ale pewne rzeczy są już dużą przesadą - z tego, co obiło mi się o uszy, ustawa zabrania nie tylko aborcji, ale i wykonywania (nie wiem, czy wszystkich) badań płodu, które to przecież mogłyby skłonić matkę do niej, gdyby coś z dzieckiem było nie tak. No, oczywiście, matka i tak musi urodzić, niech się nie stresuje przed porodem, jeżeli ma wiedzieć od samego początku, że będą problemy, niech lepiej nie wie. No to gdzie problem? Otóż w tym, że badania te mogą pozwolić na uratowanie dziecku życia lub zdrowia jeszcze w płodzie matki (np. przez zmianę jej stylu życia lub drobną operację), lub przygotowania ważnej operacji tak, aby dziecko ją mogło przejść tuż po porodzie - na co, jeżeli jest to potrzebne, akurat wtedy jest najwłaściwszy moment.
Brak badań -> brak operacji -> brak ratowania życia/zdrowia dzieci (-> podwyższony wskaźnik umieralności dzieci, jeżeli ktoś woli działać na takich statystykach, to przypominam, że jest jednym z najważniejszych wskaźników określających poziom rozwoju kraju i powinien być jak najniższy).
Czyli nasza nowa/stara Władza w tym wypadku strzela sobie w stopę. Może oczekują, że tu braki załatają imigranci? Nie żeby któryś z nich zbytnio chciał się parać pracą dla kraju katolików...

Druga sprawa to młodzież, która, jak wiadomo, nie pozwoli "żeby inni mówili im, jak mają żyć". A więc - najdurniejszy i najbardziej zdeprawowany element być może będzie przeprowadzał zabieg we własnym zakresie, własnymi metodami ("Tym oto sierpem..."), normalniejsi będą po prostu ostrożni w 'tych' sprawach, lub zapłacą jakiemuś lekarzowi emerytowi, żeby załatwił sprawę, a ci najbardziej cwani może po prostu będą zabiegi przeprowadzać za granicą, tam, gdzie jeszcze wolno. Jakieś przeciwdziałania? Może totalna inwigilacja, godziny policyjne, śledzenie przeciętnego Kowalskiego, aparaty bezpieczeństwa, donosicielstwo, zamknięcie granic...? Brzmi koszmarnie znajomo, gdzieś, kiedyś już to słyszałem...
A ilu ginekologów może stracić pracę!

Oczywiście nie wspominam już o kobietach, które będą matkami w wyniku gwałtu, czy o tych, których ciąża zagraża życiu, albo o dzieciach, które umrą chwilę po porodzie.

Jak zwykle, kiedy mamy trudny problem etyczny, który każdy powinien rozwiązać według własnego sumienia i rozumu, nasza ukochana Władza wjeżdża nam w życie na pełnej ku*wie i zmusza nas do tego, co chce. Co z tego, że mamy odmienne poglądy na pewne sprawy, przecież Władza ma jedyne właściwe spojrzenie na sprawę i musimy nasze życie Jej podporządkować, chociaż wierzymy inaczej i wiemy, że można lepiej. Mówiłem już, że ta ustawa nie miała nic wspólnego z kimkolwiek, kto miałby jakiekolwiek pojęcie na temat spraw związanych z ciążą, a właściwie z lekarzami w ogóle?
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image

Za ten post Mito otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PRZEMEK ŁOWCA.
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Terminus w 09 Kwi 2016, 22:25

Nie podniecaj się. Aborcja to tylko temat zastępczy. Jak zawsze.
Na dodatek użyty teraz wyjątkowo głupio bo pozwoli z powrotem zaistnieć na scenie politycznej lewicy a na dodatek odgrzebuje wydawałoby się dawno zapomnianego trupa z szafy.
Rok temu można by powiedzieć, że tematu aborcji nie ma bo opinia TK była jednoznaczna. Tylko,że dziś już nie ma ani konstytucji ani Trybunału...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Universal w 09 Kwi 2016, 22:31

@Mito
Rozumiem, według (dużej części) Kościoła człowiek otrzymuje duszę już w momencie zapłodnienia.

To nie jest kwestia duszy. Z zarodka człowieka nie urodzi się świnia ani dętka, tylko człowiek. Dusza jest tu tak naprawdę drugorzędna, jako że nie każdy konserwatysta to katolik czy chrześcijanin.
Rozumiem, aborcja jest traktowana jako zabójstwo

Bo nim jest, przynajmniej w pewnym sensie. Owszem, bywa "mniejszym złem", ale skrobanka to po prostu zabójstwo w innym stadium - nieświadomego, niewykształconego zarodka bez wykształconych organów. Jak to ktoś stwierdził - skoro naukowcy podniecają się "życiem" na Marsie w postaci dwukomórkowca, to jak nazwać zygotę? To jest życie czy nie jest? Jeśli jest - to czy przerwanie tego procesu nie jest zabójstwem? No jest. A że czasem trzeba...
Rozumiem też, że jest to (razem z programem 500+) część planu PISu mającego na celu zwiększenie liczby baranów

Tylko to nie jest program PiS-u tylko Ordo Iuris i ten projekt nie jest na rękę PiSowi.
będą ku zadowoleniu władz zapie*dalać w brudzie, trudzie i znoju.

Tak, średniowiecze. wku*wia mnie 500+, stawka minimalna czy chu*owa polityka zagraniczna, ale nie uciekajmy do takich "argumentów".
Ale pewne rzeczy są już dużą przesadą - z tego, co obiło mi się o uszy, ustawa zabrania nie tylko aborcji, ale i wykonywania (nie wiem, czy wszystkich) badań płodu, które to przecież mogłyby skłonić matkę do niej, gdyby coś z dzieckiem było nie tak.

W tym projekcie nie ma nic o badaniach prenatalnych. Czytałem go - to ledwie dwie strony. Innymi słowy cały akapit można sobie wsadzić od tyłu między nogi.
Druga sprawa to młodzież, która, jak wiadomo, nie pozwoli "żeby inni mówili im, jak mają żyć".

Cudzy debilizm ma coś usprawiedliwiać?
A ilu ginekologów może stracić pracę!

Niech się przekwalifikują. Tak jak nauczyciele z likwidowanych szkół, górnicy z likwidowanych kopalni i urzędnicy z likwidowanych urzędów. A czekaj, wszyscy oni są pod je*anym parasolem...
http://polska.newsweek.pl/aborcja-w-pol ... 388,1.html - tu masz liczbę aborcji w 2014 roku - według raportu NFZ. 1800 z małym hakiem. To nie jest dużo. Oczywiście, mnóstwo kobiet wyjeżdża do Niemiec, na Słowację, czy choćby do Grodna, gdzie łyżeczkowanie jest proste i stosunkowo tanie. Ale tak będzie zawsze.
czy o tych, których ciąża zagraża życiu

Czytałeś to w ogóle, czy powtarzasz za Codziennikiem Feministycznym?
Co z tego, że mamy odmienne poglądy na pewne sprawy

Zaakceptujesz mój pogląd, że Twoja pensja powinna zostać objęta podatkiem dochodowym w wysokości 70%? Są poglądy sensowniejsze i mniej sensowne.

A teraz, kiedy już podniosłem Ci ciśnienie, wytłumaczę. Po pierwsze - obecna ustawa jest w miarę dobra. Tzw. "zgniły kompromis". Też nie jestem zwolennikiem projektu. Po drugie - ten projekt ustawy, zgłoszony przez niewielką grupkę osób, ma dwie strony A4. Dwie. A najwięcej dyskutują o nim i wyrażają oburzenie ci, którzy go nie przeczytali. Po trzecie - zaraz przyjdzie Kriss i będzie opie*dol, że "pacholęta dyskutują o cudzych macicach" :suchar:

Przyznam, że spodziewałem się czegoś bardziej racjonalnego po Tobie.

@Terminus - żal Ci konstytucji i TK? Mi jakoś nie bardzo.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wiewi0r.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości