Crysis - Czyli dziecko Crytek rodziców FarCry'a

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Crysis - Czyli dziecko Crytek rodziców FarCry'a

Postprzez Skret w 10 Kwi 2008, 10:22

Świetna Grafika, fizyka, fabuła.
Gra ma średnie wymagania (boli mnie 12gb miejsca na dysku)
Świetny pomysł z Nanoskafandrem który dzierży nasz bohater.
Możliwość edytowania broni w czasie gry (wcisnięcie klawisza C) Świetne AI przeciwników.
Po prostu Cudo. Polecam
Multiplayer ma dostęp do kilku rodzajów broni niedostępnych w singlu.
Kilka trybów rozgrywki np. power struggle (bardzo Battlefieldowy tylko że lepszy:P)
In googli non est, ergo non est. (jak nie ma w googlach to nigdzie nie ma)
Awatar użytkownika
Skret
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 20:44
Ostatnio był: 27 Lis 2009, 13:19
Miejscowość: Asgard
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Grzybson w 10 Kwi 2008, 13:59

gra w kwesti wymagań to ludzka pomyłka i jakies nie porozumienie ...
bo bezsensem jest , ze nie ma jeszcze nawet sprzetu ktory dzwignie tego potwora ...
(bla bla bla mam 30 fps'ow na high itd bla bla bla )
vista rozdzialka kolo 1600x... anty x16 wszystko vhigh dx10 mod natural 2.0 i kazdy komputer leży i kwiczy ... albo wyciska kolo 20 fps i w dol ... przeciez to jest smiech na sali ...

co do gry : Miażdży :D
mam nadzieje ze 3870x2 to pociagnie ;] bo juz zacieram rączki .. ;p
Grzybson
Stalker

Dołączenie: 09 Mar 2008, 15:31
Ostatnio był: 09 Mar 2016, 17:35

Postprzez meJKu w 10 Kwi 2008, 14:04

Ta gra jest świetna ^^ Wymagania wg. mnie na miejscu :] W jedynym z topicow podałem moją konfigurację sprzętową. Na niej moge grać w Crysisa na med/hight z przewagą hight. AI mnie rozbraja. Ileż to razy zatańczyłem tak jak mi zagrali... Zainstalujcie sobie to http://www.incrysis.com/forums/viewtopi ... =18999&p=1 a będziecie mieli lepszą grafikę bez spadku w fps'ach :] To tyle...
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Kwi 2026, 18:11
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Grzybson w 10 Kwi 2008, 14:12

ogolnie granie w ta gre na minimalsach lub same medium mija sie z celem .. bo wychodzi przecietnia fps z opcją drwal .. i zostaje niedosyt ... mimo wszystko gra miażdży
od taka pierdoła :
beczki z olejem , naftą czy co to tam jest , poziom plynu w beczce zalezy od tego ile sie wyleje ;] przez dziury po pociskach czyli jezeli strzelimy w gorna czesc beczki , olej chwile sie poleje .. i przestanie , kolejny strzal w gorna czesc beczki bedzie bez sensu bo nic z niej nie wyleci , i tak coraz mniej coraz mniej az beczka bedzie pusta ... taka pierdola a zadziwia ;D to samo np zachowanie sie owego oleju w wodzie ...

gdzies przeczytalem kiedys smieszny texcik
"... splodz syna , posadz drzewo , załóż rodzine i zdetonuj beczke w powietrzu w crysis'ie"

przez tą gre musialem zamówić nowy komputer grrrrr :mad:

EDIT: SANBOX 2 TO POEZJA ... :wink:
Grzybson
Stalker

Dołączenie: 09 Mar 2008, 15:31
Ostatnio był: 09 Mar 2016, 17:35

Postprzez KoweK w 10 Kwi 2008, 14:35

Ja bym polecił używać opcji SZUKAJ!

http://stalker.pl/forum/viewtopic.php?t=155

Popraw tego linka, bo coś pokrzaczyłeś. Poza tym sam szukałem czy nie ma takiego tematu i nie znalazłem. Inf.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Rzeznik Empiru w 22 Kwi 2008, 10:15

Wszyscy się zachwycają grafiką a ja wspomnę o innym ciekawym elemencie gry który totalnie podnosi mi poziom adrenaliny.
Jest nim poziom trudności Delta. Odpaliłem go jako ciekawostkę po przejściu gry i...ooo.. To jest dopiero wyzwanie. Znika celownik z naszych broni i nagle wracamy do "przedszkola" i na nowo uczymy się strzelać (jak to dobrze, że wymyślili muszkę i szczerbinkę ;)), Koreańczycy nauczyli się wreszcie mówić w swoim ojczystym co z podwyższonym AI przeciwników zmusza do planowania akcji z częstym wykorzystywaniem możliwości rzucania przedmiotami dla odwrócenia uwagi. W dżungli bardziej na słuch orientujesz się gdzie podrzucili ci granat i gdzie aktualnie znajdują szukające cię patrole. Prawdziwy sprawdzian dla "znudzonych" graczy. Polecam!
Image
Awatar użytkownika
Rzeznik Empiru
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2007, 15:50
Ostatnio był: 14 Gru 2017, 23:41

Postprzez Guard w 23 Kwi 2008, 22:48

Spodziewałem się po Crysisie troszkę więcej. No, grafika jest doskonała, ale... Crysis w do FPSów nie wnosi niczego rewolucyjnego, odkrywczego. No, ale gra i tak jest świetna i godna polecenia. ;)
Guard
Stalker

Dołączenie: 09 Sie 2007, 16:54
Ostatnio był: 25 Gru 2009, 20:48

Postprzez J.A.R.E.M.E.K. w 26 Kwi 2008, 16:31

Grafika, fabuła, fizyka i bronie. Gra fajna ale za krutka i nudnawa na początku. Misja Core wymiata i jest jedną z najlepszych w całej grze.

p.s.
S.T.A.L.K.E.R. fajniejszy
GRAM ŻEBY RZYC I ŻYJE ŻEBY GRAĆ
Awatar użytkownika
J.A.R.E.M.E.K.
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2008, 21:06
Ostatnio był: 30 Kwi 2008, 12:14
Miejscowość: Rodom City

Postprzez Towarzysz Lenin w 26 Kwi 2008, 19:59

Zainstalowałem dzisiaj z ciekawości demo. Ta gra chodzi mi lepiej niż Stalker! Ten tylko najważniejszą kwestią, klimatem ją zabija.

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.

Postprzez Bartas w 26 Kwi 2008, 21:33

Demko nawet ciekawe. Gierka jednak czuję, że nie ma tego klimatu co Far Cry.
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez dorian w 13 Cze 2008, 13:43

Po czasie przeszedłem Crisa drugi raz i:
znowu ciągle tylko krzaki, krzaki, palmy i dalej krzaki...+ morze i słoneczko.
No, ale trzeba przyznać, że gra jest dość wciągająca, jechałem na tym na ustawieniach high bez AA w 1050 x 1680 na XP SP3, średnio około 60 fps i powiem, że , no można sobie postrzelać, ale cała ta gra jest jakaś taka syntetyczna, jakby jakiś tutorial, w/g mnie zupełny brak klimatu, zwykłe, suche misje od... do, a już najbardziej mnie osłabiło latanie w powietrzu (czy jakimś płynie, albo to była chyba nieważkość) u obcych - na dłuższą metę było to trochę nudne i wnerwiające. Obcy tak naprawdę pojawiają się właściwie chyba od połowy gry, do tego mogli by być trochę bardziej agresywni, może nawet bardziej przerażający i w więcej zróżnicowany sposób nas atakować, a nie tylko grzecznie latają z tyłu lub z boków i (też grzecznie) strzelają. Poza tym, skoro my możemy być niewidzialni, to tym bardziej mogliby być obcy - w niektórych walkach z nimi to byłby dopiero czad!
A przecież mogli by dodać też np. możliwość spania,jedzenia, zmiany pory dnia i nocy (choć raz, czy dwa mnie chyba nocka zastała, ale była jakaś taka cukierkowa jak i cała ta gra) i przede wszystkim zmiany pogody!!!
WSPANIALE by wyglądał deszcz i burze (jak w Stalkerze!), albo nawet lekkie huragany, które trzeba byłoby przeczekać w znalezionym, odpowiednim ukryciu, połączone z tęgim wiatrem i ulewą w tej tropikalnej dżungli z kołyszącymi się palmami i do tego ze wzburzonym morzem i falami bijącymi o brzeg, czy skały np. po zmroku, takie rzeczy się dość często zdarzają w tych rejonach, mogli dodać bardziej zróżnicowane plenery typu dodatkowo np. tajemnicze groty w skałach czy drabinki na urwiskach i nad przepaścią nad oceanem, do tego jeszcze niesamowite odgłosy dżungli, w dzień i zwłaszcza w nocy przy rozgwieżdżonym niebie i blasku księżyca, a nie tylko ćwierkające ptaszki, albo chodzące kurki tu i tam. Nic by się też chyba nie stało na gorzej jakby istniała możliwość, że zaatakuje nas także jakieś dzikie zwierzę w tej dżungli, np. tygrys, czy dzik, albo coś tam jeszcze, czego jeszcze nie widzieliśmy.Obcy mogli by się czaić też w tych krzakach, a nawet nas niekiedy podejść, pokombinować i zaatakować, a nie tylko suche latanie po słonecznych plażach, krzakach czy zatoczkach.
Nic tylko się położyć na kocyku i opalać...he,he
Powiecie, że mnie poniosło - facet ma fantazję, ale tutaj dopiero zaczynał by się tzw. KLIMAT!!!, a tej, właśnie takiej fantazji to chyba jednak twórcom jakby zbrakło...
Z tym, że pewnie wtedy trzeba by było mieć elektrownię atomową w domu, żeby to wszystko odpalić..., ale to by dopiero była gra!!!!!
Poza tym nasz bohater jakiś taki "supernowoczesny" (z kolei jeść i spać chyba musi?, a tu o tym wcale), kombinezon też mógłby być "nie-wieczny", czyli po jakimś czasie powinien się jednak coraz bardziej uszkadzać, co powinno być też połączone z coraz większym używaniem apteczek, czy też bandaży.
Po tych moich wywodach powiecie - kolo przesiąkł Stalkerem i owszem, może i tak, ale uważam, że po tych wszystkich aspektach gry, które opisałem powyżej (i tak nie wszystko!, ale nie chcę się za bardzo rozwodzić) to Crytek mógłby się dopiero uczyć od twórców Stalkera jak się robi prawdziwe gry, połączone z grafiką i przed wszystkim KLIMATEM (choć nie powiem - FarCry MIAŁ klimacik!!!), bo właśnie klimat jest jednym z najważniejszych "drobiazgów", które decydują o jakości gry.
I chyba przyznacie mi rację, co?
No to tyle. i trochę się rozpisałem jakby...
Mój konfig: teraz GF 9800 GX2, c2d 6850 [email protected] GHz, Kingston hyperX 800 MHz 3 GB, Tagan 900 W + 2 x HDD SP2504C Samsunga.
Ostatnio edytowany przez dorian 13 Cze 2008, 19:36, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Przemek77 w 13 Cze 2008, 14:07

Mnie jedno zawiodło - szeroko było zapowiadane, że USA i Korea po pełnym ujawnieniu się obcych zaczną ze sobą współpracować - tymczasem lipa, od połowy gry Koreańców gdzieś wywiało no i tylko my walczymy o godność, honor i chwałę flagi USA.
Poza tym gra mi się podobała, ma swój klimat.
Zakończenie - JEDNA WIELKA LIPA - co to do diabła ma być, jakaś telenowela? Bez przesady......
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Następna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości