przez Nightwolf w 07 Gru 2019, 19:53
Czołem stalkerzy!
Gdzie w plikach Misery 2.1.1 mogę nadawać nieśmiertelność/zwiększyć HP do absurdalnych wartości NPC-om? Chciałbym mieć spory zasięg A-life (jeśli nie obejmujący całą mapę aby uniknąć "doładowywania" jej fragmentów), aby kiedyś móc strzelać z karabinu snajperskiego na snajperskich dystansach (taki np. SWD - zasięg skuteczny: 600-800 metrów, maksymalny: 1300 metrów. źródło: internety), ale nie chciałbym aby NPC tacy jak Noe ginęli od przypadkowych mutantów/bandytów (zwłaszcza zanim ukończę zadania z nimi związane).
W vanilli, jeśli celuje się przez takiego SWD, widać jak mutanty i bandyci się poruszają ale nie reagują na pociski, które do nich ślemy, Same pociski też nie robią im najmniejszej krzywdy, ponieważ są poza zasięgiem A-life; są "offline" (przynajmniej tak mi się wydaje).
Ale zwiększenie zasięgu A-life spowoduje śmierć ważnych dla zadań (czy to głównych, czy pobocznych) NPC-ów.
A na mapie Jupiter jest parę takich fajnych miejscówek, które całkiem zacnie wznoszą się ponad okoliczny teren: cementownia (przy bagnach, w podstawce są tam narzędzia dla Azota), wieża chłodnicza, wieża z Oazą...
+ pytanie jeszcze na koniec: da się zmienić zasięg A-life w środku gry? Pamiętam że chyba się dało przy instalacji Misery, kiedy wybieraliśmy opcjonalne komponenty i ustawienia moda.