[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Fanatyk783 w 21 Lis 2018, 21:27

W nowej wersji zaczynam na ak47 zardzewiałym już nie na stg bronie na których mam mierną obsługę to karabinek AKS74 , AKS 74 , L1A1SLR , RPK - 74M , Automat Nikonowa AN94 , AKM , STG wymieniłem tylko kilka jeszcze trochę jest , na wersji 2.1 te bronie miałem z obsługą dobrą , a teraz mam z dobrą karabinek AKS 74V , AS WAŁ , AK 105 które na zwiadowcy były z obsługą dobrą :/
Fanatyk783
Kot

Dołączenie: 21 Lis 2018, 01:01
Ostatnio był: 29 Lis 2018, 18:32
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Pilot w 21 Lis 2018, 23:48

Więc prawdopodobnie w modzie/spolszczeniu jest namieszane w opisach broni dla Szturmowca. Możesz spróbować "przetestować" owe bronie, czy parametry się zgadzają. Weź jeden z tych karabinków z "dobrą" obsługą dla Szturmowca i "pomachaj" trochę celownikiem. Później przełącz na Zwiadowcę i "zespawnuj" sobie taką samą broń. Jeśli wyczujesz różnicę, że u Zwiadowcy celownik porusza się płynniej i szybciej, to wtedy zostanie potwierdzone moje przypuszczenie.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez Mito w 22 Lis 2018, 02:21

Spróbuj zmienić klasę na coś innego niż szturmowiec, uruchomić grę ponownie i wrócić do klasy szturmowca (restartując grę jeszcze raz). Gdyby to był jakiś problem ze spolszczeniem, to wydaje mi się, że byłoby to tutaj kilkukrotnie wspomniane.

Jakby co, to u szturmowca niska obsługa pistoletów maszynowych i broni małokalibrowej tego typu objawia się tym, że bronią miota jak szatan przy strzelaniu serią.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Fanatyk783 w 22 Lis 2018, 19:18

Już tak robiłem nie pomogło może i faktycznie to wina spolszczenia
Fanatyk783
Kot

Dołączenie: 21 Lis 2018, 01:01
Ostatnio był: 29 Lis 2018, 18:32
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez GajgerW w 23 Lis 2018, 21:06

Witajcie Stalkerzy!
Mam pytanie. Wyświetlił mi się "kawał/anegdota" w dialogach na Zatonie i nie zdążyłem doczytać. ;)
Jaka jest ścieżka do pliku z takowymi?
(Koniecznie chciałbym się dowiedzieć :| co namalował sobie stalker na plecach.) :E

Edit: W samych plikach "\gamedata\configs\text" nic nie znalazłem :/

Znalazłem za to na szanownym forum ten temat: https://www.stalker.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=11132#p117664

Dzięki!!

ps. Szukałem tej anegdoty:
:

O nieudaczniku
(FW)

Trzech stalkerów rozmawia w barze, jak sobie radzić z bandytami.
-Ja kupiłem czarną kurtkę i bandyci myślą, że jestem swojak , niedrogi sposób.
-Ja pomalowałem kombinezon tak, że z daleka wygląda jak wojskowy.
-A ja wziąłem stary, używany i napisałem na nim "Jestem nieudacznikiem - dotkniesz mnie, a cały mój pech przejdzie na ciebie", bliżej niż 50 metrów nikt nie podchodzi!
MISERY 2.2.1 100/100

:

попутного ветра :)
Awatar użytkownika
GajgerW
Stalker

Dołączenie: 22 Gru 2011, 01:11
Ostatnio był: 28 Lut 2026, 03:22
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 50

Postprzez Trikster w 27 Lis 2018, 16:34

Wszystkie anegdoty znajdziesz tutaj:
\gamedata\configs\text\pol\st_closecaption.xml
Musisz zjechać na sam dół, do kategorii "Jokes".

Ja to przetłumaczyłem trochę inaczej:
Trzech stalkerów wymienia się poradami:
- Mam czarną kurtkę i od tego czasu bandyci mnie nie niepokoją.
- Pomalowałem sobie spodnie, więc z daleka wygląda to tak, jakbym nosił wojskową kamizelkę.
- A ja znalazłem gdzieś stary dres i napisałem na plecach: "Jestem ofermą. Jak mnie dotkniesz, będziesz miał pecha do końca życia". Od tego czasu wszyscy trzymają się pięćdziesiąt metrów ode mnie.

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GajgerW.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 17:47
Kozaki: 188

Instalacja Moda MIsery 2.2

Postprzez Monus w 19 Sty 2019, 11:09

Witam, jak w temacie przeszukałem internet nie znalazłem żadnego pomocnego forum. Jestem laikiem jeżeli chodzi o instalacje modów, zawsze się poddaje. Dziś proszę o pomoc w instalacji owego moda, najlepiej jak dziecko, krok po kroku. Mam stalkera w wersji STEAM 1.6.02 oraz MISERY 2.2 i nic więcej. Proszę o pomoc lub o przekierowanie do instrukcji instalacji moda najlepiej PL.

Dziękuje bardzo za pomoc.....
Monus
Kot

Dołączenie: 02 Lip 2017, 20:30
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 20:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Pilot w 19 Sty 2019, 21:46

O ile dobrze pamiętam to po prostu pobierasz plik, rozpakowujesz, a w środku jest instalka. Uruchamiasz, wskazujesz folder z grą i powinno się wszystko samo zainstalować bez problemu.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez mayer99 w 22 Cze 2019, 14:11

Wyszła na dniach NOWA wersja The Armed Zone 2.0 (beta) dla Misery 2.1.1. Mohammed pisał na MODDB, że prace nad nią trwały 4 lata... Testował już ktoś może to nowe TAZ? Będzie spolszczenie kiedyś? ;) :facepalm:
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 17 Lis 2025, 16:27
Miejscowość: 3miasto
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Junx w 23 Cze 2019, 19:17

mayer99 napisał(a):Testował już ktoś może to nowe TAZ?

Tak, ale póki co tylko "chwilę" bo grać się nie da bez edycji konfigów, żeby na Zombi "wydać" 3 strzały z odległości 2 metrów to lekka przesada + oczywiście brak amunicji przy podnoszeniu broni, zawsze się kończy u każdego :facepalm:
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 01 Kwi 2026, 22:39
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Call of Misery

Postprzez wloczykij556 w 15 Wrz 2019, 21:54

Pomocy!
Po tym, jak wyskoczył mi fatal error nie działa mi żaden save.
A dokładniej, po wczytaniu od razu pokazuje mi się "straciłeś życie w Zonie".
Czyli jestem trupem w każdym zapisie, KAZDYM!
O co chodzi? Sprawdziłem wszystkie zapisy (nawet auto), i to samo.
Intel Core i7-9750H (6c/12t/2.6 - 4.5GHz)
Kingston Fury Impact DDR4 SODIMM (2x8GB/2666MHz/CL15)
NVIDIA GeForce RTX 2080 (wersja pełna/8GB GDDR6)
SSD#1 (system): Samsung 970 EVO PLUS 250GB
SSD#2 (gry): Samsung 970 EVO PLUS 1TB
SSHD (pamięć masowa): Samsung 870 QVO 4TB
Awatar użytkownika
wloczykij556
Kot

Dołączenie: 31 Sty 2019, 17:46
Ostatnio był: 27 Sie 2019, 07:14
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Nightwolf w 07 Gru 2019, 19:53

Czołem stalkerzy!

Gdzie w plikach Misery 2.1.1 mogę nadawać nieśmiertelność/zwiększyć HP do absurdalnych wartości NPC-om? Chciałbym mieć spory zasięg A-life (jeśli nie obejmujący całą mapę aby uniknąć "doładowywania" jej fragmentów), aby kiedyś móc strzelać z karabinu snajperskiego na snajperskich dystansach (taki np. SWD - zasięg skuteczny: 600-800 metrów, maksymalny: 1300 metrów. źródło: internety), ale nie chciałbym aby NPC tacy jak Noe ginęli od przypadkowych mutantów/bandytów (zwłaszcza zanim ukończę zadania z nimi związane).
W vanilli, jeśli celuje się przez takiego SWD, widać jak mutanty i bandyci się poruszają ale nie reagują na pociski, które do nich ślemy, Same pociski też nie robią im najmniejszej krzywdy, ponieważ są poza zasięgiem A-life; są "offline" (przynajmniej tak mi się wydaje).
Ale zwiększenie zasięgu A-life spowoduje śmierć ważnych dla zadań (czy to głównych, czy pobocznych) NPC-ów.
A na mapie Jupiter jest parę takich fajnych miejscówek, które całkiem zacnie wznoszą się ponad okoliczny teren: cementownia (przy bagnach, w podstawce są tam narzędzia dla Azota), wieża chłodnicza, wieża z Oazą...

+ pytanie jeszcze na koniec: da się zmienić zasięg A-life w środku gry? Pamiętam że chyba się dało przy instalacji Misery, kiedy wybieraliśmy opcjonalne komponenty i ustawienia moda.
Nightwolf
Kot

Dołączenie: 29 Gru 2016, 14:00
Ostatnio był: 08 Gru 2019, 15:27
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości