S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Dziarsky w 27 Cze 2008, 16:03

Infernal napisał(a):Sądząc po zamysłach GSC spotkanie mutanta będzie wyjątkowym zjawiskiem, bo przy takiej ilości NPC to miejsca zabraknie...

I dobrze, niech znajdzie się jedno lub dwa miejsca w grze wyjątkowo mroczne i tajemnicze i tam niech nas zaskoczy co trzeba :). Coś na kształt opuszczonej wioski na terenie Magazynów wojskowych gdzie grasowały Pijawy. Mutanty powinny mieć swoje miejsca a nie grasować gdzie popadnie.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Dołączenie: 18 Lut 2007, 14:58
Ostatnio był: 07 Sie 2017, 08:16
Miejscowość: Gliwice
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Terry w 27 Cze 2008, 16:54

O Boże jak ja nie nawidzę pijawek... tylke razy miały niezłe wejścia u mnie, że nie mogę... pierwszy raz spotkałem pijawkę w Dolinie Mroku w pewnym budynku (wiecie zapewne w jakim). Wtedy nie przestraszyłem się w ogóle. Tą w podziemiach Agropromu wyminąłem. Na pewno jakiś gnojek tam na dole campi... myślałem w podziemiach . Ale kiedyś spotkałem taką jedną w Magazynach... Dobra wpadnę sobie do moich kolegów przy Barierze i se porozwalamy Monolitowców. Przeniosłem się do magazynów i wrauuu.... niczego nie ma i odwracam się i za przeproszeniem wyskoczył mi ten ryj to mało nie rozwaliłem nogą kompa. A przy mózgozwęglaczu to już w ogóle wchodzę dobra pierwszą pijawe pokarałem schodzę i te zasrane schody i korytarz... nie dałem rady. Musiałem kolegę poprosić, aby mi przeszedł :P. Aha i sorry, że nie na temat, ale musiałem to z siebie wydusić xD
Aha i się zgadzam co do tego, aby mutanty łaziły w swoich lokacjach, ponieważ kiedyś tam znów miałem przeżycie z pijawą i to w Kordonie.
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 1

Postprzez Polski zolnierz w 27 Cze 2008, 23:07

Dobra panowie koniec na temat mutantów, ja rzucam zajawe na temat inny. Który jest chyba ważną częścią gry bo ją ciągle widzimy. Mianowicie, weapony? Będą jakieś nowe, bo po screenach nic nie widzę, a w alphe nie grałem.
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Dziarsky w 27 Cze 2008, 23:13

Polski zolnierz napisał(a):Mianowicie, weapony? Będą jakieś nowe, bo po screenach nic nie widzę, a w alphe nie grałem.

W Alphie jest w zasadzie krucho z bronią bo to jedynie mała wykrojona cześć gry.

Z tego co pamiętam, w którymś z wywiadów (być może się mylę, lub źle to odebrałem) autorzy mówili, że nie bawili się w nowe bronie tylko dali możliwość modyfikowania istniejących tak by każdy miał możliwość dostosowania broni do własnych potrzeb.
Stawiam nawet, że znikną Gausy bo nie wiadomo komu by miały towarzyszyć w CS (ewentualnie jakiś kolekcjonerski model).
Oby był Wintorez i wszystko będzie jak trzeba ;).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Polski zolnierz w 28 Cze 2008, 00:58

Znaczy moim zdaniem przydało by się pare nowych broni. Klimatycznych. Mówię o: AK-47, TT Tokarev (wielu ruskich jeszcze tego używa), AWP (chyba tak się pisze- ruska snipka), "pełna wersja/długa" obrzyma. PKM (nie wiem po co :P ?) i inne.Przynajmniej te pare i było by dobrze. Gdyby zlikwidowali Wintoreza to bym ich zabił, choc model moim zdaniem i tak kolba jest trochę...za chuda ?
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez Dziarsky w 28 Cze 2008, 01:19

Polski zolnierz napisał(a):Gdyby zlikwidowali Wintoreza to bym ich zabił, choc model moim zdaniem i tak kolba jest trochę...za chuda ?

Ta tam nigdy na oczy Witoreza nie widziałem (nawet na fotkach w necie nie ma) więc się nie wypowiem, ten z gry jest świetny - zwyczajnie się w tej broni... zakochałem :P.
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Terry w 28 Cze 2008, 10:49

A ja tam nigdy snajperek nie lubiłem :P Celowałem w głowę a tam mi pocisk leci w nogę... xD
Optyki używałem tylko do karabinów NATO bo z rosyjskich/radzieckich nigdy nie umiałem porządnie trafić :P
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Postprzez Dziarsky w 28 Cze 2008, 11:06

Terry napisał(a):A ja tam nigdy snajperek nie lubiłem :P Celowałem w głowę a tam mi pocisk leci w nogę... xD
Optyki używałem tylko do karabinów NATO bo z rosyjskich/radzieckich nigdy nie umiałem porządnie trafić :P

Wintorez ma ciężkie pociski więc miały dosyć dobrze zaznaczoną parabolę - wystarczyło posługiwać się specjalnie po to przygotowanymi poprzeczkami na ekranie celownika :). Nazwijmy to realizmem :).
Aż się boję pomyśleć jak można te broń jeszcze lepiej zmodyfikować? (skoro będzie taka możliwość :) ).

Zmieniając temat.
Jak myślicie, czy wypuszczą jakiś prerelease w postaci dema, mp-beta tak jak to było przy okazji SoC? Nie pamiętam z żadnego z wywiadów by była o tym mowa.
Zakładam, że mp-beta sienie pojawi bo wypuścili to jedynie by pierwszy raz przetestować rozgrywki online. Domyślam, się też, że nie będą chętni do wydania demka bo to w końcu Sequel.
Z drugiej strony mając na uwadze daleko idące usprawnienia mogli by takim demkiem dobrze rozreklamować swój produkt. Nie obraziłbym się :).
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Polski zolnierz w 28 Cze 2008, 13:57

Wintorez jest dosyc popularną bronią w Specnazie. Mi się bardzo podoba, Wół już mniej. Ta broń ma piękny wygląd i jest po prostu skuteczna, szkoda tylko, że ma magazynek 10 naboi. Choc jak znam życie to są już przeróbki z 50 nabojami. Jak widziałem w necie przeróbkę AK-74 który miał rękojeśc i ten przedni uchwyt (też drewniany co jest w oryginale) to był z M4, także znajdą się te wersje 50 nabojowe xP.
Ale dobra koniec offtopu, ja uważam, że skasowanie Gaussa będzie dobrym krokiem. Mi się ani nie podoba ani nie jest użyteczny. Już Groza jest lepsza. Ja osobiscie uważam, że pare broni jest zrobionych...tak trochę nie realistycznie. Mam namyśly, że są wersje używane przez armie a w Zonie są potrzebne małe i skuteczne. Dlatego ja bym zrobił cuś takiego:
G36k (najładniejsza dla mnie wersja) namienic na G36c
Dodał bym PP-19 Bizon (mały i dobry i jeszcze rosyjski, czyli klimat jest)
Beretta, nie czaje jest w plikach można ją dodac, a prawie w ogóle jej w Zonie nie ma.
Dodałbym może SKS, choc nie jestem pewien...
No i takie jak AK-47, AK-47U.
Myśle, że najlepszym przykładem tego o czym mówiłem wyżej jest właśnie H&K G36k...piękna wersja chyba najlepsza...no tak tylko w Zonie to komu chciałoby się zapierdzielac z takim czymś. Nie ma czasu na coś ciężkiego, dlatego o wiele lepsza była by wersja G36c.
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Postprzez Dziarsky w 28 Cze 2008, 14:47

Zmodyfikuje się plecak (bo już wiadomo jak to robić) i można nosić kilka karabinów :). Ja tam lubię nosić bydlaka by choćby kilka razy w grze pozdejmować paru przeciwników z duużej odległości :)
Image
Awatar użytkownika
Dziarsky
Weteran

Postprzez Terry w 28 Cze 2008, 14:52

A mi w Stalkerze zawsze brakowało broni w stylu powtarzalnego Mausera lub Mosina... Wiem, wiem zaraz będziecie mówić, że to rok 2012 i nie ma miejsca na takie bronie, ale jednak każdy używa taką broń jaką lubi. Każda w realu potrafi zabić jednym strzałem... ooo albo mojego ulubionego M1 Garanda...
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Postprzez Polski zolnierz w 28 Cze 2008, 15:08

Masz przecież dodatek który dodaje MG 42, PPSH, TT tokarev. Ja mimo wszystko, bo weapony można przeżyc jak będą te same, to mam nadzieje, że będą pojazdy.
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości