Nitro napisał(a):Gra jest wg. mnie zaje... w swoim czasie przed premierą stalkera próbowałem zrobić coś w stylu tej gry na podstawie OF i setek dodatków, ale jakoś po premierze o niej zapomniałem.

kowek napisał(a):A co do tego Conspiracies to będę musiał poszukać, ale niestety największe w Polsce "fan site of Operation Flashpoint" nie istnieje już chyba... A strona naprawdę w porządku i wydaje mi się, że mod ten tam właśnie był.

Ekipa Codemasters założyła nowy profil na Facebook poświęcony Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. Mają pojawiać się na nim nowe informacje i obrazki.
Dodatkowo, jeżeli licznik fanów profilu osiągnie 100 przed godziną 14 w piątek (18 lipca), zostanie udostępnione nowy, ekskluzywny filmik z gry.
http://www.facebook.com/pages/Operation-Flashpoint-2-Dragon-Rising/18764134796

Fury napisał(a):Mam nadzieję, że drugi flashpoint niczym nie odbiegnie od poprzedniczki, spodziewam się swobody, niecodziennej fabuły i ultra realistycznej rozgrywki? To tyle

- cała wyspa jest wierną kopią jej rzeczywistego odpowiednika, twórcy nie dodali żadnych zmyślonych lokacji,
- zniszczenia na wyspie (domy, obiekty, itp.) dokonane podczas jednej misji są widoczne później przez całą kampanię,
- twórcy stworzyli tak dużą ilość indywidualnych twarzy żołnierzy, że naprawdę trudno będzie spotkać dwóch takich samych w całej grze,
- aby używać jakiejkolwiek broni, trzeba się najpierw zapoznać z jej instrukcją obsługi,
- AI będzie potrafiło dostosować się do działań gracza - może go na przykład obserwować przez długi czas i zaatakować w najmniej spodziewanym momencie,
- gra posiadać będzie 4 tryby rozgrywki wieloosobowej: COOP (obejmujący całą kampanię, lub specjalne misje), DEATHMATCH oraz dwa jeszcze nieznane,
- w głównej kampanii gracz będzie mógł spróbować swoich sił jako dowódca oddziałów piechoty, jednostek specjalnych, czołgu i helikoptera

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 4 gości