Operation Flashpoint

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Postprzez Przemek77 w 27 Maj 2008, 12:52

Nitro napisał(a):Gra jest wg. mnie zaje... w swoim czasie przed premierą stalkera próbowałem zrobić coś w stylu tej gry na podstawie OF i setek dodatków, ale jakoś po premierze o niej zapomniałem.

Kiedyś ściągnąłem dodatek "Chernobyl Mod" - mapa "zony" (dość niedopracowana) i jednostki przypominające stalkerów, również niedopracowane. Misje trzeba było już sobie zrobić samemu.
Istnieje mod do OFP pt "Conspiracies" - podobno bardzo fajny, dzieje się w Zonie i opowiada podobna historię jak w "STALKERZE". Szukajcie w Google, ja mam linki ale jak przed chwilą sprawdziłem już nieaktualne.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 27 Maj 2008, 15:05

Ja również kiedyś dawno temu pobrałem Chernobyl Mod, ale spodobał mi się tylko pod jednym względem- mianowicie to, iż mogłem pochodzić po Prypeci i Czarnobylu bez żadnych doładowań, a przestrzeń była naprawdę ogromna.
A co do tego Conspiracies to będę musiał poszukać, ale niestety największe w Polsce "fan site of Operation Flashpoint" nie istnieje już chyba... A strona naprawdę w porządku i wydaje mi się, że mod ten tam właśnie był.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Przemek77 w 28 Maj 2008, 08:12

kowek napisał(a):A co do tego Conspiracies to będę musiał poszukać, ale niestety największe w Polsce "fan site of Operation Flashpoint" nie istnieje już chyba... A strona naprawdę w porządku i wydaje mi się, że mod ten tam właśnie był.

Mod znajdziesz (chyba) gdzieś tu: http://operationflashpoint.filefront.com/file/_Conspiracies_Deluxe;70140
Ale szykuj się na ponad 800MB ściągania ;) ja dotychczas tego nie zassałem, opinie są skrajne - jedni mówią, że to coś super i w ogóle najlepszy mod do OFP a inni, że to crap straszliwy.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez SaS TrooP w 12 Cze 2008, 19:19

Bo to jest crap straszliwy.
Ja bym zrobił lepszego moda. Z tych 1,5 GB po wypakowaniu twórca modu zrobił... całe 4MB!!! Doprawdy ogromny mod, bo reszta jest zapożyczona, to jedyna liniowa kampania do tej gry, spartaczona na maxa i do tego stalkerzy pochodzący z addonu separatystów czeczeńskich, brak ujednolicenia broni itd.

1/10 w skali znawcy.

Co do Chern Moda, to jest po prostu niedokończony. Kiedyś z kumplem podjęliśmy się dokończenia mapy i zrobienia kampani a la STALKER, ale pomysł upadł, bo miesiąc wcześniej wyszła Genialna ArmA i wszyscy się do niej przenieśli, najlepsi skrypterzy też.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez DeuS w 19 Cze 2008, 17:31

No, no, widzę, że pomimo tego, że Ofp liczy już sobie ponad 7 lat wciąż można znaleźć jej fanów i to nie w najodleglejszych zakamarkach internetu :) .
Czytałem wasze posty dot. Chernobyl Mod i tym podobnych modyfikacji i jestem tym zainteresowany. Muszę koniecznie ściągnąć tego moda i wypróbować go.
Póki co, jeśli macie ochotę pograć na serverze co-op z grupą nam podobnych zapaleńców i fanów Ofp polecam server "[LOL] Funhouse". Do gry na serverze wymagana jest specjalna paczka, zawierająca multum nowych jednostek, map, tekstur i innych. Polecam.
Paczkę można ściągnąć TUTAJ.
Czasami tam zaglądam, bo gra się naprawdę fajnie, nick taki, jak na forum.
Awatar użytkownika
DeuS
Stalker

Dołączenie: 17 Kwi 2008, 17:35
Ostatnio był: 26 Kwi 2009, 17:41
Miejscowość: Merkantylizm - Srerkantylizm!
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez adin w 14 Lip 2008, 10:52

W między czasie pojawił sie drugi trailer z gry:
http://pl.youtube.com/watch?v=8B8Q7qA7AyU
Moim zdaniem jest świetny, w każdym calu.

I beta test:
http://www.gaminator.pl/newsy/zapowiedz ... ising.html
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez KoweK w 15 Lip 2008, 16:11

Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:14
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez adin w 15 Lip 2008, 17:08

To 'zdjęcie' było pokazane razem z serią renderów więc ja bym mówił że to tylko render właśnie a nie screen z gry

Ekipa Codemasters założyła nowy profil na Facebook poświęcony Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. Mają pojawiać się na nim nowe informacje i obrazki.

Dodatkowo, jeżeli licznik fanów profilu osiągnie 100 przed godziną 14 w piątek (18 lipca), zostanie udostępnione nowy, ekskluzywny filmik z gry.

http://www.facebook.com/pages/Operation-Flashpoint-2-Dragon-Rising/18764134796
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Postprzez Fury w 17 Lip 2008, 10:31

Mam nadzieję, że drugi flashpoint niczym nie odbiegnie od poprzedniczki, spodziewam się swobody, niecodziennej fabuły i ultra realistycznej rozgrywki? To tyle ;)
Image
Awatar użytkownika
Fury
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2007, 11:33
Ostatnio był: 17 Lip 2008, 10:35
Miejscowość: near Bydgoszcz
Kozaki: 0

Postprzez Przemek77 w 17 Lip 2008, 10:55

Fury napisał(a):Mam nadzieję, że drugi flashpoint niczym nie odbiegnie od poprzedniczki, spodziewam się swobody, niecodziennej fabuły i ultra realistycznej rozgrywki? To tyle ;)

A ja znając już trochę obecne realia spodziewam się dużej ilości bugów na początku, generalnej dążności ku ułatwieniu (i tym samym odrealnieniu) rozgrywki, mnóstwa fajerwerków graficznych, kosmicznych wymagań sprzętowych i powstania dużej sceny moddingowej jak w przypadku OFP.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez SaS TrooP w 25 Lip 2008, 17:16

Gwarantuje ci że tak nie będzie.

Ja Ci gwarantuję, że z trzecim warnem wylecisz stąd. - M.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez adin w 16 Sie 2008, 23:35

informacje nt. OF2:DR z wystawy i34:

- cała wyspa jest wierną kopią jej rzeczywistego odpowiednika, twórcy nie dodali żadnych zmyślonych lokacji,

- zniszczenia na wyspie (domy, obiekty, itp.) dokonane podczas jednej misji są widoczne później przez całą kampanię,

- twórcy stworzyli tak dużą ilość indywidualnych twarzy żołnierzy, że naprawdę trudno będzie spotkać dwóch takich samych w całej grze,

- aby używać jakiejkolwiek broni, trzeba się najpierw zapoznać z jej instrukcją obsługi,

- AI będzie potrafiło dostosować się do działań gracza - może go na przykład obserwować przez długi czas i zaatakować w najmniej spodziewanym momencie,

- gra posiadać będzie 4 tryby rozgrywki wieloosobowej: COOP (obejmujący całą kampanię, lub specjalne misje), DEATHMATCH oraz dwa jeszcze nieznane,

- w głównej kampanii gracz będzie mógł spróbować swoich sił jako dowódca oddziałów piechoty, jednostek specjalnych, czołgu i helikoptera

+ dwa filmiki, na szczególne uznanie zasługuje pierwszy z nich

animacja strzału czołgu M1A2 Abrams
Wersja WMV (13,6 MB)

Granat odłamkowy M67
Wersja WMV (13,9 MB)
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość