Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez Mibixos w 12 Lip 2008, 03:45

A ja nożem wytłukłem prawie cała wolność i nic ;P
Awatar użytkownika
Mibixos
Stalker

Dołączenie: 26 Cze 2008, 19:12
Ostatnio był: 31 Gru 2008, 20:25
Miejscowość: Zadupie wielkopolskie
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Wilczarz w 12 Lip 2008, 07:43

Ali, podobnie miałem z kontrolerem w magazynach. Zabiłem go, a tu status przyjaciel.

Czyżby znowu wątek miał być zamknięty na jakiś czas? Nic nowego nie wnosicie. - Inf.
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 1

początek

Postprzez Łuki w 13 Lip 2008, 11:36

mi się zdarzyło ze na początku gry zatakowałem wojskowych aby wziaści karabin a potem
zatokowali wioske stalkerów :(
Łuki
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2008, 19:11
Ostatnio był: 13 Lip 2008, 18:21

Postprzez CLEAR SKYline w 13 Lip 2008, 11:43

To nie jest bug, bo po zaatakowaniu ich patrolu wysyłają grupę uderzeniową w kierunku, z którego ich atakowałeś, a tak się składa, że idąc drogą przechodzą koło obozu nawiążą kontakt i przypuszczą atak.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez Ali w 13 Lip 2008, 11:47

ja miałem bug jak dwóch na raz panów wlazło w wir. i krecili sie cały czas lecz nie doszło do rozdarcia ich ciał tylko sie krecili tak przed 10 min potem juz polazłem i miałem to w dupie... ale czasem gra świruje.. jak ciało kolesia lezy np. w rogu pokoju. dosc czesto sie trzesą.
...Znajdują obszar na swoja bazę...chcą sie przedostać do sarkofagu, mówie wam.. a gdy nadejdzie odpowiedni czas powinnismy sie trzymać jak najdalej od nich...
Awatar użytkownika
Ali
Kot

Dołączenie: 10 Lip 2008, 15:02
Ostatnio był: 16 Lip 2008, 14:15

Postprzez bartek360 w 13 Lip 2008, 20:55

Nie używam cheatów ani modów!!!! ale np: nie niszczą mi sie armory!!! zabijam kolesi z wolności albo powinności i nic!! :?: :!: :?: :!:
bartek360
Kot

Dołączenie: 10 Lip 2008, 19:39
Ostatnio był: 13 Lip 2008, 21:37

Postprzez Darth ReX w 13 Lip 2008, 21:09

bartek360 napisał(a):Nie używam cheatów ani modów!!!! ale np: nie niszczą mi sie armory!!! zabijam kolesi z wolności albo powinności i nic!! :?: :!: :?: :!:

A na jakiej wersji grasz?

Closed na 24h. Coraz więcej spamu w wykonaniu coraz ciekawszych osobników. Tylko tak dalej, a temat poleci na dłużej. - Inf.
Sorry...

Nie Ciebie miałem na myśli, tylko panów powyżej. Twojego posta użyłem, gdyż był ostatni. ;) - Inf.
Ostatnio edytowany przez Darth ReX 16 Lip 2008, 22:21, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez JOPJ w 16 Lip 2008, 21:15

hmmm... A mieliście takiego buga, z którym ja się obecnie borykam?

Otóż moja wersja lubi wywalać tekstury w kosmos. Po prostu. Gość zamiast np. twarzy ma słup o kolorze skóry sięgający hen hen, za horyzont. Jest to o tyle upierdliwe, że np. potrafi tak zrobić z podłogą i nie moge zejść do jakiegoś podziemia etc. bo po prostu nie widze schodów (!).
Czasem nie mogę znaleźć gościa, bo tekstury na nim tak się rozwaliły, że 5 metrów od niego traci się możliwosć zobaczenia czegokolwiek.

Najgorzej jest jak wywali mi się tekstura a broni- wtedy nie widać nic.
Gdy zainstalowałem patcha 1.0004 było OK. Wczoraj. Dzisiaj grałem na tym samym patchu i gra cały czas wywala tekstury :mad: .
Co ciekawe, gdy zapiszę stan gry i wczytam ponownie, wywala tekstury, ale z reguły inne.

Reinstalowałem, ponownie instalowałem patcha- nic nie pomaga.

Miał ktoś coś takiego?
-Pomożecie? /Pomożemy!/ :P
Zbiórka oryginalnych gier dla ubogich (znaczy sie dla mnie). Proszę pisac na PW.
Tresuję mutanty! (Nie) tanio!
Awatar użytkownika
JOPJ
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2007, 18:23
Ostatnio był: 18 Lip 2008, 10:27
Miejscowość: Starogard Gd.

Postprzez Darth ReX w 16 Lip 2008, 22:16

Ja miałem kiedyś taki zonk, że postawiłem samochód przy posterunku powinności na wysypisku. Po czym udałem się do baru. Potem chciałem pojechać do kordonu, więc przychodzę, wsiadam w samochód, odpalam silnik ruszam z miejsca i... Zostawiłem drzwi i klapę bagażnika. Przy czym drzwi stały na ziemi. STAŁY, nie leżały, jak klapa bagażnika. :|
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez CLEAR SKYline w 16 Lip 2008, 22:36

Samochody zwykle gubią większość elementów karoserii po powrocie na mapę i próbie odpalenia. Może to bć spowodowane złym respawnem pojazdu i szarpnięciem przy próbie ruszenia. Jeżeli pojazd jest zespawnowany nad powierzchnią, to w momencie, gdy go zauważamy, spada z niewielkiej wysokości (częsta sytuacja w spawnowanym na szybko GTA SA). Jeżeli zespawnuje się niżej niż powierzchnia ziemi i ją przecina (jak trzęsące się zwłoki), czujemy szarpnięcie i pojazd wraca na drogę. Błędy (a raczej nieścisłości) przy ponownym spawnie są częste np. ciało odwrócone w inną stronę po ponownym załadowaniu mapy.

@ JOPJ
Nie do końca mogę wyobrazić sobie Twój problem, ale pamiętam, że w alfie CS textury kombinezonów były źle nałożone na model i stalkerzy wyglądali jakby leżeli. Broń na swoim miejscu, ale jakby leżeli, a tors wyglądał jak namiot:
Image
Albo też coś takiego:
Image
Wklej screena swojego problemu. Może on coś więcej powie.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez JOPJ w 16 Lip 2008, 23:03

Screeny wkleję już jutro. Bliżej jednak mojej sytuacji do tego screena z leżącymi stalkerami. Widzę coś podobnego.

Wyobraźcie sobie, ze słyszycie nad sobą helikoptery, patrzycie w górę a tam ZONK! Leci coś a'la Róża Pustyni (taki minerał) i ma kolor metalu. :D Czymś takim raczy mnie S.T.A.L.K.E.R. co chwila...

P.S. Jakby co- oczywiście mam oryginała.

- - -

No niestety screena na razie nie wklęję, bo muszę dorwać aparat (przez print screen mi nie działa :| ).
Ale wyobraźcie sobie coś takiego: Widzicie idących ludzi, bandytów. Jednemu z nich wyrastają trójkąty z nóg i jako płaska powierzchnia wesoło podążają w ślad za jego krokami. Drugiemu takich trójkątów (czy innych wielokątów) się namnożyło do tego stopnia, że nie można do niego strzelić (bo go nie widać) dopóki on nie wypali pierwszy.
Dzisiaj także elementy otoczenia przybrały koloru wściekle zielonego (brama, drzewo, słup etc.). :|
Aktualizowałem już sterowniki, ściągałem chyba wszystko co ma jakikolwiek związek z grafiką i nic.

Dodam że najczęściej (90 % przypadków) wywalają się tekstury postaci (tj. stalkerów, mutantów itd.)

Po raz pierwszy i ostatni walisz posta pod postem. Edytuj! -C17

http://www.poseidon.as.ro/1a.jpg
Znalazłem coś takiego. Tyle że u mnie te "rozmazańce" wychodzą z postaci i zawsze kilka naraz. W ogóle to w Sieci nie spotkałem się z takim problemem i zaczynam się zastanawiać czy to nie przypadkiem wina kopii.
Czy "zassanie" z Internetu stalkera, w momencie kiedy mam oryginał, jest piractwem? Tak żeby sprawdzić czy to wina kopii czy mojego komputera.
Zbiórka oryginalnych gier dla ubogich (znaczy sie dla mnie). Proszę pisac na PW.
Tresuję mutanty! (Nie) tanio!
Awatar użytkownika
JOPJ
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2007, 18:23
Ostatnio był: 18 Lip 2008, 10:27
Miejscowość: Starogard Gd.

Postprzez Elektryk w 18 Lip 2008, 11:13

Ja też znalazłem buga. Bardzo dziwny ale mogli go zobaczyć tylko ci co lubią się szwędać po Zonie. Chodzi bowiem o Prypeć którą większość graczy po prostu przebiega. Tam jest taki plac na którym lezy przewrócony pomnik Lenina. Są tam oprócz tego takie dziury na długości całego placu połączone tunelem. Najciekawsza jest jednak dziura po lewej patrząc od elektrowni. Jeśli się tam wejdzie powoli i odpowiednio ustawi kamerę można zobaczyć jak z ścian dziury wychodzą nowe tekstury tworzące coś jakby metalową szopę wychodzącą jednym rogiem spod ziemi. Wystarczy jednak lekko poruszyć kamerą a wszystko znika!
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości