S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - temat ogólny

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Postprzez Thorgar w 05 Sie 2008, 18:08

Terry napisał(a):Według mnie przewodnicy, przydaliby się w takich sytuacjach jak trzeba by było przez całą mapę maszerować do kolesia, aby powiedział Ci kilka zdań i trzeba wracać skąd się wyruszyło. Albo jak się zdarzy takie coś, że trzeba pójść przez całą mapę do szefa, który da Ci zadanie, które wykonać trzeba w miejscu gdzie się wyruszyło. W takich sytuacjach taka szybka podróż by się przydała... A wykrywacze artefaktów to może będzie fajna rzecz... Ale też tak z resztą jak się nie podoba to wcale nie musisz tego używać...

O wiele bardziej realistycznie to wygląda jak sie nie widzi tego potencjalnego niebezpieczeństwa :) tylko słychać ten ruch powietrza a potem można oglądać swoje ciało bardzo groteskowo rozszczepiane w anomalii :)
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Dołączenie: 30 Lip 2008, 11:19
Ostatnio był: 16 Cze 2012, 13:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez HollowVooDoo w 05 Sie 2008, 18:47

Szybkie podróże to nie wypał, na samym początku myślałem że to fajnie, będzie można olać te bieganie i poprostu dać się ponieść przewodnikowi. Teraz mysle że to największy błąd, mam nadzieję że nie będzie to takie natrętne, że w każdej lokacji stać będzie koleś który nas grzecznie poprowadzi, jeśli tak będzie... poderżne mu gardło.
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez Thorgar w 05 Sie 2008, 18:57

HollowVooDoo napisał(a):Szybkie podróże to nie wypał, na samym początku myślałem że to fajnie, będzie można olać te bieganie i poprostu dać się ponieść przewodnikowi. Teraz mysle że to największy błąd, mam nadzieję że nie będzie to takie natrętne, że w każdej lokacji stać będzie koleś który nas grzecznie poprowadzi, jeśli tak będzie... poderżne mu gardło.

Za to mnie irytuje jak przy przejściu od Elektrowni atomowej do na przkład baru muszę czekać parę minut zanim w ogóle wejdę na mapę nie licząc czasu jaki mi schodzi na przebycie jej.
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Postprzez Sejtan w 05 Sie 2008, 18:57

Nowe info o EK
Wobec ogromnego zainteresowania, z jakim spotkała się limitowana Edycja Kolekcjonerska gry Stalker: Czyste Niebo, firma CD Projekt zdecydowała się na dystrybucję kolejnych 199 egzemplarzy tego wydania. Dostępne one będą w najlepszych sklepach z grami.

Warto zaznaczyć, że dodatkowe wydanie jest uboższe o jeden element, który dostępny był w pierwotnej edycji wyłącznie w sklepie gram.pl. Chodzi mianowicie o unikatową, benzynową zapalniczkę z logiem gry
Sejtan
Stalker

Dołączenie: 11 Lip 2007, 12:03
Ostatnio był: 02 Wrz 2008, 21:32

Postprzez HollowVooDoo w 05 Sie 2008, 19:08

Za to mnie irytuje jak przy przejściu od Elektrowni atomowej do na przkład baru muszę czekać parę minut zanim w ogóle wejdę na mapę nie licząc czasu jaki mi schodzi na przebycie jej.

To już kwestia komputera na jakim grasz, mój jak sie rozgrzeje to nie zajmuje to dużo czasu, bynajmniej nie są takie wiedźminowskie 10 minutowe loadingi.

Warto zaznaczyć, że dodatkowe wydanie jest uboższe o jeden element, który dostępny był w pierwotnej edycji wyłącznie w sklepie gram.pl. Chodzi mianowicie o unikatową, benzynową zapalniczkę z logiem gry

No prosze nie kupilem EK, bo jak spojrzałem na rosyjską edycje to sie załamałem. A nawet nie wiedziałem ze zapalanke dodali, teraz to i tak pies srał bo zamówiłem zwykłą edycję za 75zł.
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez Terry w 05 Sie 2008, 19:09

HollowVooDoo napisał(a):Szybkie podróże to nie wypał, na samym początku myślałem że to fajnie, będzie można olać te bieganie i poprostu dać się ponieść przewodnikowi. Teraz mysle że to największy błąd, mam nadzieję że nie będzie to takie natrętne, że w każdej lokacji stać będzie koleś który nas grzecznie poprowadzi, jeśli tak będzie... poderżne mu gardło.

Eh... Chyba lepiej mieć więcej niż mniej? Tak to Ci, którym nie chce się biegać będą mogli sobie z tego korzystać, a Ci którzy tego nie chcą mogą sobie ich zabijać, olewać, okradać i tak dalej... Proste i logiczne. Może nawet jak będziecie zmęczeni tym bieganiem skorzystacie z ich usług, kto wie?
Ostatnio edytowany przez Terry, 05 Sie 2008, 19:15, edytowano w sumie 1 raz
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1

Postprzez bufi w 05 Sie 2008, 19:13

HollowVooDoo napisał(a):No prosze nie kupilem EK, bo jak spojrzałem na rosyjską edycje to sie załamałem. A nawet nie wiedziałem ze zapalanke dodali, teraz to i tak pies srał bo zamówiłem zwykłą edycję za 75zł.

No właśnie też mnie to dziwi. Przecież nic o tej zapalarce nie pisali
wcześniej. Znaczy, miało jej nie być. A tu takie buty?

A tak btw. to zapłaciłem za Czyste Niebo 69.90pln.
Bonus za zarejestrowanie Cienia Czarnobyla :D

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Postprzez Wilczarz w 05 Sie 2008, 22:23

Fajnie byłoby jeśli anomalie byłyby takie jak w filmie Stalker- niewidoczne i bardzo niebezpieczne.
"To have accuracy and agility
In a battle
Keep your rifle, soldier
as you keep your life"
Awatar użytkownika
Wilczarz
Stalker

Dołączenie: 21 Maj 2008, 22:13
Ostatnio był: 29 Kwi 2015, 08:39
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez bufi w 05 Sie 2008, 22:35

Wilczarz napisał(a):Fajnie byłoby jeśli anomalie byłyby takie jak w filmie Stalker- niewidoczne i bardzo niebezpieczne.

Niewidoczne są z pewnością. Było to widać na demo gameplaya.
Wykrywasz je rzucając śrubą i chyba będą jakieś detektory/czujniki.
Czy niebezpieczne to nie wiem, ale przecież już w SoC do bezpiecznych nie należą.

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Postprzez Thorgar w 06 Sie 2008, 09:39

bufi napisał(a):
Wilczarz napisał(a):Fajnie byłoby jeśli anomalie byłyby takie jak w filmie Stalker- niewidoczne i bardzo niebezpieczne.

Niewidoczne są z pewnością. Było to widać na demo gameplaya.
Wykrywasz je rzucając śrubą i chyba będą jakieś detektory/czujniki.
Czy niebezpieczne to nie wiem, ale przecież już w SoC do bezpiecznych nie należą.

Pozdrawiam

ile razy sie tak ciekawie złożyło że cofając się przed ostrzałem lub jakimiś zwierzaczkami wpadałem w cokolwiek... niemiłe :)
Image
Awatar użytkownika
Thorgar
Stalker

Postprzez Elektryk w 06 Sie 2008, 11:03

Ale te anomalie z Soch'a są mało niebezpieczne. Oczywiście trochę życia biorą ale tylko jednorazowa bo zdąży się uciec. Z wyjątkiem takiej jednaj na zachód od wysypiska :/ Z niej nigdy nie udało mi się uciec.
Image
Awatar użytkownika
Elektryk
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lut 2008, 14:50
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 18:05
Miejscowość: Ravenholm
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 2

Postprzez Terry w 06 Sie 2008, 11:43

Eh w SoC moim utrapieniem było elektro i spalnik... one zawsze w jakichś fajnych tunelach, albo gdzieś były, więc nie można było sobie spokojnie pozwiedzać. No, ale w końcu o to chodzi w tych anomaliach... A ta anomalia na zachodzie wysypiska to karuzela... za nią jest mnóstwo kotletów, ale nigdy nie udało mi się ich zdobyć. Żeby nie wiem jakie akrobacje wydziwiał to zawsze mnie wciągnie...

Spalnik? Chyba Spalacz. Spalnik to po rusku śpiwór (chyba). -C17

Oh... sorry przejęzyczyłem się :P Dzięki Cristo, że mnie poprawiłeś :D

Spoksik. XD -C17
Ostatnio edytowany przez Terry, 06 Sie 2008, 11:57, edytowano w sumie 1 raz
Image
"Nasi tak zwani przywódcy zniszczyli naszą kulturę...gospodarkę...
nasz honor! Oni zrujnowali nasz kraj więc my zrujnujemy ich!"
Awatar użytkownika
Terry
Stalker

Dołączenie: 14 Cze 2008, 20:18
Ostatnio był: 21 Maj 2009, 17:55
Miejscowość: Legionowo
Frakcja: Bandyci

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości