zbierasz na bagnach wszystkie arty z czego może 2 są przydatne, w kordonie masz 3 trampoliny

Idziesz do wojska robisz zadymkę i masz trochę szmelcu na sprzedasz i jakiś gun

Zanosisz to do skrytki w bazie stalkerów. Wykonujesz zadania dla waleriana i zbierasz ak i zanosisz do skrytki, jak wykonasz wszystkie zadanka to przyłączasz się do stalkerów. Tu już masz pancerz czystego nieba i detektor od waleriana, bierzesz złom ze skrytek i sprzedajesz u handlarza. Za tą kasę i kasę z artów plus dużo kasy za zadanka na bagnach i kordonie kupujesz seve za marne 18k i robisz upgrade jakiejś broni ( ja miałem ak długie, luneta z bagien ). Nie zapominając że pewnie znajdziesz parę wintarów od stalkerów co zginęli z przyczyn naturalnych lub im dopomogłeś

Wchodząc na wysypisko masz już dobry sprzęt, jedynie zbierasz giwery, arty, robisz zadanie główne i może poboczne. W dolinie mroku zbierasz arty. Na zadaniach głównych można się obłowić, 2 posterunki z zabitym gośćmi z wolności i full trs 301 i amunicji + bajery jak lunety i tłumiki. Zniszczenie tunelu to pewnie 20 trupów z trs

zbierasz sprzęt idziesz do przewodnika i jesteś w bazie wolności czysty zysk

jak chcesz większy to lecisz do kordonu oni dają 2x tyle a cena w jedna stronę mniejsza niż 1500 ru.
I tu z tego hajsu pewnie masz tyle ze możesz upgradować seva i trs plus pistolecik zanim pójdziesz po pda kła na wysypisko bo inaczej tracisz cała kasę. Ja od tego punktu to już jestem ustawiony, mam wintara , trs, kore, seva wszystko na maks upgradowane, sporo amunicji i jakieś 50k kaski. W pda pisze ze zdobyłem na razie 300k ru, a dopiero pierwszy raz spotkałem leśnika.