może lepiej byłoby zacząć produkować licencyjnie jakąś zagraniczną sprawdzoną konstrukcję

Ak472 napisał(a):Polska armia planuje obecnie zakup licencji na klon karabinku colta m-4 , prawdopodobnie będzie to m-15 buchmastera , lub M-5 Colt Of Canada , w sumie , colt to dobra broń , lekka, niezawodna , sprawdzona , a kałąsz , no cóż , jedna z najlepszych broni 20 wieku , ale nie sprawdzi się na dzisiejszym polu bitwy ...Co do g-36 , używają go nasi zandrami9tzw. ta specjalna kompania z warszawy)

Ak472 napisał(a):M-16a3 , jest dalej dobrą konstrukcją , celniejsza od ak , chodż a2 ma ogranicznik serii ...Pierwszy M-16 był szybkostrzelniejszy niż ak , a3 ponadto , jest niezłe wykonany , i ma podobna wytrzymałość co starsze kałasze ,
Ak472 napisał(a):kaliber 5,56 ma lepsza donośność niż 7,62
Ak472 napisał(a):do tego m-16 posiada szynę picatiny , dzięki czemu można dołączyć parę ciekawych rzeczy ..
Ak472 napisał(a):Karabinki w układzie bezkolbowym , nadają się do trzymania w wozach opancerzonych , a co do kolb ,
Ak472 napisał(a): kolba akms jest bardzo niewygodna , wiem bo miałem okazję postrzelać , m-16 nie używałem , ale ona ma lepiej wyprofilowaną kolbę.

Powróć do Pytania i odpowiedzi
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość