Dimitri napisał(a):"
Nie ma takich kompów jeszcze... chyba że kosztem grafiki udało by się im to jakoś uciągnąć.
pozdrawiam
Dimitri napisał(a):"Zmieniły się również główne założenia gry. Ponoć GSC zrezygnowało z wczytywania kolejnych leveli na rzecz otwartego świata, ładującego się w czasie rzeczywistym.<...>"
Jestem ciekaw jaki komp to uciągnie ^^
Dimitri napisał(a):Jestem ciekaw jaki komp to uciągnie ^^
(...)
Nie ma takich kompów jeszcze... chyba że kosztem grafiki udało by się im to jakoś uciągnąć.
BelegPz napisał(a):Dimitri napisał(a):"Zmieniły się również główne założenia gry. Ponoć GSC zrezygnowało z wczytywania kolejnych leveli na rzecz otwartego świata, ładującego się w czasie rzeczywistym.<...>"
Jestem ciekaw jaki komp to uciągnie ^^
Może twórcy zastosują taki sposób jak w G3 czyli szczegółowość tekstur, kiedy jesteśmy np 30 metrów od obiektu tekstura jest bardzo szczegółowa a kiedy obiekt jest 300 metrów od nas widzimy tylko kwadrat na horyzoncie.
Dimitri napisał(a):Emulator nie emulator, jednak zasada jest podoba jak chociażby w obu stalkerach - range distance przy dużej ilości obiektów, jest tak? ^^
Dimitri napisał(a):4 procki i 2 karty graficzne, przypomnę że to jest wyśmiewczy żart krążący na temat GTA IV na PC ^^
Zaś do gry na high to zapewniam Ci że nie ma kompów które by to uciągnęły w szczególności z patchem wydanym przez Rockstar Games do "optymalizacji" jakości grafiki.
Dimitri napisał(a):"<...>i jeden procesor"
Intel Core 2 Duo 1.8Ghz to minimalne wymaganie w stosunku do procka
Czyli jak mniemam dwurdzeniowy a nie jedno LOL
Dimitri napisał(a):A bardziej mi chodziło o odświeżanie obiektów względem odległości. Co innego jest odświeżać obiekty złożone z 6 faców bądź 8 poly niż na dzień dobry z 20 (bądź więcej). heh no chyba że jeden krzaczek w bardzo dużej odległości byłby bitmapą na przeźroczystości wklejony w 4 poly obiekt.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości