I powiadam raz jeszcze- nie bądźmy aż tak pewni swoich teorii, Microtusie, bo nie wiesz, jak w przyszłości co się zachowa.

Microtus napisał(a):Nie do końca skumaliście o co mi chodzi. Generalnie niebezpieczeństwo z SI jest na tyle duże, że nikt nie dał by jej możliwości produkowania. Tj. byłby to komputer odcięty od wszystkiego w tym sieci i wszelkich urządzeń którymi mógłby sterować. Powiedzcie jak miałby się rozbudować?
Ja skumałem i powiedziałęm swóją opinię. O rozbudowywaniu (samodzielnym) nic nie mówiłem. Bo czy jesteśmy pewni, że tak się stanie, że odetniemy AI od świata zewnętrznego? Raczej nie... Komuś zawsze coś może odbić.
Możemy zawsze założyć, że ludzie postąpili by tak jak mówiłeś - z wielką dozą ostrożności. Jednak po pewnym czasie patrzą "E! To wspaniałe odkrycie! Jakie porzyteczne. I do tego posłuszne swoim stwórcom! Nie zbuntuje się.) Take stwierdzenie mogłoby paść po wielu latach. Więc AI zaczyna być urzywane w innych sektorach itd. A pózniej to tylko modlić się nam pozostało, bo nie wiemy czy SI nie spróbuje zaprowadzić swojego porządku...
To są tylko takie moje obawy... Kto wie co kiedyś będzie... kto wie...Microtus napisał(a):A jeżeli ktoś dałby temu komputerowi dostęp do sieci i technologii mogłoby być rzeczywiście nieciekawie.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości