Co zmienilibyście w S.T.A.L.K.E.R.'ze?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Co zmienilibyście w Stalkerze?

Postprzez Kimiko w 07 Sty 2010, 15:15

Ja... hmm... dodała więcej frakcji, nie za wiele, ale ciut więcej. Prócz tego, może te wojny między frakcjami, też bym poprawiła. I to wszystko. Cała reszta jest w porządku :).
"Żadna część państwa nie korzysta z przedłużającej się wojny. W wojnie niech twoim celem będzie zwycięstwo a nie długa kampania"
Awatar użytkownika
Kimiko
Kot

Dołączenie: 23 Gru 2009, 13:12
Ostatnio była: 19 Mar 2010, 15:32
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Adriano47 w 07 Sty 2010, 15:44

Multi bym zmienił gram już prawie rok a ciągle mnie gryzie to że na przeciw siebie stają wolność i najemnicy.Broń nie jest odwzorowana zgodnie z rzeczywistością i chciałbym drugą klamkę do łapy i celownik przeziernikowy i jakiś system antycheaterski oficjalny a nie jak sobie zrobisz to masz.Większe wsparcie gsc dla klanów nie mamy żadnego.Większe urozmaicenie rozgrywki choć odrobinę i do tego więcej map tak grywalnych jak remiza lista jest długa i wiem że narzekam ale spodziewałem się więcej po panach z gsc.
Awatar użytkownika
Adriano47
Kot

Dołączenie: 16 Paź 2009, 18:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 00:11
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 0

Postprzez StalkerCiastek w 07 Sty 2010, 15:54

Wszystko. Ja bym wywalił "Wojny Frakcji", dodał więcej nowych terenów i mutantów. W ogóle WIĘCEJ mutantów. W zonie łatwiej spotkac oddział kozaków wyposażonych w Egzo i RP-74 niż stado pijaw większe od dwóch osobników. No i te idiotyczne emisje. Czemu gra mnie zmusza, żebym biegł tam gdzie ona chce? Czyli jeden domek zapewnia schronienie, a drugi identyczny nie? Dodałbym bardziej rozbudowane misje poboczne i więcej klimatu. To wszystko.

Jak mogłem zapomniec? Zmienic zakończenie! Ja w Elektrowni siedzie maks 2 minuty. Zabijam Striełoka nim dobiegnie do pierwszego teleportu. Dalej i tak nie ma nic ciekawego. W końcowej scenie (nie filmiku) jeszcze nie słychac co mówi lektor. No i sam filmik. Nic ciekawego. Nie da się już przebic "jedynki". Może w Stalker 2, ale nie w addonie/addonach (swoją drogą - ciekawe ile ich jeszcze wypuszczą).
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez WodZu w 11 Sty 2010, 22:58

Ja bym chciał na złość co niektórym ulepszyć wojny frakcji. Zrobić coś na wzór przejmowania kontroli nad strefą. Coś na wzór dzielnic w GTA:SA
Już niedługo: FEAR 3
Awatar użytkownika
WodZu
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2009, 23:58
Ostatnio był: 13 Gru 2011, 19:55
Miejscowość: Polska stolica parowozów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 4

Postprzez Kaniek w 12 Sty 2010, 18:12

Moim zdaniem powinna być poprawiona celność broni, np. gdy przykładam zwykłego nieuszkodzonego kałacha do policzka i strzelam to pocisk leci nie tam gdzie wskazują przyrządy celownicze. :( :(
Kaniek
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2009, 11:25
Ostatnio był: 17 Lut 2019, 10:42
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 4

Postprzez Adriano47 w 12 Sty 2010, 18:42

Kaniek napisał(a):Moim zdaniem powinna być poprawiona celność broni, np. gdy przykładam zwykłego nieuszkodzonego kałacha do policzka i strzelam to pocisk leci nie tam gdzie wskazują przyrządy celownicze. :( :(

To sobie z kałacha postrzelaj w realu to się dowiesz dlaczego.Zachowanie broni podczas strzału to jedna z lepiej dopracowanych rzeczy w tej grze.

Za ten post Adriano47 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative BlackWolf.
Awatar użytkownika
Adriano47
Kot

Dołączenie: 16 Paź 2009, 18:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 00:11
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez JONYK w 13 Sty 2010, 18:41

Dodałbym poza wyżej wymiennymi poprawkami nowe bronie i pancerze - w końcu obecne meni sprzętu prawie (bo może ktoś zauważył nowe bronie - ale ja nie) się nie zmieniło od 2006 roku . A nie jest to chyba aż tak wielka praca skoro fascynaci są w stanie ja wykonać za darmo - a oni w końcu biorą za to pieniądze . No i brakuje mi bardzo kontaktów w PDA .
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Kozaki: 17

Postprzez Cichy w 13 Sty 2010, 20:45

Zmienił bym wojny frakcji ,dodał bym ze 2-3 nowe mutanty ,dodał nowe kombinezony , więcej broni ,więcej kluczowych postaci ,tryb freeplay , zapotrzebowanie snu (tak jak jedzenia ),więcej frakcji i może większy teren
Awatar użytkownika
Cichy
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2009, 16:07
Ostatnio był: 24 Gru 2011, 16:30
Ulubiona broń: --

Postprzez G36 w 29 Sty 2010, 23:52

Dodałbym kobiety. Przecież kobieta też może być stalkerem, bo czemu nie. Zmieniłbym też funkcjonowanie schowków, a mianowicie niepotrzebne by było jego odkrycie aby wziąć zawartość. W CS dodałbym również możliwość spania. Celownik laserowy jako ulepszenie też by nie zaszkodził. Chciałbym też mieć możliwość postrzelania z innej broni niż palna np. kusza. Więcej zmian nie przychodzi mi do głowy, ale na pewno jeszcze trochę by się znalazło.
-Nienormalny!
-A co ta znaczy być 'Normalnym'?!

G36
Wygnany z Zony

Dołączenie: 13 Sty 2010, 22:25
Ostatnio był: 09 Wrz 2011, 18:12
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Wiewiórka69 w 30 Sty 2010, 17:19

Ja bym zmienił albo dodał takie rzeczy:
1:Zdecydowanie wojna frakcji, bo to co się dzieje w czystym to po prostu obłęd... ja przejmuję placówkę a stalkerzy nawet nie raczą przyjść i ją zabezpieczyć..ja planował bym zrobić przejmowanie danych obszarów.
2:Więcej broni i kombinezonów, nowe mutanty (tak z 3), i wiele więcej szczegółów, no i z dwa nowe obszary.
3:Lepsze zapoznanie się z frakcją renegaci, dołączenie do nich i wykonywanie misji, coś na wzór bandytów.
4:Inny główny bohater bo ten co jest to mi się jakoś nie podoba...

To tyle, większość rzeczy już zostawił bym w spokoju...

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez sola sideris w 31 Sty 2010, 12:16

Gracz Pojedynczy:
- ogólny reskin wszystkiego, nowe dźwięki, pogoda (grafika ze Stalker Complete 2009 albo podobne cuś :P)
- nowe animacje (np. po trafinieu w nogę stalker kuleje, bardziej widoczne zmiany po strzale w twarz itp.
- tryp TPP w stopniu dopracowanym
- nowe mutanty, mroczniejszy klimat, wszechobecne promieniowanie
- sen, głód to już standard, ja dorzuciłbym pragnienie osobno (woda, napoje itp.)
- albo konkretna fabuła z przyzwoitym końcem albo tylko całkiem dopracowany freeplay (znalazłeś się w Zonie i.... róbta co chceta)
- Arsenal Mod plus jeszcze więcej broni
- masa nowych przedmiotów, artefaktów, kombinezonów, zróżnicowana żywnosć, napoje, gadżety, więcej rodzajów detektorów
- dopracowane statystyki broni

Dużo z tych rzeczy miałoby przełożenie na multiplayera.

PS. Stalkerki w Zonie? To jest męski świat....

Multi: (ogólnie więcej realizmu)
- wolnośc vs. powinność !
- nowe skórki stalkerów do wyboru (w Cieniu były lepsze....)
- trochę więcej realizmu (poruszanie się, skok)
- lepsza kombinacja kamizelek do wybóru, nie tylko seva, bułat i egzo.
- kombinezony nie powinny być chwilową tarczą która się zużywa po 3-4 trafieniach (sic! realizm)
- latarki, noktowizory, wszystko do wyboru
- Natychmiastowa eliminacja cheaterów !

plus to co napisał Adriano:

Adriano47 napisał(a):Multi bym zmienił gram już prawie rok a ciągle mnie gryzie to że na przeciw siebie stają wolność i najemnicy.Broń nie jest odwzorowana zgodnie z rzeczywistością i chciałbym drugą klamkę do łapy i celownik przeziernikowy i jakiś system antycheaterski oficjalny a nie jak sobie zrobisz to masz.Większe wsparcie gsc dla klanów nie mamy żadnego.Większe urozmaicenie rozgrywki choć odrobinę i do tego więcej map tak grywalnych jak remiza lista jest długa i wiem że narzekam ale spodziewałem się więcej po panach z gsc.

Prawda jest tak, że na takie zmiany nie ma co liczyć prędko.
W ogóle w multi aż się prosiło żeby zrobić wolność kontra powinność. Cheaterzy....zmora, GSC olewa ten problem. Dodałbym do tego co napisałeś jeszcze ze 3 mapy taktyczne takie jak podziemia agropromu, bardziej ambitniejsze.
не скроешься враг монолита
Awatar użytkownika
sola sideris
Kot

Dołączenie: 19 Paź 2009, 12:12
Ostatnio był: 22 Wrz 2013, 18:02
Miejscowość: Czerwony Las
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Wesker w 31 Sty 2010, 19:28

Co bym zmienił w Stalkerze...
- Wygląd Zony, a dokładniej kolory. Chciałbym, żeby świat był bardziej ponury, szarawy. Zmieniłbym też nieco pogodę- dni byłyby krótkie, bure i ponure, a noce długie, ciemne i straszniejsze.
- Wojna frakcji. Nie wyrzuciłbym jej, raczej zminimalizował jej znaczenie. Chcesz- bierzesz, udział, nie chcesz- to nie.
Nie chcę, żeby- tak jak w CS- wojna frakcji była jedynym sposobem na zdobycie dobrej broni.
- Broń. Więcej, ale bez przesady- Arsenal to aż nadto. Chciałbym, żeby była nieco bardziej realistyczna- strzelanie z ,,fabrycznego" kałacha nawet na 50 metrów to koszmar, za to po tuningu robi się z niego snajperka. Ulepszenia powinny być raczej jako opcjonalne, ale przydatne dodatki (zdaje się, że coś takiego jest w OGSM). Broń powinna też być droższa- po kilkadziesiąt tysięcy rubli. AK jak AK- ale np. Groza, czy karabiny (i amunicja!) natowskie powinny kosztować krocie, w końcu są szmuglowane z zachodu!
- Zadania. Bardziej rozbudowane, nie tylko ,,idź tam, zabij tego" (który zresztą stoi zwykle jak kołek w jednym miejscu, ograniczony do maksimum smart terrainem, więc jeżeli już taki quest- to niech ten kolo przynajmniej wędruje po Zonie, niech ma jakieś ścieżki, po których łazi i na których można urządzić na niego pułapkę), czy ,,przynieś mi to" (co niemal zawsze jest gdzieś w niepilnowanym miejscu- niech dotarcie do celu wymaga trochę kombinowania, lub chociaż walki!)
- A-life. ,,Wędrowność" stalkerów, niech chodzą sobie po strefie, szukają artefaktów, przechodzą między obszarami. Muszą jeść, muszą spać, umieją używać apteczek i bandaży.
- AI. Mniejsza celność przy rzucaniu granatami, większa przy strzelaniu (zależnie od broni, Makarow to nie SWD).
Broń definiowałaby też zachowanie- snajper, czy strzelec wyborowy poruszałby się ostrożniej, strzelał z rzadka i celnie z dużej odległości, zaś taki np. ,,empepiątkarz" był ruchliwy, biegał od osłony do osłony i walił, na ile broń pozwala. Zachowanie byłoby też inne w zależności od rangi- wiadomo, co ekspert, to nie kot.
- Mapy. Większe obszary (np. w stylu Zatonu z Zewu Prypeci) i większa ich ilość. Południe Zony obrobiliśmy już do bólu, ale Strefa to też północ, zachód wschód...
- Oczywiście fabuła. Widziałem kiedyś na forum pomysł, w którym ludzie żyli przeważnie w podziemiach, zaś na zewnątrz wychodzili nieliczni (i nie zawsze wracali). Główne skupiska to Bar, baza w Magazynach Wojskowych,
X18 i X16 (trochę falloutowo). Ciekawy pomysł, przypadł mi do gustu.

No, wystarczy na ,,drobny" początek. Aha, od razu mówię, że nie grałem w Zew Prypeci, a tam mogą być zawarte niektóre z tych pobożnych życzeń. No i część tego, co wymieniłem można znaleźć w modach.
Awatar użytkownika
Wesker
Stalker

Dołączenie: 16 Sty 2009, 14:17
Ostatnio był: 06 Lis 2022, 20:15
Miejscowość: Tam, gdzie wrony zawracają
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości