Anomalia Umysłu

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Anomalia Umysłu

Postprzez STA1KERpl w 06 Lut 2010, 02:06

Ale jak on mógł się nie dotlenić spacerując po dworze? Czytanie ze zrozumieniem...

Do posta niżej: sranie w banie...
Ostatnio edytowany przez STA1KERpl, 06 Lut 2010, 14:09, edytowano w sumie 1 raz
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez Miczkos w 06 Lut 2010, 11:01

Zamroczenie i tyle.
Ostatnio edytowany przez Miczkos 14 Lut 2010, 13:55, edytowano w sumie 2 razy
"Idź i nie zatrzymuj się,aż wpadniesz w anomalie"
Awatar użytkownika
Miczkos
Kot

Dołączenie: 16 Sty 2009, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez G36 w 06 Lut 2010, 14:37

STA1KERpl napisał(a): To było takie coś: czarno w oczach, kręci w bani, słychać ale nie rozumie się nic i czuje się jakby się stało obok siebie? Bo jak tak, to normalne.

Było prawie identycznie, tylko w oczach czułem takie jakby ciśnienie, pewnie dlatego że mi puls podskoczył, i dalekie obiekty były zamazane, widziałem wyraźnie tylko to co było blisko. A tak to samo co napisałeś. Dziś miałem podobnie na orkiestrze, w przerwie miedzy utworami i gdy grałem dźwięki były inne, głośniejsze, wyraźniejsze. Niewiedziałem co się dzieje ale grałem dalej. niemiłe jest to uczucie ale, jeśli to rzecz normalna to dobrze. Dzięki wielkie wam wszystkim za rady, kupiłem sobie tabletki na koncentracje, postanowiłem kłaść się spać wcześniej. :D
-Nienormalny!
-A co ta znaczy być 'Normalnym'?!

G36
Wygnany z Zony

Dołączenie: 13 Sty 2010, 22:25
Ostatnio był: 09 Wrz 2011, 18:12
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 06 Lut 2010, 15:01

Możesz w najgorszym wypadku zrobić sobie badania typu tomografia i rezonans magnetyczny. Ja sobie zrobiłem i miałem dziwne narośle na mózgu co okazało się być zrośnięciami czaszki w miejscach w których mi popękała po wypadku w szkole. To może strasznie wygląda że ci to piszę ale warto wcześniej o siebie zadbać i leczyć się zanim zrobi się za późno. Póki co kuruj się i śpij więcej, możesz też magnez zażywać.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez STA1KERpl w 06 Lut 2010, 15:52

Eeee tam, mi nic od tego nie jest. TE ciskanie w oczach i wgl. trwa jakieś 3 sekundy. Nic strasznego. Do tej pory się nie wyrżnąłem jak tak miałem.
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez Wiewiórka69 w 23 Lut 2010, 19:40

Nie żebym był niegrzeczny... ale ja nie wieże w takie bajki jak..palenie skręta pod blokami...raz że masz dopiero 16 lat, a dwa to takiego skręta nie jest łatwo zdobyć..kosztuje chyba do 30zł, trzeba mieć po prostu znajomości. Nie mówię że nie masz, tylko 16 latek nie pali skrętów pod blokami. A co do tej hehe...''anomalii'' to moim zdaniem nie ma to nic wspólnego z tym skrętem ( jeżeli paliłeś ), nie mam pojęcia.. może jakiś lekki zawrót głowy, mnie się to kiedyś zdarzyło lecz nie przejmowałem się tym.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Tawarish Kozłow w 23 Lut 2010, 20:35

Ej mam podobnie :|
Ale to wina choroby. Zbadaj se serce,Ja miałem troche stłuszczone i krew była słąbo tłoczona, na początku ''olewałem'' to ale potem zdażaly sie zawały :(
Chce OICW w wersji ASG AEG!

Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Tawarish Kozłow
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2009, 15:05
Ostatnio był: 30 Kwi 2012, 16:51
Miejscowość: Prypiat
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez G36 w 23 Lut 2010, 21:17

To mi ustało, gdy doszedłem do wniosku, że sam sobie takie coś podświadomie robiłem. Myślałem o takim czymś i się to się wydarzyło w realu.
-Nienormalny!

G36
Wygnany z Zony

Postprzez dorian w 26 Lut 2010, 10:08

Idziemy sobie chodnikiem, aż tu nagle coś mi się w bani przewraca nie wiedziałem co się dzieje, nie rozumiałem słów kumpli, tak jakbym się najarał czy co, miałem zanik pamięci, około 5-4 sekund tego co się stało wcześniej nie pamiętałem.

Szczerze mówiąc, to na trawie, albo dragach aż tak się nie znam, sam nic nie palę, ale za to wypić owszem lubię :wink: . I teraz tak. Wiem, że organizm ludzki jest tak zrobiony, że do niektórych używek łatwo się przyzwyczaja, niekiedy nawet prawie od razu mu pasują i jest fajnie, a do innych trudno, albo wcale. Ponoć od genów to zależy. Np. jest gen "pijacki", który odpowiada za pociąg do alkoholu i jak np. któryś z naszych starych, a nawet i dziadków lubił ostro grzać w szyję, o alkoholizmie nie wspomnę to jest duże prawdopodobieństwo, że my też możemy łatwo w ten nałóg popaść. Oczywiście nie musimy i nie jest to regułą, ale możemy mieć wtedy takie skłonności. A wiem to po sobie, bo mój stary grzał kiedyś na maxa, więc mam to pewnie po nim i takiego gena mi "sprzedał" tyle, że ja się pilnuję :) . Z kolei nie raz próbowałem się np. w papierosy wciągnąć. Wiadomo imprezy, koledzy, towarzystwo itp.. I ni wuja, nigdy mi one zbyt dobrze nie wchodziły, zawsze po wyjaraniu czułem się źle, dlatego do tej pory nie palę. I w mojej najbliższej rodzince też nikt.
No i teraz po co to piszę. Nie znam się na tym, ale takie objawy z takimi "fazami" jak opisałeś u zdrowego faceta to chyba raczej się nie zdarzają, nawet jakby był mocno zmęczony, czy nie wyspany. Można zasnąć za kierownicą np., ale, żeby idąc chodnikiem normalnie i nagle takie akcje.. Myślę, że być może akurat Twój organizm nastawiony jest "przychylnie" akurat na takie używki jak trawa, czy to co wcześniej paliłeś. Pisałeś, że kumple stwierdzili, że miałeś mocny odjazd i niezłą fazę. Być może organizm zapamiętał tą reakcję, spodobało mu się i po jakimś czasie w ten sposób podświadomie przypomniał sobie na krótko o tym. Tym bardziej, że byłeś w tym samym chyba towarzystwie i podobnych okolicznościach.
Tak bym to widział, a co do ewentualnych "upodobań" Twojego organizmu to oczywiście nie namawiam Cię, żebyś pilnie zaspokajał jego zachcianki, jeśli takie naprawdę ma. I jak będziesz miał częściej takie fazy, to na pewno nie sięgaj po skręta tylko faktycznie zrób może jakieś badania. :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez G36 w 26 Lut 2010, 14:23

dorian napisał(a):Być może organizm zapamiętał tą reakcję, spodobało mu się i po jakimś czasie w ten sposób podświadomie przypomniał sobie na krótko o tym. Tym bardziej, że byłeś w tym samym chyba towarzystwie i podobnych okolicznościach.

Też doszedłem do tego wniosku i 'to' się skończyło. Na drugi dzień miałem podobnie, wystąpiło to gdy o 'tym' myślałem. Gdy myślałem o czymś innym było normalnie. Od tego czasu nie mam takich schiz.
-Nienormalny!

G36
Wygnany z Zony

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości