Więc po co mam się wyprowadzać i gdzie ? Może do Polski![]()

ViS napisał(a):Nie musisz się przeprowadzać do Polski, bo cały czas mieszkasz w niej, nie zauważyłeś tego

SaS TrooP napisał(a):Nie obchodzi mnie, kto jest Gorolem a kto Ślązakiem. Gierek, Ślązak pełną gębą wkręcił CAŁĄ Polskę w miliardowe wręcz długi, a jednak nikt go nie bluzga.
Kopalnie są flakiem, bo surowce się kończą, podobnie jak i era węgla. Zarządzanie nie ma nic do rzeczy. Jak ci cośw życiu nie wyjdzie to też obwinisz Goroli, co nie?
Śmieszny jesteś.

To odgórne zarządzenia solidarnościowych rządów z warszawki doprowadziły do upadku górnictwa - i nie tylko, praktycznie całego przemysłu ciężkiego usytuowanego na Śląsku, i nie tylko na Śląsku.

1 Edward Gierek (ur. 6 stycznia 1913 w Porąbce (ob. dzielnica Sosnowca)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Edward_Gierek
Niewątpliwie, Ślązak pełną gębą. Wręcz można powiedzieć, że hanys z Altreichu :/

szm napisał(a):'Polskie Kosowo', nawet w cudzysłowiu, to to nigdy nie będzie. Po prostu 'Ślązaków' jest za mało. Tak na marginesie, wczoraj rozmawiałem na temat RAŚu z kolegą z Chorzowa, to chop się tylko zaśmiał i zdziwił, że ktoś spoza Śląska jeszcze o tym pamięta.
A wizja nie jest po koksie, tylko inspirują ją wiadome środowiska rewizjonistów z RFN.
.

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości