Politycznie, czyli co z ta Polska...

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Politycznie, czyli co z ta Polska...

Postprzez ST4LK3R w 08 Lip 2006, 07:14

Witam! Nie ma u nas na forum topicu poswieconego wylacznie polityce (nie liczac zeszlorocznego nt wyborów) i dlatego warto byloby taki zalozyc, bo praktycznie kazdy z nas ma jakies zdanie na temat stylu rzadzenia w naszym kraju.
A wczorajsza informacja utwierdzila mnie w przekonaniu, ze trzeba cos zrobic... Uciec?
Kaczystan rosnie w sile, bracia beda w jednej piaskownicy babki lepic, a inwestorzy zaczna omijac kraj szerokim lukiem.
Marcinkiewicz majac honor wolal wyjsc z piaskownicy, by blizniaki mialy wiecej dla siebie...
Lechu ma kompleksy spowodowane swym niskim wzrostem i antytalentem do wyslawiania sie, wiec zostal przez Niemców ogloszony kartoflem. Im wiecej go przezywaja, tym czesciej zaczyna sie ukrywac, co daje kolejne powody do smiechu zagranicznym dziennikarzom... Zostal juz nazwany kartoflem chcacym zakrasc z braciszkiem swiat...
Zdjecie upamietniajace podanie dloni Angeli Merkel nazwano 'dumnym podaniem nogi niemieckiej kanclerz'.
Do tego te ustawy - obowiazkowe wojsko, zakaz uzywania nagrywarek czy podatek od pozyczek wsród rodziny i znajomych...
Chwala sie nowymi miejscami pracy, ale o tych, którzy przez biurokracje i kretynstwo rzadzacych woleli osiedlic sie w sasiednich krajach nie wspominaja...
Jak to bylo w reklamie pewnego leku: TO WSZYSTKO JAKIES CHORE!

Ale co by nie bylo - jakie jest najmniejsze i najbrzydsze panstwo na swiecie? Panstwo Kaczynscy...

A co Wy na to?
AMD FX-8350 @4500 | Gigabyte GA-970A-UD3 | 2x 4GB DDR3 1600 Kingston | Gigabyte GF 660 OC | OCZ Vertex 4 SSD | OCZ ModXStream Pro 600W | Iiyama E2407HDS | Windows 7 Pro.

Canon EOS 550D | LG 4X HD | Fiat Stilo 2007 MultiJet 150 KM.
Awatar użytkownika
ST4LK3R
Retired

Dołączenie: 28 Lip 2005, 15:35
Ostatnio był: 28 Lis 2024, 09:42
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez mons w 08 Lip 2006, 10:00

czas zabrac sie wrescie uczyc porzadnie angielkiego i jak najszybciej uciekac ...
Image
Awatar użytkownika
mons
Łowca

Dołączenie: 26 Wrz 2005, 18:49
Ostatnio był: 26 Kwi 2011, 17:43
Miejscowość: Stolica
Kozaki: 1

Postprzez ST4LK3R w 08 Lip 2006, 10:35

mons napisał(a):czas zabrac sie wrescie uczyc porzadnie angielkiego i jak najszybciej uciekac ...

Cóz za wyczerpujaca opinia :D
Angielski i niemiecki umiem... Nie wiem, co mnie w tym kraju trzyma...
AMD FX-8350 @4500 | Gigabyte GA-970A-UD3 | 2x 4GB DDR3 1600 Kingston | Gigabyte GF 660 OC | OCZ Vertex 4 SSD | OCZ ModXStream Pro 600W | Iiyama E2407HDS | Windows 7 Pro.

Canon EOS 550D | LG 4X HD | Fiat Stilo 2007 MultiJet 150 KM.
Awatar użytkownika
ST4LK3R
Retired

Dołączenie: 28 Lip 2005, 15:35
Ostatnio był: 28 Lis 2024, 09:42
Miejscowość: Katowice
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 9

Postprzez LPKorn3324 w 08 Lip 2006, 11:01

chwalic nowymi miejscami pracy to oni raczej nie moga bo to chyab normalne, ze latem sporo ludzi podejmuje prace sezonowe, a stworzenie NOWYCH miejsc pracy to chyba jedynie w fabryce sharpa i lg :P
Niestety ale prawda jest taka, ze POLOWA Polaków wybrala taka rzeczywistosc i to przez ta POLOWE Polaków jest jak jest szkoda tylko, ze ja na taki shit sie nie pisalem jak i moja rodzina ... [/url]
Awatar użytkownika
LPKorn3324
Retired

Dołączenie: 23 Kwi 2005, 13:46
Ostatnio był: 01 Lis 2014, 14:04
Miejscowość: Poznan
Kozaki: 0

Postprzez Touchdown w 08 Lip 2006, 11:01

Jak narazie to widze tyle, ze wszyscy wrzucaja na rzad (i sadzac po tym co napisal S.T.4.L.K.3.R., tylko w malej czesci ze wzgledu na to jak rzadzi a w wiekszej jak wyglada). Wszyscy panikuja, a jakos zadnej tragedii, kataklizmu i kleski nie bylo. Nie no, ale jasne! Jakby co to zawsze wina zadnych wladzy braci Kaczynskich, no i oczywiscie Rydzyka co jezdzi Maybachem i oplywa w bogactwie, mieszajacego sie w polityke Radia Maryja i TV Trwam. Bo oni nie odpowiadaja tylko za gradobicie, trzesienie ziemi i koklusz.
Awatar użytkownika
Touchdown
Retired

Dołączenie: 07 Maj 2005, 14:01
Ostatnio był: 29 Maj 2015, 17:06
Kozaki: 26

Postprzez Organic Shadow w 08 Lip 2006, 11:21

Teraz to mnie rozbawiles st4lk3r :) Czy Ty myslisz, ze zmiana premiera przyniesie jakies gwaltowne zmiany? Przeciez to i tak rzadzil Jarus, tyle tylko, ze zza pleców Kazia... Teraz podejrzewam, ze decyzje beda zapadaly szybciej.
Co do nowych miejsc pracy to sie zgadzam. Tradycyjnie naobiecywali góry, a jest jak kazdy widzi. Bezrobocie sie zmniejszylo, ale to dzieki sezonowym zajeciom.
Fakt, Kaczynscy sa obiektem drwin zagranicznych dzienników, ale przynajmniej zareagowali jakos na obraze, a podejrzewam, ze z innymi ekipami byloby róznie. Wszyscy pisza, ze to tak "na niby". Jestem ciekawy, czy jakby jakis polski bulwarowiec napisal cos tak o prezydencie szkopów lub zabojadów, czy tez by to potraktowali jako zart...
Ciezko mi ocenic, czy gdyby wygral Tusk ze swoja swita, byloby lepiej. Na pewno bylby wiekszy liberalizm, co akurat w pewnych kwestiach na pewno by mi nie pasowalo.
Na koniec - wielu z Was ocenia negatywnie prace rzadu, a tak naprawde swoja opinie opiera na tym, co powiedzieli im starsi znajomi/lub uslyszeli w telewizornii.
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Dołączenie: 29 Lip 2005, 12:49
Ostatnio był: 07 Mar 2007, 23:15

Postprzez Boras w 08 Lip 2006, 11:51

A na czym mozna opierac swoja opinie??
Na osobistej rozmowie z leszkiem albo kaziem??

Czytasz lub ogladasz cos w telewizji, bierzesz poprawke na brak obiektywizmu w polskich mediach, i sie jakos Ustosunkowujesz ;)

Kiedys chcialem ladnie zapytac co myslicie ale moj temat mimo ze przedstawial poglady identyczne ze st4lk3rowskimi zostal zamkniety ...

Nie lubie kaczynskich, napewno mam jakas fobie i wszedzie dopatruje sie jich dazen do Wladzy absolutnej, ale tez oni mi daja na co patrzec.

Zanim stal sie Prezydentem zabronil tej cholernej parady rownosci, a sek w tym ze tam nie tylko szly lesbijki i nie szly geje, Szli tam rowniesz kolesie bez lewego jadra , kobiey bez piersi, ktos bez nogi itd. Marsz rownosci dotyczy ROWNOSCI i kazdy ktory czuje sie dyskryminowany, mial isc w tym marszu

Nie jestem Homofobem, ale tez nie palam do Homoseksualistow jakas niewyobrazalna przyjaznia

ON (lesiu)
Nie moze decydowac kogo Konstytucja dotyczy a kogo nie, a zabraniajac zabronil czegos na co pozwala konstytucja

Miejsc Pracy nie robi sie otwierajac nowa fabryke...
Ja oczywiscie do Ekonomisty mam daleko, i nie lubie sie wypowiadac na temat o ktorym nie mam wiekszego pojecia.
ALE
Wydaje mi sie ze miejsca pracy Tworzy sie w taki sposob:
Kozystne Warunki dla inwestorow z zagranicy... Oni inwestuja tworza mijsca pracy
Kozystne warunki dla malych Firm

Teraz zatrudnienie pracownika jest bardzo kosztowne, trzeba by to jakos ulatwic

Wiezniowie by mogli isc do budowania autostrad, i w ogole to prywatne wiezienia mogli by zrobic, wtedy bylo by i miejsce i Autostrady

Ale jak pisalem , Nie zostalem Wybrany na zadnego ministra (chociaz z moja wiedza to przy romku bylbym lepszym kandydatem ;) ) wiec nie jestem na tyle kompetentny by mowic o tym wszystkim o czym mowilem ;)
Core duo 1,86 stoj±ce na asusie p5w dh deluxe
2 giga ramu g.skill'a na 800
i moje dziecko ukochane radeon x1900xtx
cieszy mnie to niezmiernie
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2006, 14:42
Ostatnio był: 03 Sty 2016, 16:07
Miejscowość: Sie biara dzieci?
Kozaki: 3

Postprzez Organic Shadow w 08 Lip 2006, 12:02

Boras - sam doszedles do meritum sprawy - trzeba brac poprawke na to co podaja media i samemu ocenic, a nie slepo im wierzyc. W tym tkwi problem wielu osób...
Parada równosc - nie czarujmy sie, ze gro ludzi, którzy mieli wziac w tym udzial to homy, którzy sami negatywnie nakrecaja ludzi wlasnie takimi akcjami. Pytacie czemu? Przyznajcie szczerze, czy czesto slyszycie o "przesladowaniu" gejów i lezb w waszych miastach? Ja zdecydowanie czesciej slysze, ze dokopali jakiemus "brudasowi" niz komus tego typu. Ma to taki zwiazek z marszem równosci, ze domagajac sie na sile pewnych praw sami przypominaja ludziom jak sa inni, a tak gdyby siedzieli cicho [nie mylic z ukrywaniem sie] nie byloby problemu. Niedlugo dojdzie do tego, ze trzeba bedzie manifestowac w obronie normalnych osób - heteroseksualnych :?
Jezeli chodzi o nowe miejsca pracy, to ja zdecydowanie wole, zeby pomogli rozwijac sie rodzimym firmom, niz zagranicznym, bo nie czarujmy sie, ze wiekszosc tych zachodnich koncernów to dziadostwo typu "Real" lub inne "Tesco", które nie dosc, ze wyzyskuje pracowników to jeszcze przynosi ogromne straty dla gospodarki [takie firmy sa zwolnione z placenia podatku, nie wiem tylko dokladnie jakiego, przez pewien okres, bodajze 10lat, wiec skarb panstwa traci na tym ogromne pieniadze]. Wole pracowac w Polskiej firmie, niz w zagraniczej i byc na lasce panów z zachodu...
Awatar użytkownika
Organic Shadow
Tropiciel

Dołączenie: 29 Lip 2005, 12:49
Ostatnio był: 07 Mar 2007, 23:15

Postprzez Boras w 08 Lip 2006, 13:07

Stary, kolo poznania wynajetp koilka magazynow, i "stworzono" Fabryke Volkswagena czy czegostam juz nie pamietam, Firma ta zostala zwolniona z wielu podatkow, napewno nie placili nic od nieruchomosci, dzieki temu wbrali wlasnie poznan, a dzieki temy ze wybrali poznan poznan nie musi juz placic ponad 1000 osob zasilku dla bezrobotnych, a jak nie musi placic, to panstwu ten brak podatku sie zwraca

Prawie kazde miejsce pracy to kaska dla panstwa, nie dosc ze panstwo nie musi placic, to jeszze dostaje %od wyplaty plus ta osoba jesli ma kaske to ja wydaje a jak ja wydaje , to % idzie do panstwa

Wracajac do homoseksualistow, moi wszyscy kumple kseno homo fobi
mowia rownie czesto" [censored] bym takiego pedala" jkak " Chetnie [censored] takiemu brudasowi"

Ja tego nie rozumiem, nie lubie ich, ale to nie jest ich wybor wiec nie mam im tego zazle, poki zaden mnie nie sprobuje poderwac nie [censored] zadnem

No a wracajac do polityki:

Przypomniala mi sie ta MEGA lapowka na szczytach, jawna i opisywana w mediach
Leper przed wyborami na prezydenta ( mowi juz o drugiej turze) zapytal komu oddac swoj elektorat, Warunkiem byl stolek marszalka..
No przeciez kurde to byla czysta lapówa i nikt mi nie powie ze nie, jak ludzie jego pokroju moga zadzic???
JAk ten kraj ma gdziekolwiek dojsc, kiedy Wujek TeDe (rydzyk) mowi babcia idzcie glosowac na leszka, i one ida????
to by byl ona tyle
A co do mediow
Nie mam okazji ogladac polskiej TV ale zastanawia mnie jak Bronislaw W, sobie radzi... Ciekawe czy doprowadzi do obiektywizmy czy narzuci innym zeby sie nie wychylali... Czas pokaze

XIONC Zdecyodowanie stwierdzam ze nie potrafisz czytac, jesli chcesz to mama mojego kolegi Lubi pomagac dzieciaczkom "ubogim umyslowo" moge ci dac do niej nr. (a propo zamknietego tematu, nie lubie jak ktos mnie obraza, a brak szacunku budzi brak szacunku, ja nikogo nie obrazalem , sam sobie tez nie rzycze zeby mnie obrazano, szczegolnie jesli to jest tylko przez to ze ktos nie potrafi zrozumiec prostego zdania "Piractwo jest zle" ktore padlo z moich ust kilka razy)
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Postprzez xionc w 08 Lip 2006, 13:35

Rofl smieszny jestes, zapisz sie do pisu, pedaly do getta.
A teraz powaznie.
Sprawa polskich mediow i ich obiektywizmu:
TVP - rezimowa telewizja, niezaleznie od ekipy wchodzi w dupke kazdemu kto steruje przy korycie. Bronek W. powinien miec wyrok za to co wyniosl z IPN a nie szefowac tvp.
TVN - wyraznie platformerski i raczej obludny, lubi czasami sie powazelinowac do rzadu. Wiadomo koncesje bedzie przyznawac krrit- cialo podlegle pisowi a zatem jarkowi k.
Polsat- najbardziej antypisowski, ale to chyba zasluga thomasa foxa albo solorz jest samobojca. Jak bedzie dalej tak robil to nie przedluza im koncesji.

2. Smieszny zarzut ze oni sami costam nakrecaja i butuja jakis metalow czy cos w tym guscie. Fakty podawaj a nie jakies bzdury z "faktu" wyciagniete czy innego brukowca czy naszego dziennika. W kazdym normalnym krajumoga sobie wyjsc na ulice i demonstrowac jesli uznaja ze sa lamane ich prawa. I nie wyjezdzac mi tu z teoriami ze to zboczency, pedofile etc. Organic Shadow nie boj sie, gejusy nas nie zaleja, nie zgwalca cie w bramie.
Wyobraz sobie taka sytuacje jest dwoch panow-gejow. Jeden umiera albo laduje w szpitalu, jego partner nie ma prawa po nim dziedziczyc ani nie moze uzyskac zadnych informacji w szpitalu w razie choroby partnera. Nikt tu nie mysli o adopcji dzieci albo slubach koscielnych dla nich bo wiadomo ze to jest nieosiagalne w tym zascianku ciemnoty.
3. Inwestycje i tworzenie nowych miejsc pracy.
Zagraniczne firmy to nie tylko te supermarkety. Wezmy chociaz LG kore postawilo fabryke w Kobierzycach. Tam sa potrzebni wykwalifikowani pracownicy, inzynierowie. Takich nikt nie wykorzysta bo tacy ludzie znaja swoja wartosc. W marketach jak jest kazdy widzi, niewykwalifikowany plebs plebs mozna latwo orznac bo ten drzy przed utrata tej nedznej roboty i nie pisnie slowem. Wyjatkiem jest biedronka bo zwyczajnie przegieli pale i zrobila sie afera na caly kraj.
Narzekacie ze zagraniczni inwestorzy dostaja ulgi, zwolenie podatkowe etc.
A jak myslicie ich przekonac zeby tu zainwestowali? na ladne widoki?
Zeby inwestycje zagraniczne tu powstawaly potrzebna jest infrastuktura, drogi, wykwalifikowana sila robocza. A tu cienko z ta infarstuktura, ile km autostrad wybudowano w tym roku? Bardzo zem ciekaw.
Male firmy, klasa srednia, jak niby maja sie rozwijac jak rzad podwyzsza im podatki?
Tu ciekawostka, jedynym rzadem ktorzy obizyl CIT(podatek od przedsiebiorstw) byl rzad sld a premierem byl lesio miller. Te osiagniecia ktore przypisuje sobie rzad pisuarow to glownie zaslugi millera i w wiekszej czasci rzadu belki. Bo w gospodarce nie ma nic natychmiast. Osiagniecia tego rzadu lub ich brak bedzie widoczne dopiero za rok. Ale oni sa szybcy, wystarczylo ze Jarek przejal ster i juz zlotowka poleciala w dol co raczej nie przysluzy sie polskiej gospodarce.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Boras w 08 Lip 2006, 13:47

No a tutaj za to Popieram Cie w 100% ( nomoze nie liczac tego ze jestem smieszny)
Mam dokladnie takie samo zdanie.
Wyjatkiem jest Adopcja przez homoseksualistow
Nigdy w naszym spoleczenstwie bym sie na to nie zgodzil, bo jest to skazanie dzieciaka na naprawde bardzo ciezki zywot, dzieciaki sie smieja ze ktos jest grubszy, albo ma zeza, a co by bylo gdyby ten ktos mial 2 tatusiow?
Pytali by swoich rodzicow o to jak to mozliwe, a ja juz widze jak tatus mowi " A bo to jest tylko kolega tatusia Maciusia" Tak naprawde to dzieci Adoptowane przez homoseksualistow poprostu Nie moglu by wyjsc na normalne, nie w naszym spoleczenistwie, nasze spoleczenstwo by je stlamsilo

A tak BTW
ciekawe czy filmiki z Bardzo ladnyumi lesbijkami nie kreca leszka i Romka?? :D bo cos czuje ze pod tym wzgledem nie roznia sie od reszty facetow , i pewnie kazdy z nich jak byl mlodziudki to myslal o "trujkaciku" a teraz jada po wszystkich jak leci

| Ad.BTW: Glupszej rzeczy juz chyba nie mogles napisac. Nie dosc, ze luzno zwiazane z tematem to na dodatek jeszcze bezsensowna wrzuta. |
Awatar użytkownika
Boras
Tropiciel

Postprzez xionc w 08 Lip 2006, 14:01

Jesli chodzi o smiesznosc to pisalem do organic shadowa.
W sprawie adopcji dzieci przez homo tez jestem przeciw raczej.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Następna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości