[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez tedyt w 31 Maj 2010, 08:27

Witam :) Pytanie do trul3 Gram w NS w wersji Solyanka 19.04.10 z dodatkami w 4 częściach - samorozpakowujące archiwum RAR by @trurl3: Za każdym razem kiedy próbuję w lokacji Bar przejść do ATP wywala do pulpitu
log:FATAL ERROR

[error]Expression : wave&&wave->length()
[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave
[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
[error]Line : 65
[error]Description : Can't open wave file:
[error]Arguments : c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\utesov1.ogg

Masz jakiś pomysł ? Pozdrawiam
tedyt
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2008, 08:12
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 07:08
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 31 Maj 2010, 08:36

Hmm, wcześniej ktoś miał podobny problem...

Radziłem mu skopiować jakikolwiek pliczek dźwiękowy o podobnej wadze i zmianę jego nazwy na ten, którego brakuje. Czyli w tym wypadku byłoby to skopiowanie czegoś podobnego wagowo i nazwanie tego "utesov1.ogg".
Może pomóc, kto wie.

Jeśli nie - usuń to i spróbuj wtedy zagrać. Być może plik jest pusty...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez tedyt w 31 Maj 2010, 08:53

Problem w tym, że tego pliczku nie ma:(
tedyt
Kot

Postprzez Crisu w 31 Maj 2010, 09:31

Hmm, to już inna para sandałów bo wtedy nie możesz nawet odgadnąć wagi pliczku.
W takim razie łap:

http://www.przeklej.pl/plik/utesov1-ogg-0016fv48a5a5

Wklej do "gamedata\sounds".
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez tedyt w 31 Maj 2010, 09:38

Dziękuję Ci bardzo:)
tedyt
Kot

Postprzez remek w 31 Maj 2010, 11:14

Wypadanie przedmiotów z plecaka zniechęca do gry w tego moda (19 04 2010)
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez JABŁKO w 31 Maj 2010, 11:18

Lol sciągnij sobie dodatki i tam jest dynks który to naprawia ;]
JABŁKO
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 23:47
Ostatnio był: 17 Lip 2011, 23:14
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: -30

Postprzez trurl3 w 31 Maj 2010, 11:43

remek napisał(a):Wypadanie przedmiotów z plecaka zniechęca do gry w tego moda (19 04 2010)

JABŁKO napisał(a):Lol sciągnij sobie dodatki i tam jest dynks który to naprawia ;]

Wczoraj ćwiczyłem ten temat. Byłem przekonany, że 'kumulatywny patch 12.05.10 rozwiązuje problem wypadów z plecaka - a tu niespodzianka! Ni z tego ni z owego -babach, fontanna towaru dookoła. Myślę sobie - nie ma sprawy, jest przecież patch - no i kolejne zdziwienia. Po nadistalowaniu patcha od plecaka na patch 'kumulatywny' - kiszka z grochem, po wczytaniu sejwa po małej chwili zamrożenie gry. Przywróciłem 'kumulatywny patch' i po prostu ominąłem miejsce w którym urwał się plecak :). Ale postaram się wyjaśnić ten temat. W każdym razie na forum AMK znalazłem poradę, jakie patche i w jakiej kolejności instalować.
Sa to:
1. patch sapsan z 21.04
2. poprawka do FPS shadowman
3. poprawka tekstur od chorik (03.05.2010)
4. poprawka ikonek upgradowanej broni od Ray
5. poprawka przejścia Kordon-Dolina mroku + poprawka spawnowania artefaktów od Пушистик

A tu jest adres do pobrania tych wszystkich poprawek:
Zestaw poprawek dla CZYSTEJ Soljanki z 19.04 wedłyg recepty Archary od Мерцающий

Na to chyba można bezpiecznie instalować poprawkę wypadania rzeczy z plecaka. Sprawdze to dzisiaj wieczorem. Wiem, że kiedys instalowałem tę poprawke na wersje Soljanki 19.04.10 z tymi dodatkami i było o.k.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Fenishi w 31 Maj 2010, 14:19

Ja mam zainstalowany tylko kumulatywny patch i poprawkę z dodatków by trurl3 - i jak na razie żadnych problemów nie mam. Widać Solyanka to cwana bestia - ma humorki jak kobieta w ciąży :wink: Ja mam natomiast parę pytań odnośnie NS - jeśli ktoś będzie znał przynajmniej na większość odpowiedź, to byłbym bardzo wdzięczny. Oto one:
1. Poszedłem spać, jednak przed zapadnięciem w sen słychać było krzyk, a po obudzeniu ekran stał się żółty i zaczął drgać, a moja postać dziwnie oddychała... czym mogła być spowodowana taka sytuacja? Jest na to jakiś lek?
2. Czy w tym modzie jest coś tak podstawowego w Stalkerze jak głód? Mija już drugi dzień w grze, a nadal nie widać odpowiedniej ikonki...
3. Czy nasza postać może odczuwać pragnienie? Bo nowością są manierki z wodą - to tylko dodatek/ciekawostka czy faktycznie czemuś służą?
4. Czy istnieje mod pod Solyankę, który mógłby zmieniać wygląd dłoni naszej postaci w zależności od tego, jaki kombinezon ma założony? Trochę dziwnie to wygląda - nosimy egzoszkielet, a ręce opatulone wciąż w brudny "cfiter" xD Pamiętam, że takie coś było w Clear Sky - a tu nic...
5. Po jakim wydarzeniu w Kordonie pojawiają się pod mostem (tym niedaleko wioski kotów) zwłoki żołnierza z dokumentami odblokowującymi misję z "udawaczem" na Wysypisku? Bo zaczynałem grę kilka razy od nowa, gram na oślep, i nie pamiętam co zwykle robię, że się pojawiają - a czasem wręcz przeciwnie, nie ma ich...

To na razie wszystko - jak coś sobie przypomnę, to dam znać ;)
"Tsurushita kuzuki koyoi de ikutsu...?"
Awatar użytkownika
Fenishi
Tropiciel

Dołączenie: 28 Maj 2010, 18:49
Ostatnio był: 14 Cze 2016, 18:46
Miejscowość: Zabrze
Kozaki: 17

Postprzez remek w 31 Maj 2010, 15:44

Na wywalanie przedmiotów z plecaka żadne patche i poprawki nie poprawiają tej upierdliwej sytuacji,jeżeli gra ma polegać na zbieraniu rzeczy z plecaka to ja wymiękam.Wywala (kordon wioska można ominąć,następnie wysypisko wejście do parowozowni od strony drogi można ominąć ale wejście na Jantar tego nie można ominąć,przesiadam się z powrotem na 12 13.
remek
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2010, 11:12
Ostatnio był: 07 Wrz 2011, 14:52
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez trurl3 w 31 Maj 2010, 16:57

Fenishi napisał(a):1. Poszedłem spać, jednak przed zapadnięciem w sen słychać było krzyk, a po obudzeniu ekran stał się żółty i zaczął drgać, a moja postać dziwnie oddychała... czym mogła być spowodowana taka sytuacja? Jest na to jakiś lek?
Nie bardzo kojarze objawy... W czasie sny czasem sa róznego rodzaju 'sny' które mozna przerwac klawiszem ESC. Ale takiego efektu nie widziałem. Jakies długotrwałe konsekwencje?
Fenishi napisał(a):2. Czy w tym modzie jest coś tak podstawowego w Stalkerze jak głód? Mija już drugi dzień w grze, a nadal nie widać odpowiedniej ikonki...
Głod jest, ale słaby. U mnie w kaqżdym razie po 8-mio godzinnym snie pkazuje sie ikonka głodu.
Fenishi napisał(a):3. Czy nasza postać może odczuwać pragnienie? Bo nowością są manierki z wodą - to tylko dodatek/ciekawostka czy faktycznie czemuś służą?
Trudno powiedzieć, a na pewno nie ma szczególnej ikonu w tym temacie. W rzie dziwnych efektów, braku siły itp spróbuj zużyć manierkę. Gdzies czytałem, żę może byc odwodnienie, ale nie wiem czy w podstawowej wersji.
Fenishi napisał(a):4. Czy istnieje mod pod Solyankę, który mógłby zmieniać wygląd dłoni naszej postaci w zależności od tego, jaki kombinezon ma założony? Trochę dziwnie to wygląda - nosimy egzoszkielet, a ręce opatulone wciąż w brudny "cfiter" xD Pamiętam, że takie coś było w Clear Sky - a tu nic...
Z tego co wiem sa tylko mody uzytkowników dające róznego rodzaju rękawiczki. Nie ma zmiany wyglądu z gry.
Fenishi napisał(a):5. Po jakim wydarzeniu w Kordonie pojawiają się pod mostem (tym niedaleko wioski kotów) zwłoki żołnierza z dokumentami odblokowującymi misję z "udawaczem" na Wysypisku? Bo zaczynałem grę kilka razy od nowa, gram na oślep, i nie pamiętam co zwykle robię, że się pojawiają - a czasem wręcz przeciwnie, nie ma ich...
On tam leży od samego początku. Tego gościa trzeba zaliczyc zanim wyjdziesz z Kordonu do Wysypiska\. Po spotkaniu z Akimem bezpowrotnie znika. Po prostu idąc pierwszy raz do wioski kotów trzeba zejśc z drogi i go przeszukać.

remek napisał(a):Na wywalanie przedmiotów z plecaka żadne patche i poprawki nie poprawiają tej upierdliwej sytuacji,jeżeli gra ma polegać na zbieraniu rzeczy z plecaka to ja wymiękam.Wywala (kordon wioska można ominąć,następnie wysypisko wejście do parowozowni od strony drogi można ominąć ale wejście na Jantar tego nie można ominąć,przesiadam się z powrotem na 12 13.
No to mam jasnośc w temacie. Nie ma co iśc dalej tak jak jest, Dzis spróbuje czystej Soljanki z podanymi przeze mnie poprawkami.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony
Projekt "Narodnaya Soljanka " w toku - wydana wersja z 20.01.11. z kompletnym 'polskim akcentem' i dodanym kwestem
Projekt "Zew Monolitu PL" pomyślnie zakończony
Projekt polonizacji "NLC6-Początek" w toku
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacji - zapraszamy do odwiedzin.
Tu mozna podziekować Arharze, twórcy Soljanki
Awatar użytkownika
trurl3
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 19:56
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 17:02
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 11

Postprzez jaras76 w 31 Maj 2010, 17:01

Tru3l napisałeś- "grasz ze skrótu do XR_3DA.exe w podstawce Soljanki". Znaczy że plik w orygialnym Stalkerze mam podmienić tym ściągniętym i gre odpalać nie z ikony (skrótu) tylko skrótu tego sciągniętego pliku,najlepiej ten skrót do pliku wynieść na pulpit.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości